Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek študij stomatologije

študij stomatologije

Koliko časa traja približno študij stomatologije???

A izredni?

pa kaj se ti je že skisalo ??

Ja, izredni, hvala.

študij traja 6 let, izrednega študija ni

Hvala

…da te veseli gledanje drugim v smrdeča usta polna gnilih zob, bruh 😛

Meni tudi ni jasno, zakaj gre kdo na stomatologijo. Enako dolgotrajen in v določeni meri vzporeden študij z medicino. Pol bi bil js raje kr zdravnik kot pa da celo življenje gledam samo v zobe.

Meni pa je jasno, zakaj koga zanima stomatologija. Imaš zagotovljeno službo z visokimi dohodki, delo pa ni tako stresno kot ga imajo zdravniki. Tud zobe nam mora nekdo popravljat. Pa kolikor vem, si ljudje načeloma umijemo zobe, ko gremo k zobarju, tako da smrad že ne more biti tako grozen. Joj, kakšni primitivci …

saj če greš polagati ploščice imaš tudi visoke dohodke, in?

Potem pa najboljše, da ukinejo ta poklic in vse ki že delajo kot zobarji preusmerijo za keramičarje. Tebi pa naj zgnijejo zobje v tvoji “pametni” glavi.

No, pa mi naj kdo, ki nosi vso modrost tega sveta, razloži, zakaj je stomatologija poseben študij in ne specializacija znotraj medicine kot kardiologija ali pa otorino? Ni baš neke logike.

V preteklosti je to bilo tako, da si moral najprej končati študij medicine, potem si pa nadaljeval na stomatologiji. Zaradi diferenciacije medicine so potem ločili na dve osnovni smeri. Študij stomatologije (prej zobozdravnik potem dr. stomatologije, danes dr.dentalne medicine) ni enak študiju splošne medicine (dr.medicine).

… sem po svoje kar srečna, da so nekateri pripravljeni pregledovat moja usta, ker mislim, da gnitje zob pri živem človeku ni nekaj, kar bi si nujno želela. Jaz jih občudujem, tega dela mi niti denar ne bi povrnil. Raje kaj drucga, res.

New Report

Close