Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Študij prava

Študij prava

Kako izgleda študij prava na ljubljanski pravni fakulteti. Predmetnik, izkušnje, profesorji ipd…

Težko. Lažje v Maribor. Moraš meti za pravo pŕeđ znanjè  kot sodnik paše dodatna 4 leta. Na papirju

Študij prava na ljubljanski fakulteti je izredno težek. Le najbolj intelegentni pridejo skozi.  Ostali imajo še variantno v Mariboru in ostale opcije.  Ko iščeš službo, pa je tudi pomembno , kje si študiral, ali imaš pravosodni izpit, itd…

Odgovor na objavo uporabnika
Špetirji, 14.11.2022 ob 23:57

Težko. Lažje v Maribor. Moraš meti za pravo pŕeđ znanjè  kot sodnik paše dodatna 4 leta. Na papirju

Si študirala pravo?

Eden težjih študijev, dobiš pa kvalitetno znanje. Čeprav resnici na ljubo bi lahko program precej izboljšali, predvsem tako da bi vrgli ven politično ekonomijo (vsaj v sedanji obliki), statistiko, varstvo okolja in podobne brezveznosti, ki so tam, da imajo prof službo in ne zaradi študentov.

Tisti bolj leni in manj inteligentni sfalirajo, potem grejo v Maribor, še hujši primerki pa kupijo diplomo pri Jambreku, al tam nekje na primorkem. Sestra od znanke je v LJ povsem sfalirala, šla na primorsko in tam brez težav dobila ocene 8 in 9.

Na PF v LJ se splača it resnim, ki nameravajo potem delati na tem področju, tam pridobljeno znanje se potem obrestuje.

Jaz sem trenutno v 4. letniku pflj. To o najbolj inteligentnih je neumnost. Večino faksa je piflarije. Jaz se za majske izpite zacnem učit že marca.

Aja, pa večina študentov (mislim da cca 60%) ponavlja prvi letnik… Tako da se najprej rabiš navadit, pol pa gre, če maš motivacijo.

Je pa nas faks najboljši pravni faks v slo in to se kaže tudi kasneje (pdi, sluzbe)

Pa še to, naslednje leto bo enosstopenjski program in ne več 4+1, tudi predmetnik se bo zamenjal.

Studentka783, 15.11.2022 ob 07:53

Jaz sem trenutno v 4. letniku pflj. To o najbolj inteligentnih je neumnost. Večino faksa je piflarije. Jaz se za majske izpite zacnem učit že marca.

Aja, pa večina študentov (mislim da cca 60%) ponavlja prvi letnik… Tako da se najprej rabiš navadit, pol pa gre, če maš motivacijo.

Je pa nas faks najboljši pravni faks v slo in to se kaže tudi kasneje (pdi, sluzbe)

Kaj pa vem. Po mojih izkušnjah je inteligenca kar pomemben faktor. Ker imaš tako veliko snovi, profesorji pa zahtevajo povezovanje podatkov med sabo, piflarija ne zadošča. V moji generaciji so piflarji z gimnazije obupali. Dobra polovica študentov je bilo Zoisovih štipendistov, kar tudi dosti pove o inteligenci… No, za MB pa verjetno zicleder res zadostuje. V NG pa še tega ne rabiš. Je dovolj da plačaš in se vpišeš :).

Po moje je v Zagrebu za nekaj stopenj boljša fakulteta, kot v Ljubljani.

Dokaz je, da naši pravniki izgubijo skoraj vse primere proti Hrvaški.

Nekaj se pri nas narobe predava in razlaga.

kje je bolje, 15.11.2022 ob 08:24

Po moje je v Zagrebu za nekaj stopenj boljša fakulteta, kot v Ljubljani.

Nekaj se pri nas narobe predava in razlaga.

hehe dobra

To o najbolj inteligentnih je neumnost

Ne povsem. Sicer tudi kakšen butelj samo s piflarijo in vztrajnostjo čez prileze, da o kakšnih malo lepših in svobodomiselnih študentkah niti ne ugibamo, ampak večina je dejansko inteligentnih. Vsaj tisti, ki naredijo.

Za razliko od FDV, filofaksov, kranjske Sorbone in podobnih podebiljevalnic se PF v LJ še kar dobro drži.

Dober argument, ampak zgreši bistvo. Hrvati zmagajo predvsem zato, ker podkupijo lep del sodnikov oz arbitrov, pa še del slovenskih pravnikov zraven.

Ljubljanska pravna fakulteta je ena težjih in bolj priznanih fakultet. Visoko intelegentni jo naredijo, ostali obupajo ali pa gredo drugam..

zanimivo mi je da si dijaki želijo na tak študij, pravo se idealizira, ko pa vidiš v praksi, kako se dela, ko zataji vsa logika, ko baraba zmaguje, pošten izgubi, ga ni denarja, da bi šla študirati pravo

New Report

Close