subwya po evropi
Smo bli v grazu parkrat, v LJ še ne.
Cene so kar visoke. 15 cm sendvič nekaj čez 3€, doplačilo skoraj 2€ za 30 cm, potem doplačaš še 2,20€ če želiš meni s pijačo in cookijem. Pijača je zastonj refill. Kolko stanejo kave nimam pojma. Vsak dan v tednu imajo drug sendvič v akciji in pride ceneje.
Če si sam ni panike, če pa gre jest cela familija pa kar fajn plačaš :-))
Kako zanimivo, kako nekatere stvari, ki naprimer v Ameriki bolj že tonejo zaradi drugih bolj zdravih ponudnikov, zgubljajo na ceni, pri nas pa pride v “modo” z 10 letno zamudo Isto je v ZDA s Starbucksi, ki jih pridno zapirajo, ker jih je preveč in ker jih povoža že boljša ponudba konlkurence z eko, bio, organic Fair Trade izvora kavnih zrn….
V Ameriki imaš Akcijo Foot longerja ( 30 cm ali dve polovički) any sandwich za 5 bucks ( + large soda drink + crisps – vrečka čipsa) Torej meal za 5 dolarjev.
Glede zastonj refila pijače: ne hvala za tist raztopljeno fruktozo in umetne arome, z dodanim CO2.
Pri nas v Evropi ne jem Subwaya. Ker mi je njihov kruh ogabno presladek, in me vetrovi napadejo po tem napuhanem pogretem kruhu. ni nič razlike v tistem s primerjavo v USA.
Z veseljem pa jem v verigah, kot so Panera Bread, Chipottle, kupujem stvari v trgovinah verige Traders Joe. In bi tudi pri nas, če bi jih imeli že po Evropi.
Kako zanimivo, kako nekatere stvari, ki naprimer v Ameriki bolj že tonejo zaradi drugih bolj zdravih ponudnikov, zgubljajo na ceni, pri nas pa pride v “modo” z 10 letno zamudo Isto je v ZDA s Starbucksi, ki jih pridno zapirajo, ker jih je preveč in ker jih povoža že boljša ponudba konlkurence z eko, bio, organic Fair Trade izvora kavnih zrn….
V Ameriki imaš Akcijo Foot longerja ( 30 cm ali dve polovički) any sandwich za 5 bucks ( + large soda drink + crisps – vrečka čipsa) Torej meal za 5 dolarjev.
Glede zastonj refila pijače: ne hvala za tist raztopljeno fruktozo in umetne arome, z dodanim CO2.
Pri nas v Evropi ne jem Subwaya. Ker mi je njihov kruh ogabno presladek, in me vetrovi napadejo po tem napuhanem pogretem kruhu. ni nič razlike v tistem s primerjavo v USA.
Z veseljem pa jem v verigah, kot so Panera Bread, Chipottle, kupujem stvari v trgovinah verige Traders Joe. In bi tudi pri nas, če bi jih imeli že po Evropi.[/quote]
Eni se pa aftnate, kot bi vsaj 2x na mesec leteli v Ameriko
Raje izberem kak lokalni štand s hitro hrano, se je nemalokrat izkazalo, da dobiš odlično hrano po solidni ceni. Subway kar sem ga jedla v Evropi mi ni bil ok, parkrat smo šli tudi zunaj Evrope in je bilo mogoče samo bolj sveže, ker je bila tam pač večja frekvenca ljudi.
Ni pa to nekaj, kar si človek naravnost želi jesti
Z veseljem pa jem v verigah, kot so Panera Bread, Chipottle, kupujem stvari v trgovinah verige Traders Joe. In bi tudi pri nas, če bi jih imeli že po Evropi.[/quote]
Eni se pa aftnate, kot bi vsaj 2x na mesec leteli v Ameriko :)[/quote]
Jah, vsaj trikrat letno sem tam – saj vem, da mi ne boš verjel-a, ampak sem. Službeno in privat….. Pa dopusti monost, da smo tudi taki tukaj na forumu. Ja?
Raje izberem kak lokalni štand s hitro hrano, se je nemalokrat izkazalo, da dobiš odlično hrano po solidni ceni. Subway kar sem ga jedla v Evropi mi ni bil ok, parkrat smo šli tudi zunaj Evrope in je bilo mogoče samo bolj sveže, ker je bila tam pač večja frekvenca ljudi.
Ni pa to nekaj, kar si človek naravnost želi jesti :)[/quote]
Evo, to je bistvo v primerjavi s to franšizo v SLo in v tujini -frekvenca. Ker v eni enoti naprimer v enem nakupovalnem centru na dan prodajo toliko, kot v Slo v enem mesecu…. Začne se že pri kruhu in pogrevanju v parni pečici. Čeprav ga spečejo na mestu prodaje že prej.