Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Suha koža

Suha koža

Imam zelo suho kožo po telesu in bi včasih kar znorela, ker me začne tako srbeti. Probala sem že več krem in mi nobena ni preveč pomagala.
Koža mi jo je dobesedno v trenutku posrkala vase in bila spet suha:(
Ima katera kakšen dober nasvet ali pa ve za kakšno dobro kremo,
lep pozdravček,
K.

Pošlji oblikovano (23-03-04 17:40)

Probej kremo Menalind, v lekarnah (ne vseh) se dobi.

Karjoli s shea maslom

Živjo,
še nekaj možnosti:
body butterji od Body shopa (papaya, kokos)
karite maslo (malo težko za razmazovat) od l+occitana
Lush masažne ploščice, zdaj imajo eno novo the Honeymooner, diši neverjetno za pojest
Johnson&Johnson oljni gel
Neutrogena balzam za telo
Sympathy for the skin od Lusha
Weledina olja za telo (predvsem eno iz rakitovca, imajo pa tudi sivko, vrtnico, ognjič, vsa super, samo ognjiče še nisem preskusila)
LP

ja, nekaj na bazi olja. že otroško olje je fajn (pa poceni), namažeš se, ko si še mokra, takoj izpod tuša. meni pomaga, uporabčjam pa tega merkatorjevega lumpi, ki stane 400 tolarjev.

tudi moja koza je tko suha in pomaga mi olivno olje.

Pika poskusi z manderljevim oljem,meni je full dober,pa tudi cenovno je o.k.

možno je tudi, da uporabljaš preveč agresivno milo, ki kožo še dodatno izsuši…..

Ne bi bilo slabo, če bi si dala pregledat ščitnične hormone; splošni zdravnik ti da napotnico za odvzem krvi – boš vsaj vedela, pri čem si. Ženske se z leti pod vplivom hormonov zelo spreminjamo, prav tako tudi naša koža. Če si kadilka, je lahko tudi to vzrok. Ni vse samo zamenjati kremo.

Lp,

alina

S scitnico nimam problemov- sem stara 22 let, tko da nisem se v tistih letih, ko pridejo problemi s scitnico (pa vseeno hvala za idejo). kadim tudi ne. Milo pa sem pred kaksnimi 14 dnevi zamenjala z Vichyevim Lipidiose, pa ni kaksnega pretresljivega ucinka:(
mogoce bi res mogla presedlati na maze z oljno osnovo, ker vse te kreme se mi tako hitro vpijejo in je po tem spet isto.
Ursa: Ko se namazes z otroskim oljem takoj po tusiranju ga potem pustis gor ali kako?
Hvala za vse nasvete;)
lp,
K.

kejka,

za probleme s ščitnico ni treba, da si v “tistih letih, ko pridejo problemi s ščitnico”, kot si navedla. :-))))
.Pa brez skrbi tudi sama še nisem over thirties, če si to mislila……No, tudi nimam težav s ščitnico. Ampak delam pa na področju, kjer ima ogromno še mlajših deklet od tebe zaradi današnjega stresnega načina življenja tovrstni problem, ki ni zanemarljiv. ZAto sem ti to tudi dobronamerno svetovala!

Drugače ti pa tudi jaz priporočam linijo Neutrogena in Body Butter-je od The Body Shop-a (kokos, ali borovnica, ali oreščki); na žalost teh izdelkov v Sloveniji ne moreš kupiti, lahko pa v Italiji ali Avstriji….

alina

Alina!
sej vem, da si mi samo dobronamerno svetovala in je lepo, da opozoris tudi na kaksne druge primarne bolezni, ki pa se kazejo tudi na kozi ;)) zato ti iskrena hvala;)
Drugace pa a tudi Neutrogene ne mores kupiti v Sloveniji?
Izdelki iz lusha, ki naj bi bili podobni tistim iz Body shopa, so me pa ze parkrat razocarali (z izjemo penecih kroglic za kopel), kupila sem si tudi masazno tablico After eight, ki pa se mi je drobila in se sploh ni dala razmazat:(
lep pozdravcek,
K.

Jaz imam isto suho kožo. Če se en dan nisem namazala, me je že vse tako srbelo. Zdaj uporabljam mleko od telo od Garnier-ja za zelo suho kožo (ekstra dry skin), pa je boljše. Edina krema, ki mi kožo malo spravi k sebi. Se pa navadno mažem vsak večer po tuširanju, ampak če se kak večer ne na mažem, zdaj vseeno ni krize.

Hoj kejka!

Neutrogene na žalost še ni moč kupiti v Sloveniji – le kremo za roke (Apel uvozniku -če kdo bere, ki dela tam: zganite se no že in pripeljite nam še ostale izdelke, da ne bomo hodili zapravljat čez mejo!!!) :-))))

Izdelki Lush-a pa sploh niso primerljivi z izdelki iz The Body Shop-a. Slednji so skoraj edini, ki imajo s strani organizacije PETA (mednarodna organizacija proti mučenju in delanju poizkusov na živalih) odobritev – lahko si ogledaš na spletni strani The Body Shop-a. Lush je zame trash (oprostite mi tiste, ki ga uporabljate!) Samo enkrat sem kupila njihovo “slavno” milo ” Honey I washed the kids in mi je tako izsušilo kožo, da je bilo joj. Pa še dve kroglici za kopel sem stestirala – me nista prepričali v svojo kakovost. Se mi zdi tale Lush bolj marketinška poteza – pa še dražji so od The Body Shop-a, ki ima koneckoncev čisto drug koncept kozmetike. In to dobre.

alina

Če se kopaš v banji si lahko malo otroškega olja kar v vodo nakapaš in se umiješ v tej vodi.

Šišmiška,

dobra izbira :))))

Ja,Lush pa res izsuši kožo bolj kot ne, se strinjam.
Jaz si včasih kupima kaksen mičken kos mila, in ga dam med perilo v omaro, da lepo diši.
Za kožo pa skoraj ne.

Zelo dobra krema je od Oriflame Natural Selection v tubi, ki vsebuje shea maslo.
Pa v Mullerju imajo nekaj krem za telo meni neznanih znamk (Bettina Barty?), ki vsebujejo veliko shea masla in to za 1300 SIT.
Pa od Eucerina 10% Urea losjon tud ni slab.
Še najrajši imam pa olja od Alverde.
lp

Lekarna. Bepanthol intenzivni losjon za telo (imajo več vrst mleka in krem). Ta, ki sem ga omenila, je nalašč za nego zelo suhe in občutljive kože. Fajn. Nisi ves masten, pocast, limast in zašvican, kot pri drugih zadevah, ker se lepo vpije, po redni uporabi (cca. po enem tednu) pa imaš kožo kot dojenček. Na pildku piše, da se ena od njegovih sestavin (dekspantenol) v celicah kože biološko spremeni v pantotensko kislino – vitamin B5 in pospeši njeno obnovo. Jaz ga uporabljam že več let in sem happy.

oprosti, nisem videla, da me sprašuješ. ja, ko pridem izpod tuša, se namažem in pustim, da se vpije. imam ful mehko kožo potem. to olje, ki sem ga predlagala je pa mandljevo. probaj najprej s tem, pa če ne bo bolje, pa kupi kaj dražjega oz. kar ti ostale predlagajo.

Kejka lep pozdrav!
Vidim,da si sicer dobila že kar nekaj nasvetov,ampak ti bom jaz vseeno svetovala nekaj drugega.
Kot prvo suhi koži primanjkuje predvsem vlage,zato olje ni prava rešitev.
Olje(ali zelo mastne kreme) sicer tisti trenutek ko ga namažemo naredi dober občutek na koži,ampak dolgoročno pa ji ne koristi,ker v njih ni sestavin ki kožo vlažijo,tako da je bolje uporabljati vlažilne kreme,pred tem pa si naredi piling celega telesa ,bodisi z solmi ali pa z piling kremo(piling geli za tuširanje so ponavadi preblagi) z čimer boš odstranila poroženele(odmrle)celice,ki sedaj poberejo vso vlago,tako da do tistih celic,ki vlago res potrebujejo le ta sploh ne pride.Po pilingu pa se temeljito namaži z katerokoli vlažilno kremo,previdna bodi le pri sestavinah,da ne vsebuje mineralnih olj in lanolina.Piling si delaš 1x tedensko,namažeš pa se seveda po vsakem tuširanju.

Res ti priporočam Menalind kremo, medicinska, preizkušena.
Meni je dobro dela.

Suhi koži lahko primanjkuje tudi lipidov, ni nujno da le vlage.
Najbrz je pa od kože do kože različno, zato je treba več stvari sprobat.

Razmisli, če piješ dost vode dnevno. To se mi zdi ful važn.

Živjo,
hvala Špelca!

Neutrogena body balsam, ki ga priporočam, jaz vsaj že kake pol leta kupujem v Muellerju, imajo tudi druge njihove izdelke.

Ne bom zdaj delala reklame za Lush (čeprav si lahko malo njihove liste sestavin pa npr. bodyshopove preberete, potem pa ocenjujte, kaj je boljše). So pa res nekatere njihove stvari rahlo “težavne” za uporabo.
Kar se pa preskušanja na živalih tiče in Bodyshopa: njihovih končnih izdelkov (npr. mojega omiljenega body butterja) ne preskušajo na živalih, ker pa je zakonodaja ohlapna, dopušča imeti zekota na embalaži, kljub temu, da surovine pa seveda so preskušene na živalih. To je moj poglavitni pomislek pri njihovi kozmetiki.

Jaz sem imela blazno suho kožo, ko sem jemala Telfast, sicer imam tudi suho, ampak takrat je bila pa grozljivka. Tako, da utegne biti vzrok tudi kaj takega, tudi ščitnica, ….

Sredstva, ki vsebujejo kot sestavino tudi tekoči vosek = paraffinum liquidum (75 % vsega naštetega tukaj), naj bi na dolgi rok prav tako izsuševala kožo.

Poskusi z olji (poskusi najti take, ki vsebujejo čimmanj sintetičnih sestavin, in po možnosti ne mineralnih olj), če pa ne bo nič boljše, pa res priporočam kaj bolj vlažilnega (v smislu hidracije), kot zgoraj omenjena Neutrogena, pa Dream cream ali Sympathy for the skin od Lusha.

LP

Imam suho kožo, sicer ne tako grozno kot ti in sem probala že veliko stvari.
Najbolje do sedaj pa je od Afrodite oljni gel za tuširanje in po tušu mandljevo olje od Afrodite. Poceni in dobro!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close