Studio r zdravniki
Sem njihova pacientka, na koncu sem si morala sama plačati pregled drugje. 2 malce bolj resni zadevi, v lekarni so me že pošiljali na urgenco, 3 drugi zdravniki so kar zatrokirali, ko so slišali simptome…Še nikoli nisem videla izraz sočutja na obrazu zdravnika, ki me je pregledoval.
Zdravnik me ni niti pregledal, vse preko mejla z 3-4 dnevno zamudo, njen odgovor: 2 lekadola na 4 ure, ostalo kupite v lekarni.
Če pa rabiš samo bolniško, so pa fantastični.
Preklinjam dan, ko sem se odločila za njih, samo na žalost je moj osebni zdravnik šel v penzijo in sem ostala brez.
Sicer pa…ali sploh imaš kakšno izbiro ? Sej jih ni.
Če bi imela izbiro bi šla takoj stran. Organizacija dela jim je španska vas, na maile odgovarjajo z večdnevno zamudo, na telefon jih je nemogoče dobiti. Pa kot že napisano zgoraj: nikoli ne veš kdo te bo pregledal. Tudi skakanje v zunanje laboratorije je grozno. Že nekajkrat se mi je zgodilo, da sem prišla tja, napotnica pa ni bila izstavljena. Ne priporočam, a če nimaš druge, je bolje kot nič.
Tko no, 22.08.2024 ob 12:24
Pa saj lohk rečete, da želite termin pri tem in tem. Tam, kjer ni potrebe, ste glasni, tam kjer bi morali usta odpreti, ste pa tiho.
In kako boš vedel kdo naj te pregleda, dokler vsaj nekoga ne vidiš. Večina ljudi se je prijavila tja, ker pač nimajo druge izbire, ker so šli njihovi zdravniki v penzijo. Saj njihova ideja mogoče ni slaba kar se stroškov tiče, pa niso žlehat, ali kaj podobnega… so pa daleč od tega kar bi si nekdo predstavljal kot osebnega zdravnika. Lahko smo pa samo mi preveč scrkljani. Zase lahko samo rečem da dokler ne bo res kritično ne grem tja. Sicer pa za vsako oslarijo naj niti ne bi hodili k zdravniku.
Ti kaj veliko ne koristi, ker zdravniki tam ne delajo redno. Dvomim da vedo za mesec vnaprej kako kdo dela.
To pač niso družinski zdravniki. Družinski zdravnik je zame tisti, h kateremu hodiva vsaj dva člana iste družine, da ima dr vsaj malo več vpogleda kaj se dogaja. Smo že imeli tako, 4 člani iste družine pri isti zdravnici. Je imela pregled vseh 4 generacij. Žal se je odselila v tujino.
bivsiwd40a, 22.08.2024 ob 12:59
In kako boš vedel kdo naj te pregleda, dokler vsaj nekoga ne vidiš. Večina ljudi se je prijavila tja, ker pač nimajo druge izbire, ker so šli njihovi zdravniki v penzijo. Saj njihova ideja mogoče ni slaba kar se stroškov tiče, pa niso žlehat, ali kaj podobnega… so pa daleč od tega kar bi si nekdo predstavljal kot osebnega zdravnika. Lahko smo pa samo mi preveč scrkljani. Zase lahko samo rečem da dokler ne bo res kritično ne grem tja. Sicer pa za vsako oslarijo naj niti ne bi hodili k zdravniku.
Ja ok, če greš nekam prvič, itak ne veš, a si v končni fazi tudi na nek način kompatibilen in recimo lažje zaupaß tezave kot drugemu. No, in prideš do enega, pa se potem zgodi, da tistega ni in te sprejme drugi. In morda potem ugotoviš, da ti ta drugi bolj ustreza in se k njemu naročiš. In da, imajo mesečne plane.
Za razglabljanje, kdo naj bi bil družinski zdravnik, o čemer piše druga, je pa to ponavadi zdravnik splošne medicine, ki ima prvi stik z bolnikom, pacientom.. Za termanio, kaj družinska medicina sploh je, pa tule
Meni se ne zdijo nič slabši kot tisti v ZD. Vsi zdravniki so večinoma prišli od tam oz. so se losali zdravstvenih domov. Jaz sem bila vesela, da so me vzeli, pa čeprav se vozim 1 uro do tja. Če rabiš napotnico, jo dobiš. Ne bo te pa tam noben držal za rokco in sočustvoval s tabo. Ne vem, kako si to eni predstavljate. Za njih je to biznis in nič drugega. Prej ko boste to dojeli, bolje bo.
Samo bežie
Vsaka zdravnica pove drugače
Ena od njih na žalost mene in mojo kolegico zelo za j…… za bolniški stalež
Mojega moža je ena iz zdravnic kar čez jakno pregleda bolečine v križu par let nazaj imel hernijo
Drugače jaz osebno lahko povem zelo razočaran sami poslali na komisijo niti pravilno ne vpisali tako da trenutno ne vem če bom lahko nadaljevala bolniški stalež
Ce bi lahko.. bezal bi stran… ko sem zdrav in nic ne rabim, me preganjajo z nekimi preventivnimi programi, ga opravim, cez 2 mesca me spet vabijo, a izvidov se od prejsnjega nisem dobil.vprasam ce je bilo kaj narobe z izvidi, da moram spet, recejo da ne, da gre za isto stvar🤦♀️…
Ko nekaj rabim, moram poklicati vsak dan, veckrat na dal, cel teden.. pa se ni receno da bo urejen… osebnega zdravnika tako nimas, ker je vedno drug.. na email ne odgovarjajo, ce si upam biti bolj oster, se spustijo na zelo osebni nivo, kot da bi se kregal z otrokom!!
Te v kontaktnem centru pa tut nic o nicemer nimajo pojma, sploh a majo kaksno solo narejeno? Ko sem rabil kontrolo PSA, me je vprasala kaj je to, a rabim prevezo?? Halo??
Ne vem kako jih se nihce ni zaprl… nesramni, podli, neeticni, ne strokovni, a zal so edini sprejemali takrat
Raje ne, 06.11.2024 ob 20:08
Katastrofa res za nujne variante raje se vozite kam drugam! Vseeno je njim za pacienta vrti se da ne recem kaj okol nas ja! Kup megle in obljub. Zal. Pa tako obetavno predstavitev so naredili.
Ja, saj bi, če bi imeli možnost zamenjat. Kam naj gremo?? Vsi dobri so zasedeni. Ostali so samo šalabajzerji.