Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice študenta v Španijo… ?

študenta v Španijo… ?

Hola!

Sem študentka 1. letnika faksa (torej bom stara 20 let) in letos, ko ga zaključim bi si rada privoščila nekaj, kar si želim res že dlje časa… Za julij letos planiram, da bi se odpravila v Španijo, kar za cel mesec… Potovala bi bolj na lastno roko… Sicer sem planirala, da bi z letalom šla dol-do Madrida… potem pa z avtobusom oz. z vlakom po državi.. V načrtu imam kar veliko večjih mest ( Madrid, Santiago, Bilbao, Zaragoza, Barcelona, Valencia, Malaga, Sevilla.) …torej bi naredila kar cel krog po Španiji…

Sicer imam nekaj prijateljev Špancev (ko smo še v srednji šoli imeli kakšne izmenjave sem bila gostiteljica Španca) in bi npr. v Madridu res lahko prespala pri prijateljih…
Drugače pa, kakšne imate kaj izkušnje z iskanjem ljudi, ki vas vzamejo v stanovanje??? Kje se da kaj takega najti, oz. najti res zanesljive, prijazne gostitelje? Ta varjanta me zelo zanima, kajti ravno to bi bilo bistvo mojega potepanja po Španiji-spoznavati Špance, njihovo kulturo ..itd. (sama namreč študiram španščino).

Drugače pa… Kakšno še je kaj vaše mnenje? Se je kdo že s podobnim načrtom odpravil v Španijo? Ste potovali sami (pa tako mladi) ?? Doma so sicer skeptični, da bi šla sama že sedaj. Toda jaz pravim, kdaj bom, če ne sedaj? Sicer sem predlagala prijateljici, če bi šla seboj.. je zainteresirana, ampak še ne ve kako bo s financami…
Pa še to… sicer sem že čekirala kako je z avtobusnimi prevozi od mesta do mesta, tudi vlaki.. itd. in vse skupaj me za cel mesec ne bi stalo več kot 2000€ (s prenočišči v hotelih).

Prooosim, kakršna koli mnenja, nasveti itd.. so veeč kot dobrodošli! 🙂 Zelo boste pomagali.

Adioos amigos 😛

Pozdravljam take popotniške načrte in verjamem, da zna bit tole super.
Sama sem prepotovala že kar nekaj Španije, sicer bolj z avtom in šotorom, pa parkrat “citybreak” – Madrid, Barcelona… Španija je ogromna, razdalje velike. In skoraj celo, od seveda do juga, prepotovat v enem kosu, se mi zdi mogoče malce prevelik zalogaj. Mogoče malce preveri tudi notranje lete (Iberia, Vueling…) za kakšne večje razdalje. Sicer so pa španska mesta krasna, na južni obali Barcelona, Valencia, Malaga, Granada, malo v notranjost še Cordoba pa Sevilla, na severni obali je čudovit San Sebastian, pa Bilbao, Santander. Seveda Madrid, od tu se velja zapeljati še do Toleda. Pa še kup zanimivih mest po notranjosti, ki jih sama še nisem uspela obiskati. Vsako od teh mest si “zasluži” par dni. Najbolje, da si narediš vnaprej vsaj okviren načrt, pa boš videla, koliko ti bo zneslo obdelat.
Javni prevoz je v Španiji dober, z vlaki smo se kar nekaj vozili ob J obali.
Velja pa bit previden, kar se kakšnih žeparjev in podobnih tičev tiče, sploh po velikih mestih, v kakšni gneči na vlaku, metroju… Ampak to velja v glavnem povsod po svetu.
Uživaj na potepanju po Španiji!

hehe jaa, tudi jaz sem že ‘čist not padla’ .. 100% da grem letos! 🙂
samo me pa zanima, kje oz. kako najti kakšne ljudi pri katerih pri se dalo prenočiti? mate kake izkušnje kak je glede tega?

Ojla,

kar se tiče nočitev pri ljudeh…poskusi couchsurfing. Imam nekaj prijateljev, ki so potovali na ta način…in zaenkrat vsi zelo zadovoljni! Prijaviš se v bazo…https://www.couchsurfing.org/ in potem tu najdeš, kdo oddaja kakšen ‘kavč’, kjer lahko prenočiš…po različnih mestih…menda se spozna fajn ljudi…
Aha, in v Španiji je fajn tudi Valladolid 🙂 Nasploh je Španija odlična!

Veliko užitka!

New Report

Close