studentsko delo in dohodnina
Pozdravljeni,
Starsi me bodo uveljavljali kot vzdrzevanega druzinskega clana. Preko studentskih servisov sem zasluzila 4.100eur bruto, odvedena akontacija za pokojninsko zavarovanje pa je bila skupaj okrog 600eur. Zanima me, ce bom morala placati dohodnino? In v primeru da me nebi uveljavili, dobim kaj nazaj? Odvedeno akontacijo? Hvala za odgovor.
Lp
Pozdravljena,
če vas bodo starši uveljavljali kot VDČ bo znašalo doplačilo dohodnine 92,40 €.
Če vas ne uveljavljajo kot VDČ, pa doplačila dohodnine ne bo.
To pa pomeni, da bodo starši tisti, ki bodo plačali višjo dohodnino.
Za dodatna pojasnila sem vam na voljo.
Lep pozdrav,
Najlepsa hvala za odgovor. Starsi me nazalost bodo uveljavljali kot vzdrzevanega druzinskega clana. V tem primeru dobim jaz poloznico za placilo v visini 90eur. Sicer me to jezi, saj ce me nebi uveljavljali nerabim nic placati. S starsi smo v zelo slabem odnosu in mi nihce tega ne bo placal, sama pa si nazalost ne morem saj so poloznice za opravljanje izpitov na faksu tudi velike. Zanima me se to, ali lahko kako jaz preprecim, da bi me uveljavljali? Namrec povsod pise da te lahko uveljavljajo do 26.ga leta.. moja beseda torej nic ne steje zraven ce tega ne zelim. Letos pa se “selim” od doma, in sicer k fantu. Vseeno pa sem studentka in bom delala prek studentskih servisov najbrz do takrat ko se bom solala, in ne zelim tega da me oni uveljavljajo, saj sem jaz na izgubi..
Hvala se enkrat za odgovor
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.