Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija študij fotografije

študij fotografije

zelo si želim postati fotografinja ali saj kaj v zvezi s fotografijo pa sem še začetnik(slikam za hobi)in bi rada študirala to smer(drugo leto grem na faks)pa ne vem kam se vpisat!!!studij bi rada obiskovala redno(ne izredno)
tujina pa odpade ker sem zelo navezana na svoj kraj)
če mi kdo lahko kaj svetuje bom zelo vesela!!!
hvala

to veretno ni to – Vpis na šolo uporabnih umetnosti – Famul Stuart – program fotografija in mediji.

Pri nas ne obstaja študij fotografije. Med rednimi študijskimi programi mu je še najbljižje kakšna grafična tehnika, ki ima nekaj (malega) predavanj in vaj iz fotografije. Drugače pa šola na fužinskem gradu, ki jo omenja NikonF80, vendar na tej šoli (dve leti ‘študija’ po par sto tisočakov) ne obiš javno veljavne listine. Jaz ti predlagam, da se raj eudeležiš kakega tečaja oz. delavnice o fotografiji in se z njo ukvarajaš še naprej bolj za hobi. Morda te hobi (če boš pridna in če imaš vsaj nekaj talenta) ponese v svet fotografije, kakršnega si zamišljaš.

********************************** Vsak junak postane na koncu dolgočasen! (R. W. Emerson)

ja Sheryil ma prau, obstajajo razne delavnice in tečaji, lahko pa se včlaniš tudi v kakpno foto društvo

Baje, da obstaja v Lj zasebna akademija, faks, za studij fotografije. Vendar solnina znasa 500 k.

ja ta sola je nioro draga.jaz sem se hotela vpisat,pa je en letnik 550 000 sit.pravijo pa da vsi dobijo ssluzbo oziroma jo imajo skoraj zagotovljeno na rtv, se preden koncajo solo.

ja torej…

… kaj je to noro drago solanje? za 550.000? ce je to vredu poklic lahko dobis to enoletno solnino placano ze v enem mesecu! Pa ce to ni dobra nalozba.

Pri nas ne damo dovolj na izobrazbo in je ne cenimo, ker je ne rabimo placat. Seveda ne vem o kvaliteti tega studija, a ce je kakovostno in pridobis priznano izobrazbo po tem, je cena primerna, ce ze ne ugodna.

Lp

Tukaj pišete o nekem faksu, ki stane 550.000 sit/letnik a imaš baje že (skoraj) zagotovljeno službo na RTV, Kaja pravi, da je drago, Minolta meni, da sploh ni ker pri nas je itak šolstvo zastonj in nismo navajeni plačevati….
Moje osebno mnenje je, da pri nas ni alternativ (vsaj ne zadosti). V tujini se lahko šolaš tudi zastonj in to v zelo dobrih ustanovah. V reviji Fotografija (ne vem katera št.) sem prebral o fotografih mlajše generacije, ki so precej uspešni in nekaterim od teh je uspelo priti do zastonj šolanja na področju fotografije v tujini. Je pa res, da so se morali izkazati s svojimi deli, da so jih sprejeli. Torej tudi v tujini so vajeni zastonj šolstva oz. ga imajo, kar za Slovenijo ne moremo ravno trditi…. Sam delam ob delu Sr. fotografsko kot samoizobraževalec, kar pomeni, da plačam vpisnino, vsako konzultacijo pred izpitom (obvezna!!!), vsak izpit…. Pa še za ilustracijo: napisano je, da opravljaš izpit pod enakimi pogoji kot redni. Štos pa je v tem, da to ni res, saj nimaš dostopa do knjižnice, do temnice, literature, itd. Za vse si sam. In to te stane pribl. 200.000 letno.
Kar se tiče samega šolanja obstaja tudi Famul in pa Likovna akademija v okviru katere je katedra za fotografijo.
Cat,mislim, da bi bilo dobro, da se za začetek vpišeš v kakšen dober foto klub. Tam boš lahko ovrednotila svoje dosedanje delo in videla kam se lahko uvrščaš. Presenečena boš na kakšni visoki ravni je fotografija pri teh ustvarjalcih. Sploh, če se boš javljala na razpise natečajev, katerih se udeležujejo amaterji in profiji in to od nekaj deset pa do nekaj sto….

Se opravičujem, ker sem toliko “naložil” . Upam, da ti bo kaj pomagalo in če bi te še kaj zanimalo o tem…piši!

LP

S.

Če se ne motim je lansko leto prvič zaživel ta študij na mariborski univerzi-pedagoška smer. Nisem pa ćisto prepričana. Je pa to ćisti nesmisel. Biti fotograf iz mojih izkušenj je popolnoma necenjen poklic. Će si res dober dobiš delo na kakšnem časopisu. Novinarsko. Potem odpiši stalnega partnerja in družino. Uspešen si lahko brez kakršnekoli šole. Če pa nisi dovolj motiveran za skakanje okoli ti pa preostane štancanje slik in prodajanje fotoaparatov in nisi več fotograf temveč prodajalec.
Kar se pa študija grafične tehnike tiče. Sem študentka te smeri in če te grafika iz tehnične plati ne zanima se zaradi enega izpita pri fotografiji ne splača na to fakulteto, čeprav sem srečna absolventka ti priporočam da se usmeriš v nekaj drugega, kajti od fotografije dobro živijo redki. Fotografske plače so nikakve.

Živjo! V Sežani je šola za fotografijo, Višja strokovna šola. Zelo praktično naravnana ima super predavatelje in čist nore Erasmus povezave. Poglej na http://www.info.vss-sezana.si

New Report

Close