Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Študentsko delo-dohodnina

Študentsko delo-dohodnina

Pozdravljeni, zanima me kako je z dohodnino v zvezi s študentskim delom. Lani sem prvič delala preko enega izmed študentskih servisov in sedaj sem dobila dohodninski izpisek. Pri informativnem izračunu se mi izpiše:

Glede na uveljavitev olajšav imaš v letu 2016 možnost izkoristiti pravico do neobdavčenih prihodkov v višini 7.757,08 Eur. Vrednost 221,06 Eur boš dobil/a vrnjeno s strani FURS-a na tvoj TRR.

Zanima me, če moram še karkoli storiti, dokazati itd., da bi dobila teh 221 € ali mi jih FURS kar avtomatično nakaže na TRR?

Že v naprej hvala za pomoč 🙂

Živijo,

nakzal ti jih bo FURS avtomatično na TRR.

Lp,

Sabina [url]https://www.facebook.com/Funkyracunovodka/[/url]

Drži, kar je napisala že moja predhodnica – FURS ti bo avtomatično vrnil dohodnino. V naslednjih mesecih boš najprej dobila od FURS-a informativni izračun dohodnine, na katerem bo tudi pisalo, kdaj boš dobila ta znesek vrnjen, nato pa ti ga bodo res vrnili na TRR.

Je pa iz tvojega podatka razvidno še nekaj, kar pride prav tvojim staršem.
Maksimalna olajšava za študente je 8.996,85 eur (6.519,82 eur splošna olajšava + 2.477,03 eur posebna osebna olajšava študentov do 26. leta starosti za delo preko štud.servisa). Glede na to, da jo lahko ti ob tvojih dohodkih, prejetih v letu 2016, izkoristiš le 7.757,08 eur (to je 10 mesecev splošne olajšave + posebno osebno olajšavo študentov), lahko tvoji starši izkoristijo preostala 2 meseca posebne olajšave za vzdrževanje tebe kot družinskega člana – seveda eden od staršev ali vsak po 1 mesec, v kolikor nimata dovolj drugih olajšav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close