Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Suh kašelj in obcutek suhega grla

Suh kašelj in obcutek suhega grla

Pijem čaj, kašelj se počasi stopnuje.
Drugih simptomov ni.

Je kdo prebolel korono..?

Ne rečem da he korona, ampak hja,ovstaja moznost. 1 teden nazaj sem nakupovala v trgovini.

Zna bit.Tudi jaz samo suho in boleče grlo,ter mrazenje.Bila pri zdravniku čakam na test ,ker sem v zelo rizični skupini.Sem pa že v letih ,tako da ja kljub temu me skrbi ,se ne piše nič dobrega čez 2-3 dni.Ta bolezen sprva napade grlo ,potem pa pljuča in hud kašelj.Hudo…

kaksen imas izvid?vse dobro ti zelim!

Pri meni se je začelo isto 6. dan po pričetku samoizolacije (nikamor nisem šla, le v petek 13.3. v trgovino, tako kot vsi). Grlo tako suho, kot da bi se mi hotelo zlepiti skupaj, popila vsaj 3l čaja čez dan in ponoči. Nadaljevalo se je s popolnoma zamašenim nosom, kot bi imela kepo v nosu. Naslednji dan vročina – nič strašnega, 37,5. Počutje kot bi bila prehlajena oz. virozna, čutiš da nekaj ni ok.
V petek sem klicala na korona številko in ne smem iti nikamor, niti na test, dokler ne začnem doživljati stiske ali bolečine pri dihanju.
Naj omenim še, da sta danes grlo in nos v redu, le še blaga vročina vztraja.

Tudi jaz sumim na korono, vendar so mi zatrdili, da pri moji starosti verjetno niti ne bo prišlo do pljuč, da bodo simptomi izginili po 5-7 dneh, potem bom pa ok.

Starost?? Jaz sem 30

36 let.

Svetujem ti, da ne delaš panike ta trenutek, poskusi se pomiriti. Tudi če je korona opazuj simptome in pokliči 112 če pričneš čutiti rezanje v pljučih pri dihanju.

kaj slovenija nima testov? že zdaj ne, ko je samo malo okuženih? avstrijci bodo zdaj pojačali testiranje, ker zdravila in cepiva še lep čas ne bo in bodo sledili zgledu južne koreje, ki je s testiranjem in sledenjem okuženim obvladala nekontrolirano razraščanje virusa

bila sem v stiku z okuženo osebo, imam manjše probleme, zdaj pa vidim, da še pri pacientih z vsemi možnimi simptomi ne opravijo testiranja..pa kaj je to normalno

Sem klicala v ZD v skladu z navodili pa so mi rekli točno to – če ni težav z dihanjem ostanite doma. Če pa bodo pokličite 112.

Ne delam panike, se pa sprašujem ali bi lahko bilo… zaenkrat vse ok, samo sili me na kašelj

Živimo v državi, ki jo vodijo kriminalci. Sebi višje plače, sparajo pa pri testiranju, kljub pozivom svetovne zdravstvene organizacije, da se opravi čimveč testov, ki pripomorejo, k obvladovanju situacije.

Kakšna navodila za samoizolacija, kako dolgo in vas kdo kontrolira v tem? Kaj pa stiki z domačimi? Ker v primeru, da je korona, ko lahko vaši domači raznosijo naokoli. Kako to nadzorujejo zdravniki, epodemiologi???

Če ti ne udari na dihala, se samoizoliraj za dva tedna, v nasprotnem primeru pokliči.
Testov je dovolj, osebja ni ogromno. Pa še nekaj časa traja, da se dobijo rezultati. Nekatere države imajo hitrejše teste.

Kakšna navodila za samoizolacija, kako dolgo in vas kdo kontrolira v tem? Kaj pa stiki z domačimi? Ker v primeru, da je korona, ko lahko vaši domači raznosijo naokoli. Kako to nadzorujejo zdravniki, epodemiologi???
[/quote]

Sama sem doma. Otroka sta pri očetu. Ni druge.

New Report

Close