Suha koža
Vsi, ki prebiramo te strani, jih obiskujemo iz veselja, da izvemo kaj novega, morda tudi komu kaj svetujemo iz lastne izkušnje. Ravno zaradi “domačega” svetovanja nam niso pri srcu vsiljive, posiljevalske ideje, ki nas vneto prepričujejo, da je Amweyev progam najboljši oz. da se določene stvari pač nabavi pri Amwayu. V izogib temu, da bi vsi oglaševali in nas prepričevali “o najboljšem” smo vsi bralci oz. vsaj tisti, ki smo se javili, ostro zavrnili tak način propagiranja. Med njimi sem bila tudi jaz, pa zato nisem ne feministka, ne lezbijka, ne kaj tretjega in me tudi ne moti nasvet moškega, jasno če ima kaj pametnega pripomniti, dodati. Tudi če bi ženska propagirala Amwayev program izdelkov bi tako nastopila. Zato jemljem navedeni stavek za osebno žalitev. Žal mi je, spoštovani Aleš Dolinar, da vas v Amwayevem poslu niso naučili toliko olike (le kako tega nimate v glavi že razčiščenega?), da bi znali komunicirati še z drugimi ljudmi. Če mislite, da boste takole gradili posel, da boste bralc(k)e tega foruma, ki s(m)o vas zavrnili zaradi vaših idej o Amwayu, ne pa zaradi vaših osebnih izkušenj, zmerjali s feministkami, lezbijkami in tretjim, potem vam želim na vaši poslovni poti obilo uspeha. Žal mi je, da moram na takem forumu, kjer nam je vsem osnovna misel spoznati, zvedeti kaj novega, ne pa prerekanje, sploh pisati kaj takega (temu forum sploh ni namenjen!). Ampak tokrat ste šli pa res predaleč.
Izsušena, za suho kožo ti priporočam – po svoji izkušnji – čim več pitja raznih tekočin, najbolje vode, tudi hrana naj bo bolj “mokra”: sadje (lubenica, melona, grozdje, breskve ipd.), zelenjava (zelena solata, zelje, paradižnik, bučke, paprika ipd.). Morda se ti je zgodilo to, kar se rado zgodi vsaki koži po večkratnem nanosu določenih kemičnih spojin: koža se je enostavno navadila na “kemično” vlaženje kože, zato nanj več ne reagira. Bojim se, da ne glede, koliko denarja boš še porabila za še dražje izdelke, da se stanje verjetno ne bo bistveno izboljšalo, če ne boš telesu pomagala tudi od znotraj, ne le od zunaj. Poskusi z bolj pestro zelenjavno-sadno prehrano, morda pa ti le uspe kožo bolj navlažiti.
Lp.
Ko bi le pomagalo,…
Ze od nekdaj imam navado, da na dan popijem vec kot liter vode – poleg kave, sokov in cajev, ki so ze takoalitako del vsakdanjika. Ne maram pretirano slane in mastne hrane (cips, pomfri itd.) poleg vsega pa ne uzivam mesa in mesnih izdelkov, zato je moj jedilnik sestavljen predvsem iz sadja in zelenjave. Res pa je, da je moja prehrana precej neredna.
Bi morala spiti 3, 4 litre vode, 5 obrokov sadja in zelenjave? Ne vem, bom poizkusila.
Hvala za nasvet,
LP
jaz imam prav tako suho kožo. Pričela sem se mazat z mandlejvim oljem.Poskusi tudi ti. je poceni in mislim, da zdravo. Lahko poskusiš tudi katero drugo olje.
Pozdrav,
BrankaIzsusena je pisal/pisala:
>
> Bolj ko se trudim, bolj drage stvari ko kupujem, bolj se mi
> susi koza na telesu. Zgleda da se pospeseno staram al pa kej.
> A mogoce katera od vas pozna resitev?
>
> LP,
>
> Katka
>
> (katarina, nisem vidla nobene druge katke, no pa sej ce te
> moti… sam da ne bos huda 🙂
Spoštovana Jaz, to ,da nekatere smatrajo ta forum kot domeno žensk si nisem izmislil. Za primer sem ti kopiral odgovor Lee:
Re: Aleš
Avtor: lea ()
Datum: 23-07-02 09:14
Aleš
kot vidiš nisi zaželjen na teh straneh. Prosim umakni se s vebsom in ga prodajaj drugje (izdelke in poslovne partnerje išči izven tega foruma in prepusti ta forum samo ženskam. OK.
Lea
Če pa si se sama našla med karakteristikami, ki sem jih omenil in se zaradi tega počutiš užaljeno pa ni bil moj namen(preberi si moj odgovor še enkrat;govoril sem o tistih,ki ne marajo nasvetov moških in o ničemer drugem).Bistvo komunikacije med ljudmi pa zajema poslušanje,v tem primeru branje.Zato ne razumem zakaj si užaljena zaradi navedbe,ki se sploh ne navezuje
nate?!Imam pa občutek(ki me običajno ne vara), da si sama delala Amwayev posel .Zdaj pa…Tudi nikoli nisem napisal, da so izdelki Artistryja najboljši.Poznam pa njegove učinke in zato trdim,da daje takšne rezultate, ki jih obljublja.Če je to greh bom pač šel k spovedi…
Naj ne bo ta odgovor samo tebi, pač pa vsem.
Jaz imam suho kožo, tako, da se kar luska. Uporabljala sem vse mogoče kreme losjone in olja (olivno, madeljevo) in prišla do nalsednejag rezultata:
1. Enkrat na teden si naredim piling (naj se ne sliši čudno, meni se je tudi v začetku) od Nivee (ta mi je naboljši, navodila so na embalaži)
2. Potem pa se namažem s kakšnim losjonom za suho in občutljivo kožo, vedno, ko porabim losjon do kanca si kupim drugega od drugega proizvajalca.
To nego imam poleti, pozimi pa isto, samo, da se 1x na teden namesto losjona namažem s mandeljevim oljem.
Stanje po enem letu je bistveno boljše.
Drugi del odgovora pa namenjam Alešu in vsem ostalim, ki ste se oglasili na njogovo pisanje. Aleš, užalili ste me v dno duše in še enkrat dokazali kako primitivni ste. Več kot enkrat ste bili vljudno naprošeni, da ne oglašujete Amwaya, pa se tega niste držali in gonite svojo naprej. Le kako upate na uspeh, če imate tak pristop do ljudi in ste padli tako nizko, da nas vse povprek žalite? Zavsedajte se, da s tekim načinom ne delate niti sebi, še manj pa Amwayu usluge. Že tako nas je veliko, ki nismo bili nevem kakšni privženci Amwaya, sedaj bo teh še manj.
Vam pa, ki se tako ognjevito javljate na Alešovo pošto polagam na srce, da bodite bolj pametni od njega in odnehajte. Saj veste kaj pravi pregovor: pametni odneha.
Saj vem, da vam stopi na žulj, saj da meni tudi – pa vseeno.