Subvencije mladim druzinam
Lep pozdrav!
Ne vem če sm se obrnila na pravi naslov pa vseno.Mene zanima glede teh subvencij če se kdo kaj bolj spozna na to.In sicer stanje je tako da sva si z mozem renovirala en “Štuk” v hisi pri njegovih starsih,nič ni pisano na naju vse kar imava so računi od pohistva in strojev,imava pa tudi otroka.Zdaj me pa zanima če se mi splača dajat vlogo za subvenicije glede na to da nimam nobenih dokazil da sva pač renovirala.Bo vloga sploh sprejeta al mi jo bodo avtomatsko zavrnil ker pač nimam nobenih dokazil.
Če kdo kaj več ve o tem bom zelo hvalezna za odgovore.
lp
Če naredite kupoprodajno pogodbo potem ima smisel oddajati vlogo. Samo preverite če so kupoprodajne pogodbe med ožjimi družinskimi člani veljavne za ta razpis. Šlo bi če bi bila kupoprodajna pogodba med vami in njegovim očetom. Mislim.
Če ne kupuješ nepremičnine si tudi ne rešuješ stanovanjskega problema!
To je subvencija mladim družinam za reševanje stanovanjskega problema!Za nakup nepremičnine.
A ima kdo tukaj kaj pojma, kaj se pri SSRS šteje kot “prvo reševanje stan problema”? Namreč mojemu možožu je umrl oče in tik za očetom še baica (po očetovi strani). S sestro sta zato dedovala direktno po babici, in sicer stanovanje, v katerem so živeli skupaj z očetom in mamo. Zdaj v tem stanovanju živita moja svakinja (moževa sestra) in moja tašča (moževa mati). Uradno je solastnik stanovanja (oz 1/6 hiše), vendar tam niti približno ni mesta za naju.
MIdva živiva v podnajemniškem statusu pri mojih starših. Ali se uvrščava v status “prvo reševanje stanovanjskega problema” ali ne? Nikjer ni točne definicije tega, piše samo, da moraš navesti vse nepremičnine in dokazati, da tam, kjer stalno prebivaš, nisi lastnik…
lp
To sem jaz lani spraševala in citiram odgovor SSRS-ja.
“Spoštovani!
V zvezi z vašim vprašanjem vam sporočamo naslednje:
Za prvo reševanje stanovanjskega problema šteje:
– da niste lastnik ali solastnik nepremičnine ali
– da nepremičnina, katere lasntik ali solastnik ste, ne ustreza kot primerno stanovanje. Kot primerno stanovanje se skladno z določili poziva za dodelitev subvencij za prvo reševanje stanovanjskega vprašanja mladim družinam za leto 2008 upošteva površina po pravilniku za subvencije, tabela primernosti je navedena v vlogi za dodelitev subvencije.
V primeru morebitnih dodatnih informacij nas lahko v času uradnih ur tudi pokličete.”
Upam, da sem pomagala.
2500 EUR pride od DELA ne od spanja doma.. sicer pa.. kako nabavit stanovanje, če nimaš presežka dohodka, da bi ga prišparal, vsaj za tistih 10-15%, ki moraš imet, da ti odobrijo kredit… Kaj sva mi2 kriva, da se po cel mesec 3x vidiva(skupaj prespiva), da sploh izpolniva pogoje za najem kredita :X
sej na primer skladovih stanovanj sploh kupit ne moreš, če nimaš toliko.. najprej 5ooo pologa, nato doplačat do 15% cene.. potem 2 leti šparat, potem najet kredit…
vse lepo in prav, vendar piše v razpisu, da je za tiste, ki so v letu 2007 presegli navedene meje:
Subvencija pripada mladi družini, katere neto dohodki za predpreteklo koledarsko leto, to je 2007 ne presegajo v spodnji tabeli navedenih odstotkov od povprečne neto plače, ki je v Republiki Sloveniji v letu 2007 znašala 10.014,00 EUR:
1.
2-članska
250 %
25.035,00 EUR
2.
3-članska
315 %
31,544,10 EUR
3.
4-članska
370 %
37.051,80 EUR
4.
5-članska
425 %
42.559,50 EUR
5.
6-članska
470 %
47.065,80 EUR
Naj vas potolažim, da sva v omenjenem letu imela natančno 2800EUR dohodkov in sicer pokojnine po moževem umrlem očetu ter mojih 4000EUR štipendije ter študentskega dela. Res nama je bilo super :X
Če bi imela otroka, bi se nedvomno prijavila, vendar ga iz očitnih materialnih razlogov nisva šla pridelat. Do tri mesece nazaj sva pokrivala pufe, zdaj sva končno na zeleni veji :)))))
Ta vaš sklad mi ni všeč, problemi katere vi rešujete nisu uradni na splošno.
Če sva jaz pa moja srčka,oziroma žena poročena in oba zaposlena pa tudi imava majhne plače! jaz mam plačo 601 eur a moja žena ma 520 eur v Mercatorju.
tole bi bilo vse skupaj 1.121 eur. mislim da sa tako majhno plačo noben nemore plačevati
kar 450 eur stroškov pa še poleg tega 300 eur najemnine po osebi, če bi jaz dobil tole stanovanje od vas pride najemnina za naju dva 600 eur plus 450 stroškov je vse skupaj 1,050 eur po tem za moje mesečno preživetje ostane 71 eur. Takšno reševanje problema mladih družin se ne more imenovat pod dobrotvornost to bi bilo tko imenovano ropanje mladih družin. Če malo bolj pogledamo velik takih družin mi je znano kateri niso zmogli plačevati tako visoke stroške, nobenemu nisste pogledali za pomoč skozi prste vse ste ih isterali van. To nebi bila pomoč družinam,!!!! Tkšne vaše nepravilnosti odpelju mladu družinu še v hujše razmere. Malo premislite vsi pa bo ste videli da je ta ispis resan. Mlade družine naj dobro in previdno preberejo in izračunajo pa se bodo same uverile.
Jaz bi bio vesel če bi gdo izračunal da ta znesek za plačevanje sklada in najemnine pride maj denarja. VELIK IH ZDAJ ČUPA LASE SA GLAVE KAKO BO PLAČEVAL ZA aVGUST POLOŽNICE.?? Lep pozdrav
država nas nateguje…spredaj in vzadaj….. včasih je res da bila SOCIALNA DRŽAVA….takrat so bila stanovanja poceni…pa še v rit so ti jih porival, če si bil le malček pameten, si ga lahko dobil….če se ti je kaj zalomilo v firmi, te je država reševala…itd itd…vprašite ta stare
, oni dobr vedo..čeprav jamrajo, sam današnjega tempa, oni nebi zdržal niti mesec dni.da smo si na jasnem.oni nimajo pojma, kaj se danes dogaja….pojma nimajo…
eee, sada toga nema više ! takrat je država vzela en velik KREDIT, da si je to lahko špogala, danes pa je še recesija…in “moja generacija” bo gor plačala… vse to, kar so naši starši PRIDELAL… jest se ozrem po parih prijatelijh, ki jih imata tašča in tast in lahko takoj povem, da ima en tip hišo, dva vikenda….lepo prosim…dva vikenda…to se pravi 3 bajte alora…
midva se stiskava na 44 kvadratih….in PAZI morava biti SREČNA in HVALEŽNA za to ! in tudi če hočeš nekaj imeti, se nagaraš in nagaraš…kot je omenil eden od zgornjih, se sploh ne vidiš z partnerjem več, otrok, ki si jih želiš, pa ne moreš IMET….prvič jih nimaš kam dat, drugič, si pa ne moreš špogat, da ne boš delal, ker potem ne bo denarja, da bi preživel koker tok….v mejah normale…
zdej so prijavil, da bodo baje še porodniško ukinil…in potem bomo res tko kot v tujini….jest se prav “””veselim”””… v resnici ne… strah me je, ker ne vem, ali bom svojega otroka sploh kdaj videla, bo čas, da ga bom sploh kaj naučila in ga spoznala…če bo ta zakon res sprejet…
tele subvencije so pa en dreki peki…. spet nemogoči pogoji, da jaz ne moreš pridt zraven…ka rpomeni, da se je tega treba drugače lotit…prvo se moraš poznaimat za vse opcije, potem prebrat pogoje, potem sledit tem pogojem in se prilagajat tem pogojem….ker ržava se ti ne bo prilagajala, ti se moraš njej, če hočeš od nje kaj dobiti…pa seveda nikoli ne smeš pozabit jamrat, kak je hudo in da res ničesar ne moreš…čeprav je to na pol resnično, ampak vseeno malček pretiravaš, za boljši vtis….
Pozdravljeni. Mene pa zanima glede subvencije. Oddala sem za leto 2008 in 2009. Pozitivno rešeno sem dobila za leto 2009, za 2008 pa ne. Sredi leta 2008 sem rodila, tako da smo od tedaj štirje. Ali je morda bil moj dohodek prevelik v letu 2007 in se šteje kot trije, oz. sploh ne vem, zakaj ne izpolnujem pogojev za izplačilo subvencije za leto 2008, če jo za leto 2009.
LP, Maja