Študij slovenskega jezika
Ojla, seveda studiramo slavistiko v Mb. Jaz sem sicer absolventka.
Kaj ti naj recem; je kot povsod, eni predmeti so zanimivi, drugi na smrt dolgocasni (konzonantizem, vokalizem). Profesorji pa…. Ojoj. No, nekateri so prav vredu, npr. Unuk v 1. letniku je najbolj cloveski, je pa zato skladnja v 2. letniku najbolj selektiven predmet. Priporocam, da se takoj v zacetku leta zacnes ucit….BRRR… Ampak nasploh so vsi vredu. Lep zacetek studija.
Hmmm, v slovenščini gre nekako takole:
“Najlepša hvala! Upam, da bo nekako šlo!”
Razlaga: upaŠ lahko samo ti, zato si ti nepotrebna; upaM pa lahko samo jaz in zato sem tudi jaz nepotreben, tudi v primeru če sem jaz pravzaprav ti.
Zaključna sentenca: vsi smo nepotrebni, ampak upanje umre zadnje!
Sicer pa uspešen študij, očitno boš še malce dvignila raven slovenistične in slavistične “stroke” :-)))
Kul bejba!
Ciao & bye
Jaz 😉 pa upam, da vas bodo na študiju navadli tut to, da se za levostičnimi ločili naredi najprej presledek (to se naredi s tisto doooooolgo tipko na ttipkovnici), nato glemo šele naprej na naslednjo besedo ali stavek.
Kaj hočem povedat,namreč,pisanje brez presledkov zgleda tko zlo primitivno!Saj ne pišemo esemesov,nismo omejeni s številom znakov!
No offence please!
Yr Filip
Tudi sama sem letos vpisala absolventa. Morala se boš kar veliko učiti, predvsem ti bo probleme delala prof. Stramljič, ampak tako je na vsakem faksu, da nekdo dela selekcijo. Veliko se jih tudi prepiše, tisti ki pa vztrajajo do konca, so pa navsezadnje prav zadovoljni sami s sabo. Veliko sreče pa na Štuka še vseeno pojdi kdaj!
Dragi Joško,
tukaj govorimo o pravilni slovenščini in ne vem, kaj bi počel s tvojo besedo “usirati”.
Poleg tega govorimo o določeni JEZIKOVNI temi, ti si pa butnil vmes z brezvezno pripombo v stilu “veliki joško vas opazuje”, hehe …
Ali sem jaz Filip tudi na nekem drugem forumu, prepuščam tebi v odločanje. Meni ne boš verjel, naj rečem tako ali tako. Sem pa malo pobrskal po Najdi.si in ugotovil, da je na raznih forumih kar precej Filipov. Lahko jih poiščeš in jih oblajaš vse po vrsti, morda bodo še veseli nenadne poživitv debate.
Sem pa v življenju spoznal tudi kar nekaj joškov in DO SEDAJ so mi bili vsi v veselje 🙂 🙂