Študemtski dom in soba v Ljubljani – cena?
ce se dobro spomnem zadnjega studentskega leta 2018, se je cena gibala za dviposteljno sobo okrog 65eur do 80 eur oz plus minus; enoposteljna v studencu okrog 120-150e, ce imas opcijo iti v studentski dom takoj brez cakalne dobe, ti priporocam, je kot pravim cenovno ugodno, vsi stroski se delijo na vse prebivalce doma, zeelo malo je razlike, tudi ce vsak dan peres ali susis perilo
kar se tice miru in opcije za ucenje- vse je odvisno od tebe kaksen tip cloveka si, jaz sem magistrirala in vse izpite redno naredila, žurala pa ko je bil čas za žurke, torej po izpitih, naj te ne boli vest, če zamudis kaksno, saj jih je ogromno, vsaj pred corona dobo je bilo tako:)
Kar se tice enoposteljne privat sobe, je cena solidna, sploh če so res vsi stroški vsteti, tukaj je pa seveda edino najvecji potencialni problem- lastnik in morebitne dodatne zahteve/pogoji, preveri in preberi drobni tisk pogodbe, ter ali oddaja po uradni poti, potem lahko imas tudi zacasni naslov pri njemu..
ps: nisem zher ali si tip/tipica pisala sem za ženski spol
pozabila sem dodati da sem probala eno leto tudi privat, zgolj da probam, ampak je studentski dom boljsi, vec svobode in vse imas pri roki (govorim za Rožno dolino), menza, trole, hišnik, avtomat za prihrizke/pijaco (ko je sila pride prav); printbox, sportna dvorana, zelo dober wifi, studentski lajf, varnostna sluzba..
Gknjiga, 28.07.2021 ob 18:14
Ker se ne vem, ce pridem v študenta iščem tudi sobo ta vsak slučaj.
A se vam zdi 250 eur veliko za enoposteljno sobo, ostalo se deli. Je blizu faksa. V ceno so zajeti vsi stroški.
Koliko vi plačujete in kaj sodi vse v ceno, da dobim malo občutek. Hvala.
enoposteljna soba skupaj s stroški 260 eur.
Hvala vsem, mogoce se še javi kdo.
Če potegnem črto se splača to sobo preverit, zgleda solidno. Za študenta ni ziher, da pridem not.
Me pa bega glede cepljenja in testiranja. Cepit se nimam namena, študent zna biti glede tega s svojimi pravili.
Kako pa zgleda glede ukrepov v študentov, mask ipd.? In kako na faxu, grem na biotehnično.
Gknjiga, 28.07.2021 ob 21:27
Hvala vsem, mogoce se še javi kdo.
Če potegnem črto se splača to sobo preverit, zgleda solidno. Za študenta ni ziher, da pridem not.
Me pa bega glede cepljenja in testiranja. Cepit se nimam namena, študent zna biti glede tega s svojimi pravili.
Kako pa zgleda glede ukrepov v študentov, mask ipd.? In kako na faxu, grem na biotehnično.
V študentu je bilo druženje med pandemijo itak prepovedano. Glede cepljenja sigurno ne bo ukrepov, imajo takoj študente na ulici. Testiranje pa ne rečem. Ampak to bo itak uvedla tudi univerza. Sigurno.
Cenzus za študenta je bistveno višji kot sicer za socialne prispevke – je pa res, da je vselitev odvisna od številka točk. Nanje bolj vplivajo ocene v SŠ kot denarni status. Naša je bila diamantna maturantka in je bila notri konec septembra. Po cenzusu bi bila nekje na sredi lestvice.