Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti subvencija vrtca

subvencija vrtca

Pozdravljeni.
Imam 5 let starega sina z bivšim partnerjem, na sodišču urejena preživnina. daj 2 leti živim z novim partnerjem. Nimava skupnih otrok.
imam zelo nizko plačo, partner zelo visoko. Uradno za sina skrbim jaz in Bivši partner s preživnino. Sedaj ko sem prejela izračun za vrtec so pa seveda šteli vse…preživnino, dohodke partnerja in moje dohodke in sem padla v 9 razred. Polovico moje place za vrtec, ki ga plačujem sama kar je logično. Vložila sem pritožbo ampak so mi jo zavrnili. Kaj sedaj, je kakšna luknja v zakonu…je smiselno vztrajati? Ni mi logično. …Ker če se tukaj upoštevajo partnerjevI dohodki potem mu pripada tudi 1/3 dohodnine če se ga šteje kot nekoga ki preživlja mojega otroka.
Hvala !!!!
Lep pozdrav

Spoštovani,

Če starši vlagatelja ne živijo v zakonski oziroma zunajzakonski skupnosti oziroma v registrirani istospolni partnerski skupnosti, se pri ugotavljanju materialnega položaja vlagatelja upošteva le tisti izmed staršev kot se starši sporazumejo oziroma kateremu je bil vlagatelj dodeljen v varstvo in vzgojo. Upošteva se tudi oseba, s katero tisti od staršev, kot se starši sporazumejo oziroma kateremu je bil vlagatelj dodeljen v varstvo in vzgojo, živi v zakonski ali zunajzakonski skupnosti, ki je po predpisu, ki ureja zakonsko zvezo in družinska razmerja, v pravnih posledicah izenačena z zakonsko zvezo ali v registrirani istospolni partnerski skupnosti.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close