Študij na drugi stopnji
Nekaj ste debatirali o študijih, bolonjcih in podobno.
A kdo od vas mogoče študira na drugi stopnji bolonjskega študija?
Imajo tam tako redna predavanja vsak dan ali je bolj podobno nekdanjemu magistrskemu študiju, kjer so imeli predavanja ob petkih in sobotah?
Ima kdo izkušnje s tem, da je končal univerzitetni študij in se potem vpisal še na drugo stopnjo bolonjca neke druge smeri?
Verjetno precej laično sprašujem, je namreč kar en čas že mimo, ko sem jaz študirala. Zdaj pa bi spet pa malce povprašujem kako in kaj stojijo stvari.
Zakaj ne pokličeš v referat na faks, kjer želiš nadaljevati? Mislm, a je tak problem dobit direkt odgovor? Po drugi strani pa…rabiš še to stopnjo več? Bo to zate dodana vrednost? Raje se sprašuj o smiselnosti in kam ter kje zapravljati svoj čas.
Ojej ženska, se ti vedno tako obremenjuješ s tem zakaj si eni želijo razširiti znanje in izobrazbo?
Pri nas imamo redna predavanja ja.
Kolikor mi je znano, so predavanja redna, kot na prvi stopnji, torej 2. stopnja ni podobna prejšnjemu izrednemu študiju, kjer so bila predavanja zgoščena na petek in soboto.
Mislim pa, da bi bil zate, ki si po prejšnjem sistemu končala univerzitetni program, ta študij tudi plačljiv (cca 2.000€ na letnik), saj si enkrat že koristila možnost brezplačnega študija (prejšnja uni izobrazba je ovrednotena z bolonjsko magistrsko 2. stopnjo).
Če se motim, naj me kdo popravi..
Hvala vama za info.
Ja, je plačljiv, na žalost.
Včasih je bila tudi varianta, da si po diplomi vpisal še en študij in je bil še vedno brezplačen (če prej nisi ponavljal seveda). Zdaj pa lahko očitno le enkrat koristiš, čeprav nisem ponavljala.
Forum je zaprt za komentiranje.