Subrina barva za lase mi je uničila/izsušila konice las
Pred 3 tedni sem se prvič pobarvala z Subrinino barvo za lase (rjava) . Las je bil prve dni še lep, potem pa vedno slabše – konice kar pokajo, se lomijo, konice so tako razsušene, da se lomijo, po cca. 3 cm se las zlomi 🙁 Sedaj si vsak večer delam oljne maske (na konice dam kokosovo olje ali pa delam OLAPLEX maske), da se mi ne bo treba na kratko ostriči, tako je las uničen. Kaj je s to barvo, ali samo meni ne paše ali se je še kateri to zgodilo? Drugače sem se barvala z Syos , Loreal ali Schwarzkopf, pa se mi to ni nikoli zgodilo, lasje so bili lepi, nikoli mi ni nobena barva tako uničila konic. Vem da so vse te barve slabe za lase, sedaj bom prešla na natur barve, ampak to škodo moram nekako ublažiti.
meni se je podobno zgodilo, sedaj se barvam z Radico barvo, ki je natur in imam lepe lase, res zdrave. Dobra mi je bila tudi Syos , L’oreal, ampak vseeno se malenkost lasje uničijo. Ampak najbolj agresivna za moj las je pa bila Subrina, lase sem imela kot sirkovo metlo 🙁 . Tudi meni so se lasje kar lomili, konice pa suhe, čist uničene.Takrat sem se morala precej ostriči.
Avtorica, s Subrino Creme Color se barvam že 20 let – na svetel odtenek, prekrivam tudi veliko sivih las brez težav, , z 9% oljnim, ne kremnim peroksidom.
Nikoli nisem imela težav s suhimi, razcepljenimi konicami po barvanju. Takoj po barvanju še v mokre lase vtrem kokosovo olje ( tisto brez vonja). Lasje mehki in voljni do naslednjega pranja.
ti imaš verjetno težavo še drugje – od znotraj- nahrani lase najprej tako, kot treba, daj jim ustreznih mineralov in rudnin, omeji vsakdanji stres in potem šimfaj barvo 🙂
Pa poizkusi z oljnim peroksidom, ne kremnim…
Se ti ne zdi malo hudo naključje, da je bilo do pred enega meseca vse v redu z njenimi lasmi, čeprav se je barvala, potem je pa enkrat kupila Subrino, in je cel raztur? V enem mesecu ji pa tudi ni moglo že tako zelo hudo zmanjkati vseh rezerv, da so celo lasje začeli propadati. Bi verjetno še kje drugje to občutila, ne samo opazila na laseh.
Jaz s Subrino sicer nisem imela nikoli težav, vendar je ne uporabljam več, uporabljam keune v tubah. Imam prijateljico, ki je mahnjena na bio in eko, ona uporablja neke bio eko natur barve, vendar priznava: ni fora zdaj v kemiji ali nekemiji, nekatere naravne snovi so lahko celo bolj škodljive od sintetičnih, vsako barvanje pa je za lase stres, ker drugače barva ne more prijeti (barva prodre v las), tako da zdaj neke bistvene razlike med kemijo in bio varianto ni.
Lahko je samo ena sestavina, ki dela štalo nekaterim ljudem. Bojim se, da je škoda nepopravljiva, da imaš lase dobesedno uničene – tako kot če zažgeš tkanino z likalnikom – in ti ne bo pomagala nobena žavba razen striženja.
Se ti ne zdi malo hudo naključje, da je bilo do pred enega meseca vse v redu z njenimi lasmi, čeprav se je barvala, potem je pa enkrat kupila Subrino, in je cel raztur? V enem mesecu ji pa tudi ni moglo že tako zelo hudo zmanjkati vseh rezerv, da so celo lasje začeli propadati. Bi verjetno še kje drugje to občutila, ne samo opazila na laseh.
Jaz s Subrino sicer nisem imela nikoli težav, vendar je ne uporabljam več, uporabljam keune v tubah. Imam prijateljico, ki je mahnjena na bio in eko, ona uporablja neke bio eko natur barve, vendar priznava: ni fora zdaj v kemiji ali nekemiji, nekatere naravne snovi so lahko celo bolj škodljive od sintetičnih, vsako barvanje pa je za lase stres, ker drugače barva ne more prijeti (barva prodre v las), tako da zdaj neke bistvene razlike med kemijo in bio varianto ni.
Lahko je samo ena sestavina, ki dela štalo nekaterim ljudem. Bojim se, da je škoda nepopravljiva, da imaš lase dobesedno uničene – tako kot če zažgeš tkanino z likalnikom – in ti ne bo pomagala nobena žavba razen striženja.
[/quote]
pojma nimaš, kaj naredi stres na telo, na lase – v 1 tednu, ne mesecu dni. Ni kriva barva 🙂
Zanimivo… meni pa je ravno Keune enkrat tako naredila lase slamntate in izcuzane vlage, pa še tako gosta toga barva je pri nanašanju -ni za tanke lase…… Po naslednjem barvanju s Subrino pa spet vse OK.
Lepo,da smo si ljudje smo različni :)))
pojma nimaš, kaj naredi stres na telo, na lase – v 1 tednu, ne mesecu dni. Ni kriva barva 🙂
Zanimivo… meni pa je ravno Keune enkrat tako naredila lase slamntate in izcuzane vlage, pa še tako gosta toga barva je pri nanašanju -ni za tanke lase…… Po naslednjem barvanju s Subrino pa spet vse OK.
Lepo,da smo si ljudje smo različni :)))
[/quote]
Aja, ti nisi doživela stresa, pri tebi je bila kriva barva, pri avtorici je pa stres in niti slučajno ne barva? Daj no, a se hecaš.
Avtorica tudi ni omenila hudega stresa.
Pa saj lahko dodaš pičico več razvijalca … sploh ne vem, v čem je problem?
Saj vem, da moraš od nečesa živeti ampak tako prozorna reklama?
Ma daj no, barvati si moram vsakih 14 dni, če nočem imeti narastka in misliš, da bom vsakih 14 dni tekla k frizerju, ker frizerji imate pa čudežne barve?
Pač je treba najti barvo, ki ti ustreza in problema nema 😛
[/quote]
Ker se redno barvam pri frizerju, sem frizerka? Frizerka s čudežnimi barvami?? 🙂
Barva je barva in keune so včasih uporabljali frizerji. Razlog, da je ne več, je to, da so jo dali v splošno prodajo in potem frizer izpade neprofesionalno, če barva z barvami, ki jih lahko vsak kupi v deemu in milerju. Torej barva nima zveze, pač pa razvijalec. Za domačo uporabo je dovolj 6-procentni, tudi za barvanje na bistveno svetlejšo, frizerji pa uporabljajo še manj procentnega, ker imajo boljšo tehniko barvanja od laika. Tiste barve v kompletu imajo se mi zdi močnejši razvijalec, 9-procentnega, da kaj prime v laičnih rokah.
Tudi naravne barve vsebujejo snovi, ki lasem škodujejo. Las ne moreš pobarvati, ne da jih poškoduješ, ker to enostavno fizikalno ni izvedljivo. Z barvanjem sprožiš reakcijo, ki za lase ni ugodna, razlikuje se samo stopnja neugodnosti.
Sošolka iz OŠ, ki je frizerka, mi je rekla, da je Subrina najbolj agresivna in zanjo najslabša barva. To je mogoče primerna barva za nekoga, ki se iz črnih las hoče pobarvati na blond, ker je tako agresivna barva, da prime v vsakem primeru. Ampak las se poškoduje, če ima ženska močne lase, to lahko zdrži brez hudih posledic, kakšen cm se postrižejo, če pa so lasje tanki, se pa začnejo lomiti in so kot suha slama. Sem pa opazila pred meseci na FB post, ko so reklamirali Subrino in se je spodaj kar nekaj žensk oglasilo, da jim je lase razsušilo in jo zato več ne uporabljajo. Zanimivo, čez nekaj ur ni bilo več negativnih komentarjev, ostali so samo oh in sploh super komentarji. Tako da admin pridno briše negativne komentarje, zato da ostanejo sami lepi in pozitivni komentarji 🙂 Meni to vse pove.