Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Študij slovenskega jezika

Študij slovenskega jezika

Pozdravljeni!
A je kdo na forumi, ki študira slovenščino v Mb. (enopredmetni študij)?Je študij težak?Dajte mi kaj informacij!
Hvala.

Ojla, seveda studiramo slavistiko v Mb. Jaz sem sicer absolventka.
Kaj ti naj recem; je kot povsod, eni predmeti so zanimivi, drugi na smrt dolgocasni (konzonantizem, vokalizem). Profesorji pa…. Ojoj. No, nekateri so prav vredu, npr. Unuk v 1. letniku je najbolj cloveski, je pa zato skladnja v 2. letniku najbolj selektiven predmet. Priporocam, da se takoj v zacetku leta zacnes ucit….BRRR… Ampak nasploh so vsi vredu. Lep zacetek studija.

tudi jaz ti zelim cimvec uspeha in predvsem upostevaj nasvet Tine – zacni se ucit na zacetku, pojdi na prve roke, ne odlasaj in ne odlaaj izpitov na jesen!
sama tega na zacetku studija nisem prav vedela in imam zdaj tezave zaradi tega. sem pa dvopredmetna.
srecno!

Najlepša hvala!jaz upam, da bo nekako šlo! :))

Hmmm, v slovenščini gre nekako takole:

“Najlepša hvala! Upam, da bo nekako šlo!”

Razlaga: upaŠ lahko samo ti, zato si ti nepotrebna; upaM pa lahko samo jaz in zato sem tudi jaz nepotreben, tudi v primeru če sem jaz pravzaprav ti.
Zaključna sentenca: vsi smo nepotrebni, ampak upanje umre zadnje!

Sicer pa uspešen študij, očitno boš še malce dvignila raven slovenistične in slavistične “stroke” :-)))

Kul bejba!

Ciao & bye

Jaz 😉 pa upam, da vas bodo na študiju navadli tut to, da se za levostičnimi ločili naredi najprej presledek (to se naredi s tisto doooooolgo tipko na ttipkovnici), nato glemo šele naprej na naslednjo besedo ali stavek.

Kaj hočem povedat,namreč,pisanje brez presledkov zgleda tko zlo primitivno!Saj ne pišemo esemesov,nismo omejeni s številom znakov!

No offence please!

Yr Filip

Filip, naj te opozorim, da se beseda tipkovnica ne piše z dvema t-jema! Za v bodoče. :))

oh, obešat se na očitno tipkarsko napako in se podpisat z da ne bom reku kakšnim nickom, to pa je res iber pa dbest

Dragi moj Filip, tudi tvoje “u iber” krasno pisanje bi bilo potrebno, da nanj vrže oko kakšen lektor….

No offence please!

P.S. Ljudje, ki živijo v steklenih hišah, naj ne mečejo kamenja…

Tudi sama sem letos vpisala absolventa. Morala se boš kar veliko učiti, predvsem ti bo probleme delala prof. Stramljič, ampak tako je na vsakem faksu, da nekdo dela selekcijo. Veliko se jih tudi prepiše, tisti ki pa vztrajajo do konca, so pa navsezadnje prav zadovoljni sami s sabo. Veliko sreče pa na Štuka še vseeno pojdi kdaj!

Imam še eno vprašanje. Ali ti študij res vzame toliko časa, da je najbolje v Mariboru (vsaj prvo leto) živeti? Sem namreč v dvomih. Ne vem ali naj v Mariboru živim ali pa naj se vsak dan tja vozim (do fakultete potrebujem približno 40 minut)? Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore!

Točno se da razločiti, kdaj nekdo namerno piše bolj “pogovorno” in kdaj hoče pisati pravilno, pa zaradi neznanja ali malomarnosti naredi napako v vsakem stavku.

Mimogrede – štiripičje ne obstaja, tropičje pa je nestično.

LP/Filip

Me zanima, kolikokrat si pogledal sporočilo, preden si ga poslal ;-), g. Pametnjakovič!!! Sicer pa ne vem, ali je bila pogovorna napaka, da za vejico ne pišeš presledka, kaj porečeš na to?!!! Če boš kdaj brisal prah iz kakšnega pravopisa, poglej še to poglavje…

Po moje je bolje, da živiš v mb, ker ti bo to vzelo neprimerno manj časa! Predavanja so večinoma čez cel dan, vmes imaš prosto. Res pa je, da si še vedno lahko najameš sobo, če se ti ne bo izšlo. Kar pogumno, prvi letnik ni tako zelo težak…

Kje s pa to vidla, gospodična jezična???

esemesov,nismo

Lp

P.S. Premirje? Jst sem za………

Tina* napisal:

> esemesov,nismo
>
> Lp
>
> P.S. Premirje? Jst sem za………

Ja valda sem pokazal, kako se naj ne bi pisalo.
Premirje? Briga me, nisem jaz začel.

Tebi se pa verjetno pogosto zgodi, da se pred ogledalom skregas, kajne?

Začela si ti, in nadaljuješ tudi ti.

Valda pa res ni slovenska beseda, Filip! Če že hočeš biti tako pikolovski, bomo pa še mi 🙂

nisi zakapirala pointa

Filip, ne teži !!!

Tudi na forumu PZS je en Filip, ki se stalno usira. Upam, da nisi to ti.

lp

Dragi Joško,

tukaj govorimo o pravilni slovenščini in ne vem, kaj bi počel s tvojo besedo “usirati”.

Poleg tega govorimo o določeni JEZIKOVNI temi, ti si pa butnil vmes z brezvezno pripombo v stilu “veliki joško vas opazuje”, hehe …

Ali sem jaz Filip tudi na nekem drugem forumu, prepuščam tebi v odločanje. Meni ne boš verjel, naj rečem tako ali tako. Sem pa malo pobrskal po Najdi.si in ugotovil, da je na raznih forumih kar precej Filipov. Lahko jih poiščeš in jih oblajaš vse po vrsti, morda bodo še veseli nenadne poživitv debate.

Sem pa v življenju spoznal tudi kar nekaj joškov in DO SEDAJ so mi bili vsi v veselje 🙂 🙂

New Report

Close