STRUPENOST ALUMINJA!
Čakaj, čakaj, nismo se spraševali o toksičnosti aluminija, temveč folije. Poiskati boš morala druge članke, z odgovorom na ti dve vprašanji:
– ali aluminij ob pravilni uporabi folije migrira v hrano? (upam, da niste spregledale oznake na alu foliji, da ni primerna za kisla in/ali slana živila)
– ali migrirajo kake druge toksične snovi?
Jaz bom morala poiskati?? hehe, to si se pa uštela… Kar išči, google čaka… Jaz sem se namreč na lastne oči prepričala, da delčki te folije ostajajo na živilih (vidi se kot čisto drobno svetlikanje, niso to ravno 5cm zaplate, pa vendar…), tako da je zame povsem zadosten dokaz, še posebej v povezavi s temi članki… Ostali pa, kakor jim ljubo!
Glej, da ni zdravo jesti delčkov folije, se čisto strinjam s tabo. Govorila sem o pravilni uporabi folije….
Drugače pa, če podaš neko trditev, bi bilo fajn (in korektno do proizvajalcev), da jo podkrepiš z dokazi. Če je že taka poprava strokovnih in znanstvenih (!!) člankov kot praviš, to verjetno ne bo težko.
No, saj pravim, da sem sama pač opazila čisto drobne koščke, o nepravilni uporabi pa ne more biti govora, ker ne le da nisem nič kuhala v njej, ampak sem samo previdno pokrila tiramisu(!), ki je stal čez noč v hladilniku! Folija pa takrat tudi ni bila stara, ampak pred kratkim kupljena.To je meni čisto zadosten dokaz in res ne vem, kako naj ti to dokažem oz. ne vidim potrebe po dokazovanju tega, da lahko alu-folija pušča “sledi”, ker sem se o tem pač sama prepričala, tebi pa to s člankom res težko dokažem, ker dvomim, da so v kakem znanstvenem (!) članku napisali, da se lahko odkruši del folije… :)))
Alu folija ni primerna za neposreden stik s kislimi in slanimi živili (npr. sir, mesni izdelki,….) – to je navedeno tudi na označbi. Jaz alu folije za taka živila pač ne uporabljam.
Ko si govorila o toksičnosti (in omenjala članke), sem predvidevala, da imaš v mislih migracijo težkih kovin ali drugih onesnaževal, ne pa, da imaš v mislih uživanje folije same. Jasno je, da uživanje folije ni zdravo. Za to pa res ne potrebuješ člankov, ki si jih pripenjala….
LP