suha, razpokana koža
Pozdrav!
Imam problem, ki traja že kakšen mesec. Namreč- imam zelo suho kožo, je razpokana, lušči se in vse to je zelo vidno. Ampak ne na vseh predelik obraza- le na čelu, med obrvema in na vekah, v kotičkih ustnih in na zunanjih delih nosnic (ko gre linija že proti licu). Na bradi pa imam tudi par mozoljev, ki se pojavijo tudi po licih in kdaj na čelu.
Moram reči, da se zelo zdravo prehranjujem, pijem zelo veliko vode in se gibljem, tako da v tem ne more biti problema. Večkrat si naredim masko za obraz, pa nobena ne pomaga (niti domače pripravljena, niti kupljena), če kožo namažem s kakršnokoli kremo, me peče. Kaj naj naredim? (stara sem 19 let)
Hvala, LP!
Lep pozdrav!
Glede na opis težko določim v čem je problem suhe in razpokane kože. Kajti situacija traja šele en mesec. Lahko se je koža spremenila zaradi različnih dejavnikov, kot so klima, hormonske spremembe, psihična obremenitev, lahko tudi prehrana, kljub temu, da ste napisala, da se zdravo prehranjujete.
Ali ste se posvetovala v lekarni? Mogoče poznajo zadeve z dermatološkega vidika bolj kot jaz.
Mogoče bi bilo dobro, če bi za nasvet vprašala tudi dermatologa.
Lp Nada
Živjo!
Proti razpokani in suhi koži na obrazu je zelo dobra krema L’Occitane iz karitejevega masla, ki je namenjena suhi in občutljivi koži. Predlagam ti, da se oglasiš v eni izmed L’Occitanovih trgovin (Citypark, Mestni trg in Bled) in zaprosiš za tester kreme za obraz iz karitejevega masla. Za nasvet lahko tudi vprašaš zaposlene v trgovini, ki so precej dobro seznanjene o kakovosti izdelka.
lp mojca