Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek študij nemščine

študij nemščine

Sem spodaj prebrala, kako ste se razpisale o študiju prevajalstva. Prav poučno. Jaz pa razmišljam bolj o germanistiki, o nemščini, tudi na FF, pa še ne vem, ali enopredmetno ali pa bi vzela še kaj zraven, ali pa bi sploh raje kaj drugega. Ali mi lahko katera malo pove, kako je? Mene zelo zanima literatura, pa tudi prevajanje. Ali je tudi na nemščini kaj prevajanja? Mogoče celo literarno prevajanje? Kako pa sicer? Kakšen je feeling? Kakšni so profesorji? Ali lahko kaj izbiraš? (vsaj pri vajah?) Ali je bolje vzeti enopredmetno ali dvopredmetno? Bom vesela kakršnekoli informacije!

vsekakor vzemi dvopredmetno, ker imaš na enopredmetni smeri (ne glede na to, kaj študiraš) ful balasta in ful preveč predmetov in ful več zahtevajo od tebe kot na dvopredmetni smeri

Tudi enopredmetna smer ni nič kaj groznega,četrti letnik ima mogoče kar nekaj nepomembnih predmetov,drugače pa je do tretjega letnika kar prijetno,skoraj nič se ni treba piflat,če pa se že moraš,ima vse bolj malo obsega.Samo 4.l je pa druga zgodba.Je pa v tretjem in četrtem letniku prevajanje,tako da je bolj za osnutek vsega skupaj.Pa odvisno je kaj boš izbrala,nepedagoško smer ali pedagoško(ta ima več predmetov).Tako,to bi bilo to,če te zanima še kakšno drugo področje,pa pojdi na dvopredmetno,meni je malo žal da nisem šla,bi lahko imela 2 faksa narejena,tako pa…

Hvala za vajini mnenji. Je se kaksna nemcistka tukaj gor? Gledam stvari na netu, urnike, pa mi ni nič kaj preveč jasno. Ali vaje lahko izbiraš? Če prav razumem, se lahko odločiš za eno skupino, ni treba delati 6-krat lektorske vaje v 1. letniku:-)) Ali bi katere profesorje posebej priporočale? Hvala!

Jaz sem 4.letnik zdaj.Za moderni nemški jezik je zelo fina Irena Samide,samo to se vsako leto nekaj menja,enkrat en uči en predmet,drugič drug,tako da ne vem.Sej več ali manj so vsi prijazni,mogoče je kakšen malo antipatičen,pa tudi ni nič groznega,ena sama groza ne na tej smeri in večinoma imamo vsi probleme z njo,ampak se boš z njo soočila šele v 2. in 3. letniku,Mira Miladinović Zalaznik,to je ženska,ki je letos pometala pol folka,samo je pa edina ki se je lahko resnično lahko malo bojiš,polna predsodkov in nikoli ne veš kaj te čaka.Na žalost pa ne gre mimo nje.Drugače pa vaje izbiraš ja in če si izbereš nepedagoško smer moraš imeti še en dodaten jezik 2leti-izbiraš lahko med angleščino,nizozemščino in švedščino.Če te švedščina ne zanima kaj preveč si raje izberi kaj drugega,ker je grozno težek jezik,nekaj takega se je meni zdela kot japonščina,groza!Angleščina je pa na osnovnem nivoju,tako da se z lahkoto dobi 10ko,veliko lažja je kot na srednji šoli…

Na spletni strani filozofske fakulete imaš pod Oddelkom za germanistiko, forum študentov germanistke, pa lahko še tam vprašaš, kar te zanima.

Lp

Tarin

Super, hvala, se bom pridno učila nemščino in šla na informativni dan februarja, da “v živo” preskusim klimo.

dober večer !
imam eno vprašanje… hodim v vzgojieljsko šolo… in bi zelo rada študirala nemščino in ne vem npr. še sociologijo zraven. torej potrebujem za to splošno maturo , ali pa lahko s poklicno maturo ?

Verjetno malo pozen odgovor, ampak vseeno… Absolutno potrebuješ splošno maturo, ker je študij nemškega jezika univerziteten študij… Kakorkoli pa bi rekla vsem, ki še kolebate o študiju, dajte premisliti in vpišite kaj naravoslovnega, govorim namreč iz lastnih izkušenj, ker sem profesor nemščine in že 2 leti iščem delo brez uspeha (na faksu same 10.ke!!!).

Kot profesor nemščine je izredno težko najti kakršnokoli delo in dvomim, da si katera izmed vas želi biti brezposelna…

Samo moj nasvet… Jaz vem, da bi, če bi imela še eno možnost, šla študirati matematiko…

Samo v vaš razmislek! In ne poslušajte natolcevanja na informativnem dnevu za germanistiko, kako boste lahko delali na mnogo področjih blablabla… To je samo propaganda, da si profesorji pridobijo dovolj študentov, ne briga jih pa, kje bodo ti študenti (po ne tako lahkem študiju) pristali…

Sem študentka germanistike pred diplomo in lahko povem, da ni nič prav nič groznega na našem oddelku…Kar se tiče profesorjev – omenjena je prof. Miladinovič – se ne bi strinjala s predhodnico – če prideš na izpit pripravljen, (to pomeni tudi s prebranimi knjigami) se nimaš česa bati. Tisti, ki se ne naučijo pa potem iščejo izgovore povsod, samo pri sebi ne. Kar se tiče službe je situacija ista kot na drugih področjih – vsi zaposlitve ne dobijo – še posebej tisti,ki opravljajo preko študentskega servisa vsa druga dela, samo tisto kar študirajo ne.
Vsi, ki bi si želeli študirati nemščino, nikar ne oklevajte!

Lp, Kathrin

Kathrin hvala, ponovno si mi vlila voljo do germanistike.Sama sem že nekaj časa razmišlam o tem študijo.zanima me pa to, kateri ištudij končaš hitreje-izredni ali redni. to sprašujem zato ker sem že malo starejša (nekaj čez trdeset) in bi rada študij končala čim hitreje in ali je možno germanistiko šdudirati na daljavo (e-študij). Zelo bom vesela vsake informacije. Hvala!

L.p.Matilda

Živjo, tole temo sem slučajno našla, ki je sicer že ful stara, ampak morda pa se še kdo najde. Letos sem maturantka in me zanima študij nemščine. So kakšni novejši fitbacki? Je tu kdo, ki zdaj študira in bi iz prve roke povedal, kako kaj izgleda? Hvala vnaprej!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close