Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek suh kašelj ne poneha!

suh kašelj ne poneha!

Hčerka je po preboleti virozi (pred 14 dnevi) zadnja 2 dneva dobila hud suh kašelj. Že nekaj ur skupaj kašlja – v spanju. Vlažim ji sobo (vlažilec), s termoforjem grejeva prsa, okrog vratu ima toplo pleničko. Pije vodo, čaj (timijan, trpotec, kopriva, bezeg) in limono z medom. Prosim še za kakšen nasvet.
Hvala!

Moji hčeri se je iz viroze razvila pljučnica, ki pa smo jo k sreči omejili še na začetku. Morda obisk pri zdravniku?

lahko kje dobiš črno repo. če potem izdolbi jamico, na drugi strani naredi manjšo luknjico v isti višini in jo daj na cedilo to pa v šalčko. v jamico daj sladkor, čez noč se ti bo nacedilo nekja soka, tega naj pije po žličkah. repa je uporabna, dokler kaj teče iz nje.

Priporočam še inhalacije (plastični inhalator je v lekarni po 8€ in večkrat uporaben) in sirup Sinecon ali Prospan Forte. Zdravnik pa lahko predpiše še sirup Pholcodin, ki je res dober in ga lahko daš zvečer, da se otrok in ti naspita.

Moj fantek je eno noč zelo kašljal, pa sicer ni bil bolan, morda le mao prehlajen. Ker ni in ni bilo bolje sem mu dala 25 kapljic Sinecon sirupa. Po tistem je zakašljal le še 2x.
Jaz tudi trenutno kašljam in imam na prsih v bombažni vrečki pražene kamilice. Vsake toliko časa jih pogrejem in dam spet na prsi. Upam, da bo pomagalo.

Limona in med dražita grlo, zato za suh kašelj nista primerna. Boljši je žajbljev čaj ali mleko na karamelu.

Vsem najlepša hvala!

New Report

Close