Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Študij matematike na fmf

Študij matematike na fmf

Živjo,
odločam se kam bi se vpisal na fakulteto (cez eno leto) in me zanima ali je študij na fmf res tako grozen kot se da zaslediti v odgovorih. Odgovori so takšni kot da se faksa sploh nebi dalo narediti. Hodim v gimnazijo, matematiko imam skoraj vsak test 5 edino dva sem pisal 4 zaradi površnosti (narobe pogledal številke v nalogi). Najbolj me zanima smer pedagoška matematika zanima me pa tudi smer finančna, ki naj bi bila lažja?.

Nobody:
Me: YES !
NIKE: Just do it !

Si vis pacem, para bellum.

uff no, veš da je pedagoška lažja:)
predlagam da probaš finančno

Matematika na FMF je malo sokantna, ker nima veze z matematiko, ki se jo sedaj ucis (enako fizika) , a po prvem soku se da normalno studirat, odvisno kdaj si opomores od soka.
Na financni je baje kar naval, pedagoska je pa malo lazja.

Poskusi, je pa res, da matematika tam ni niti slučajno podobna srednješolski. Ta je le del “orodja”, ki ga moraš obvladati.

Pa malo v šali. Res marsikdo od vpisanih FMF ne opravi, a če ne bi nihče, kdo bi pa učil na gimnazijah?
Potrebno pa je resno delo od samega začetka študija, seveda.

Moj sin študira matematiko, sedaj je v 4. letniku in opravlja še zadnje izpite. Ko se je vpisal na matematiko, sem bila skeptična in prestrašena, hotela sem ga od tega odvrniti, ker se mi je matematika vedno zdela grozno težka.
Zaenkrat mu gre dobro, res dobro. Ima pa matematiko rad, je nadarjen in povrh vsega še veliko študira. Matematika ni nekaj tra la la, je treba delat.
Če te to veseli, se kar vpiši, zapomni pa si, da bo treba tudi veliko vikendov presedeti ob enačbah. Srečno!

Sorry fant. Če že sedaj gledaš, kje ti bo “lažje”, matematika na FMF pač zagotovo ni zate. In še dodatna informacija – tam v nalogah praviloma ni številk.

Sorry fant. Če že sedaj gledaš, kje ti bo “lažje”, matematika na FMF pač zagotovo ni zate. In še dodatna informacija – tam v nalogah praviloma ni številk.
[/quote]

Odličen odgovor. Sam sem naredil dva faksa z levo roko: Ekonomijo in pravo, oba v LJ in oba sta se mi zdela precej lahka…pač za tiste, ki “hvatamo krivine”.

Tisti, ki pa se vpiše na Matematiko ali Fiziko pa je definitivno nekaj več in ne išče lahkih poti v življenju, tako kot mi ekonomisti in pravniki. Tudi ne postavlja takih vprašanj na forumih, ker ima že v SŠ začrtane cilje. Poznam jih nekaj, ki so naredili ta dva faksa in lahko samo rečem – kapo dol.

Moj sin upamdabofizikenkrat pravi, da je sigurno matematika najtežji faks, pred fiziko. Medicina je drkarija , pa pravo pa take, težke so pa se strojna , elektro pa kaksna biokeminja, kemija.

Odličen odgovor. Sam sem naredil dva faksa z levo roko: Ekonomijo in pravo, oba v LJ in oba sta se mi zdela precej lahka…pač za tiste, ki “hvatamo krivine”.

Tisti, ki pa se vpiše na Matematiko ali Fiziko pa je definitivno nekaj več in ne išče lahkih poti v življenju, tako kot mi ekonomisti in pravniki. Tudi ne postavlja takih vprašanj na forumih, ker ima že v SŠ začrtane cilje. Poznam jih nekaj, ki so naredili ta dva faksa in lahko samo rečem – kapo dol.
[/quote]

Te lahko vprasam , ali imas oba magisterija ali si naredil prvo bolonjsko stopnjo eno in drugo drugo smer? Za imivo namrec, jaz sem starejsa, ni imel noben dveh uni diplom teh dveh smeri, ali je po bolonjcu to običajno? Jaz bi danes tako sla na dve smeri, pa bi imela dva poklica, enega diplomo, drugega magisterij, kolk je dons to boljše!

pa upirabna matematika. Naredili so ali zelo pridni nadpovprečneži ali nekaj samo pridnih visoko nadpovprečnih, ozko pri matematiki seveda.
Povprečno sposobnim ni pomagalo niti garanje, žal.

v reali so pa taki loleki, da je za crknit od smeha.

[/quote]

Ja, zna biti, da jih tvoje velike življenske dileme (ali boš ta večer naročil 2 deci belega ali 2 deci rdečega) nekako ne zanimajo,

[/quote]

Niti niso, so samo v drugacnem svetu od tvojega, tako kot vsi, ki imajo neke druge mocne interese, bodisi v sportu ali umetnosti, knjizevnosti recimo tudi, bodisi na kakem znanstvenem podrocju.

1+1 = 2

Pa je res?

Dokaz.

Dokažite mi, da je 1+ 1 = 2

Brez dokaza, rezultat ni pravilen oz. verodostojen!

Te lahko vprasam , ali imas oba magisterija ali si naredil prvo bolonjsko stopnjo eno in drugo drugo smer? Za imivo namrec, jaz sem starejsa, ni imel noben dveh uni diplom teh dveh smeri, ali je po bolonjcu to običajno? Jaz bi danes tako sla na dve smeri, pa bi imela dva poklica, enega diplomo, drugega magisterij, kolk je dons to boljše!
[/quote]

Bolonjc ja. Nisem pa šel delat pravosodca.

Saj to vedno sploh ni res. V kolobarju ostankov po deljenju z 2 je recimo 10.🤗🤗🤗

Saj to vedno sploh ni res. V kolobarju ostankov po deljenju z 2 je recimo 10.🤗🤗🤗
[/quote]

👍😜🤓

Daš en fižolček (1) na krožnik. Pa dodaš (+) še enega (1) zraven tega prvega.
Prešteješ, kar je na krožniku; (=) našteješ natanko dva fižolčka (2).

1 + 1 = 2

nizakej 🙂

je verjetno kar najtežji fax, če štejemo fiziko in matematiko, tiste ostale stvari, finančna in to, so lažje. Iz mojega letnika v gimnaziji sta šla 2 na fiziko in matematiko, ki sta bila oba prav ekstremna naravoslovca in rahlo sta izgledala kot avtista, asocialna… Tja grejo bolj tisti, ki imajo že iz gimnazije zlata državna priznanja iz mat., fiz. ..

Dejansko se moraš sam pri sebi vprašat, kaj bi rad počel. Prvi del pedagoška je za poučevanje. Za kaj bi pa rad unovčil svoj študij finančne matematike oziroma kaj bi rad delal, če pridobiš ta poklic?
Nekateri, ki se za ta del odločijo je zato, ker bi radi v bankah delali oziroma na borzah. Kaj si pa ti mislil?

Ali ti je vic smešen ali brezvezen?
Če ti je brezvezen, mislim, da ta študij ni zate.

Mama funkcija miri svoje otroke funkcije, naj že končno dajo mir. Ker ne, jim zagrozi z gospodom odvodom. Mali polinomček se zgrozi, da bo izgubil eno stopnjo in x potoži bratcu, da bi se spremenil v cvek. Bratec lnx se jezi, da bi se spremenil v njega pod ulomkovo črto. Sestrica sinx se boji, da bi se spremenila v drugo, cosx, ta pa ugovarja, da bi bilo njej še težje, saj bi še spremenila predznak. Le e^x razgraja naprej, češ da mu gospod odvod ne more nič. Ta pride in se posmehne, da se bo vsem godilo enako, saj je odvod po y in zanj so vsi konstante.

Aja, počakaj, da boste v četrtem jemali odvode in potem preveri. Spregledala, da se morda vpisuješ na FMF šele drugo leto. Oprosti.

Odgovor na objavo uporabnika
mhm969, 03.07.2019 ob 23:06

uff no, veš da je pedagoška lažja:)
predlagam da probaš finančno

Ko sem jaz študiral, so me tudi svarili.

Moj moto pa je bil:
1. Ali je že kdo naredil?
2. Torej je možno.

Enako sem postopal tudi pri vseh drugih življenjskih preizkušnjah.
Se spomnim, ko sem obiskoval nek tečaj, kjer nas je bilo vpisanih okoli 200. Na prvi uri so nam povedali, da nas bodo na koncu izbrali 7 in enega za rezervo. Torej je bilo možno in sem na koncu bil en od teh sedmih.

New Report

Close