študentska poroka
oba sva študenta in se še v času študija nameravava poročiti (ni na poti otrok). kaj menite o tem? zanima naju, kako vi gledate na to, ali je ohcet res taka prelomnica, da ti spremeni celo življenje, ko si moraš nujno poiskati delo in se umiriti? ali se da po tem tudi v miru študirat in hoditi naokoli? kaj menite vi? mogoče je edini problem stanovanje, pa tudi to bi se dalo urediti…
Zakaj pa ne!
Res pa potem ne moreš več pričakovati od staršev, da te bodo tako finančno podpirali kot do sedaj, a poznam kar nekaj študentov, ki so se preselili skupaj, mogoče niti ne poročili, a živeli skupaj. Ja treba se pa je zaposliti, a tudi to gre. Res pa je, da zaposlitev malo upočasni študij, ker pač ne moreš toliko študirat. V resnici ne boš več prosti čas razporedila na 3 dele: predavanja, študiranje in žuriranje, ampak bo tu zraven še delanje, ki pa ti bo pojedlo kar nekaj časa namenjenega študiju in prijateljem. A polno jih shaja s tem, zakaj ne bi še vidva.
Če pa si v dvomih, potem se mogoče za začetek le preselita skupaj, da bosta videla kako je. Pač imam neko, meni se zdi pametna, idejo, da naj bi fant in punca živela skupaj eno leto preden bi se odločila za poroko, otroka ali podobno. Tako, da se partnerja spoznata v vseh letnih časih, da vidita a gre ali ne gre, pa da se res spoznata. Saj ti to ne svetujem ker sta še študenta, ampak bi ti tudi čez 5 ali 10 let. Pač po enem letu običajno malo bolje spoznaš partnerja in potem je tudi odločitev o poroki, otrocih….malo lažja.
Veliko sreče!
Samo nekaj mi zaupaj… Kdo ti bo poroko financiral? Ker je pri naju (trenutno tudi se oba “studenta”, ze ziviva skupaj in hisico pocasi urejava ob pomoci mojih starsev) se edino ta zadrzek… Vem, da zadeva kar nekaj stane (racunam na vsaj milijon, ker se sva oba mnenja, da se zenis pa res samo enkrat) in kot studenta ne dobiva kredita (vsaj kolikor jaz vem ne), starsev pa definitivno ne zelim se bolj obremenjevat.
Kakorkoli, ce sta oba res res prepricana in imata moznost poroko zdaj izpeljat, zakaj pa ne. Jaz za sebe vem, da bova pocakala, da imava oba sluzbo (z diplomo ali brez nje), potem pa vse ostalo…
Oj!
Res da nisem študenta ampak vsak dinar skrbno preračunava kam ga bova vložila. Naredila sva predračun in se je nabralo 1miljon za 75 ljudi.
Starši so rekli da bodo pomagali samo računat na to ne moreš dokler ne dobiš denarja v roke.
Sedaj ne vem ali so ti rekli da ti ne bodo pomagali, čeprav mislim da vama bodo priskočili na pomoč, če jima je vsaj kaj do vajine ljubezni, saj je to dogodek tudi za tvoje starše.
Če se to zgodi ji v zameno prepusti, da se odloči recimo, kako ogrlico naj imaš ali pa uhane ali kakšno drugo malenkost, boš videla kako bo vesela.
Moja bodoča tašča kar nori, tako da se komaj nazaj držim.
Anja