Najdi forum

Suha koža

Prosim, če mi lahko svtujete kakšno/katero kremo naj uporabljam in kateri puder za suho kožo oz. pravijo, da imam mešano. Skratka počutim se zelo ožeto že tam okrog 12h. Do sedaj sem uprabljala različne kreme (Nivea, Loreal, Oil og olaz, včasih Matis itd.). Prav tako imam občutljivo kožo okrog oči. Povprašala sem za nasvet v dveh različnih drogerijah in prodati so mi hoteli vse mogoče, tako, da ne vem, kaj je tisot pravo.
Stara sem 30 let. Ali je primerno, da že sedaj začnem uporabljati kremo proti gubam za okrog oči ali ne? Kaj pa po obrazu.

Zelo bi vam bila hvaležna za odgovor.

Lepo pozdravljena!

Verjetno je res, da imate mešan tip kože, vendar pa je povrhnjica zelo presušena. To je verjetno razlog, da se vaša koža počuti zelo “ožeto”. Pojav se pojavlja predvsem v zimskem času, ko se koža izpostavlja naglim temperaturnim spremembam ( prehod iz toplega prostora, v hladen prostoa ). Verjetno vam same kreme ne bojo zadostovale. Za začetek vam svetujem “kuro” z vlažilno kremo.
Najprej naredite peeling, s katerim boste odstranila odmrle celice na koži. Kot verjetno veste se koža obnavlja približno v ciklu od 28 do 30 dni. Ko boste naredila peeling vam svetujem nanos hidratantne maske za obraz. V prvem tednu uporabe, si nanesite masko 3-krat ( recimo v ponedeljek, četrtek in soboto ), v drugem tednu dvakrat tedensko in v tretjem tednu le enkart. Po takšni kuri mask vam svetujem, da prenehate z uporabo maska vsaj za nekaj časa-za en mesec, potem pa redno nanšate maske vsaj enkrat mesečno. S tako kuro mask, boste koži vrnila vlago. Pazite tudi nato, da zaužijete dovolj tekočine, kar v zimskem času velikokrat pozabimo.
Maske lahko zelo spremenijo kožo. Zato svetujem, da najprej naredite kuro mask in šele potem izberete primerno kremo. Predvsem uporabite vlažilne kreme.
Katera maska je primernejša, van žel ne morem svetovati-glejte nato, da vsebuje predvsem vitam E, ki daje globinsko vlago.
Primerne so tudi maske za enkratno uporabo.

Poizkusite kuro mask in mi sporočite kako se je koža odzvala. Potem pa bova poizkusile poizkati primerno kremo in primeren puder.
Glede krem proti gubam pa sem že eni izmed forumk pisala, zato vas prosim, da pobrskate po odgovorih vaših predhodnic.

Upam, da sem vas vsaj usmerila z problematiko vaše kože. Pišite mi o rezultatih!

Lp Nada

Pozdravljeni!
Oprostite če sem se vmešala zraven, a me muči podoben problem kot lončko. Suho kožo imam tako poleti kot pozimi, le da je sedaj to toliko bolj izrazito. Včeraj se mi je denimo zvečer po umivanju obraza koža dejansko luščila. Enako je po britju nog denimo. Če si po tuširanju ne namažem celega telesa me zelo neprijetno srbi. Kožo imam tudi zelo napeto. Dejansko pa ne vem katero kremo uporabljat, saj tudi če telo/obraz namažem z zelo mastno kremo ali oljem, bo zjutraj spet izsušena. Stranski efekt uporabe mastnih krem pa je, da se mi po licih, kjer je koža manj suha oz. normalna pojavljajo akne in ogrci. Glede na to, da sem študentka (23 let) pa si tudi ne morem privoščiti ne vem kako dragih krem. A lahko tudi meni kako svetujete?
LP

Lep pozdrav!

Vseeno bi rada najprej vedela, kaj ste do sedaj uporabljala- katere proizvode?

Lp Nada

Pozdravljeni!
Za obraz že dlje časa uporabljam nivejino kolekcijo-soft. Make upa ne uporabljam vsak dan, ampak le korektor v stiku za nepravilnmosti na koži (koža je pogosto aknasta), tako da si zvečer in zjutraj umijem obraz z milom Dove. Tedensko, a ne čist vedno, si naredim tudi masko ali piling. Za telo pa uporabljam zelo različne kreme in losijone( od Nivee, Balee, Amai in podobne), saj še nisem odkrila prave. Trenutno sem v lekarni kupila kremo z 3% (mislim da toliko) ureo, ker je baje za suho kožo zelo primeren. Sicer je v redu, če se bi namazala 2x na dan, vendar bi tako malo količino kreme ob taki uporabi porabila v 14 ih dneh, če ne prej, cena pa je zelo visoka (2500 SIT). Moram tudi povedati, da so poleti te težave izrazito manjše. Takrat je suhost vidna le na obrazu in nogah. Opazila pa sem tudi, da je vsako leto huje.
Lep pozdrav

Lep pozdrav!

Zbegal me je predvsem opis, da imate suho kožo, pojavljajo pa se vam tudi akne.
Prosim, če mi napišete kje se vam pojavljajo mozolji in kako pogosto ter kako se koža obnaša, če si obraz umijete le z vodo, torej brez uporabe čistilnih proizvodov?

Glede suhe kože po telesu, pa vam svetujem, da si naredite kopel, v vodo pa vlijete malo mleka. Sicer kopel ni najbolj dišeča, je pa zelo primerna za suho kožo. Vaša koža bo po kopeli postala občutno mehkejša, lahko pa si kožo namažete tudi z olivnim oljem. Predlogi niso najbolj dišeči, mogoče tudi malo čudni, vendar učinkoviti, pa tudi najbolj naravni!

Poizkusite in me obvestite o učinkovitosti!

Lp Nada

Pozdravljeni!
Najprej hvala za nasvet. Kopel bom poskusila brž ko bom mogla, saj sama nimam kadi, ampak le tuš kabino, tako da tega ne morem prakticirati pogosto. Je pa stanje sedaj odkar se mažem z Eucerin kremo dejansko boljše, kar opažam iz dneva v dan, saj me koža ne srbi več.
Glede obraza pa si nisem čisto na jasnem. Ginekologinja mi je predpisala kontracepcijske tablete Diane za čiščo kože, vendar se pri meni niso obnesli. Količina aken se je sicer zmanjšala, vendar so še vedno bile in to dosti bolj velike. Delati so se mi začele po vratu, kar prej nikoli nisem imela. Sedaj jemljem spet druge tablete in se mi zdi, da so se akne, vsaj kar se tiče velikosti le-teh, zmanjšale. Večina se mi jih pojavi na licih, redkeje na čelu ali nosu, na vratu pa ne več. Res pa je, da imam najbolj suho kožo ravno na čelu, ki mi ga “vleče skupaj” skoraj vedno. Na licih moja koža ni suha. Za nos pa bi težko rekla, ko si ga namažem s katerokoli kremo se mi zelo sveti, kar naj bi pomenilo, da je masten, če pa si ga ne, se pa mi olupi. Stanje moje kože ne more biti odvisno od prehrane, saj spijem ogromno količino tekočine na dan, pojem veliko sadja in zelenjave in mlečnih izdelkov (to skupaj je 90% moje prehrane), mesa skoraj ne jem. Zvečer po negi obraza nimam nikoli občutka, da je moja koža zelo suha, ampak je celo zelo mehka, ko pa se zjutraj zbudim, sem vsa presušena. Sicer imam centralno kurjavo, a v spalnici radiator ponoči vedno zaprt.
Obraz si zjutraj umijem le z vodo (najprej toplo, potem mrzlo, da mi zapre pore). Redko (ampak ne pozimi) si ga čez dan, ko sem doma, osvežim z zelo mrzlo vodo, ampak to ni umivanje. Zvečer pa kot sem že napisala si obraz umijem z Dove milom. Po vsakem stiku z vodo si ga tudi namažem.
Ko bom pa preizkusila kopel, pa vas obvestim.
Lep pozdrav

Lep pozdrav!

Ravno zaradi tega sem vam napisala, da mi napišete kje se vam pojavljajo akne, kajti predvidevala sem, da gre za hormonske spremembe. Pri znakih hormonskih sprememb se začnejo pojavljati mozolji predvsem na predelu vratu in brade. Pri nekaterih tudi drugje. Verjetno boste situacijo popravila s hormonskimi tabletami, največkrat pa ginekologi predpišejo Diane 35. Kot ste že sama ugotovila, vam žal ne ustrezajo, veliki večini pa pomagajo balansirati kožo.
Zanima me ali si naredite tudi peelinge in maske, ki navlažijo kožo?
Prav pozimi ima velika večina uporabnic probleme s suho kožo in luščenjem kože, kar je po mojem mišlenju posledica nenehnih temperaturnih sprememb, ki kožo “šokirajo”. Velik vpliv pa ima tudi centralno ogrevanje. Priporočam vam, da si na radiator položite mokro brisačo ali pa posodo z vodo. Toplota radiatorja bo omogočila izhlapevanje vode in vam omogočila tako lažje dihanje, kot tudi vlago v koži.

Poizkusite, ker pomaga!

Nahranite kožo z maskami. Priporočam vam maske za enkratno uporabo, ki jih imajo različni proizvajalci ali pa masko, ki jo lahko tudi sama pripravite doma. Na strani styling.over.net imate tudi recepte za pripravo mask.

Lp Nada

New Report

Close