Suhe konice na posušenih laseh!? S.O.S.
Imela sem zelo lepe,goste,močne lase. Po porodih,barvanjih,stresu,letih….nič L več od lepih dolgih las. Lasje mi ne rastejo enakomerno,od zadaj opažam da rastejo velikoooo počasneje kot ob straneh…
Ima kdo kakšen nasvet,saj je na tržišču cela poplava raznih mask – vse drago,od Vichy, Caviar,pa še ne verjamem,da kaj ekstra pomaga,razen izpravni denarnico in da lažen up.
Zato tiste,ki jim je to ali kaj podobnega pomagalo, prosim na dan z nasveti in izkušnjami.
Prav bi tudi prišel nasvet,kaj si dati na konice že posušenih las,da niso tako slamnati in suhi,frizura pa kolikor toliko sprejemljiva.
Hvala,hvala,hvala!
Konice odstriži. Kupi si kakšno masko in jo uporabljaj cca 2x mesečno, lahko tudi več. Kupiš si lahko tudi olje za lase, lahko si pa daješ na konice čisto navadna olja: olivno, kokosovo, mandljevo, orehovo, jojobino, ricinusovo, kombinacijo dveh ali več.
Proso v prehrani je dobro za lase, samo naj bi bilo neoluščeno. Če malo pobrskaš po spletu, boš našla še kak pameten nasvet, iz izkušenj meni maske z rumenjakom in medom niso ustrezale.
Ha ha ha, hvala za tole, sem morala trikrat prebrat, ker sem avtomatično videla Slov. Konjice namesto suhe …
Ej, koliko si stara? Z leti koža in lasje postajajo bolj suhi, počasneje se regenerirajo in obnavljajo.
Lak za lase vsebuje alkohol in lase dodatno suši. Tudi pri izbiri šampona in balzama bodi pozorna na to. Obvezno po umivanju uporabi balzam. Glede mask … jaz bi štartala na naravne snovi. Olja, med, skuto … teh nasvetov imaš na netu, kolikor hočeš. V kopalnico si daj v eno malo temno stekleničko malo olivnega ali arganovega olja. Par kapljic si ga razmaži po rokah in potem pojdi z dlanmi skozi lase. Uporabljaj namesto voska.
V stanovanju ne smeš imeti prevroče, pogosto tudi prezrači.
Las si ne suši s fenom, prav tako jih ne frotiraj. Samo zavij v brisačo, še bolje pa v tetra plenico, toliko, da vpije najhujšo vodo, nato pa pusti, da se počasi posušijo brez drgnjenja.
Meni najbolj pomaga malo kokosovega olja na posušene lase. In čim več naravnega sušenja brez fenov in likalnikov. Ker pa včasih brez tega pač ne gre pa maska za lase (jaz jih ponavadi kar kak dan ko sem doma namažem s kokosovim oljem in pustim na laseh par ur) in obvezno kokosovo olje na konice. Pa B vitamin. Ker je super za lase, nohte in kožo.
Konjica je samica od konja … 🙂
Vem, avtorica, da si se zatipkala. Si nas pa vsaj nasmejala 🙂
Drugače pa – najboljši nasvet je res oljčno olje, zmešano s par kapljicami limone in enim jajcem (eno jajčko…). Če daš samo beljak, boš imela bolj suhe lase, če pa samo rumenjak, pa bolj mastne. Morda je najboljše je kar celo jajce. Meni se je stanje po dveh mesecih z enkrat tedensko tako kuro kar dobro popravilo.
Kjer živim, je ogromno Azijik – Indijke, Filipinke…vse s takimi lasmi, da dol padeš. Svetlečimi in svilnatimi.
Sem jih par vprašala – pred pranjem namazi s kokosovim oljem, pusti par uric. Šampon in balzam je dobro, da sta brez alkohola in sulfatov, ki sušijo dodatno. Umij lase, zavij v bisačo. Po 10 miňutah daj dol, vtri v konice malo olja. Jaz sem poskusila kokosovo, oljčno in arganovo. Slednje se pri meni najbolje obnese. Pazi pri količini, da ne bodo lasje preveč mastni. Ne razčesuj las. Pusti, da se posušijo na zraku. Počeši šele, ko so suhi. Po potrebi dam tu in tam še kakšno kapljico olja, če vidim, da so spet suhe konice.
Pa seveda najprej daj porezati uničene konice.
Pozdravljena,
Sama sem imela veliko težavo s suhimi konicami in na sploh lasmi brez življenja.. Izdelki za suhe lase v trgovinah ti jih samo še bolj uničijo, saj noben ne vsebuje sestavin, ki so priporočljive.
Sama sem si svoje lase ”pozdravila” z olaplex tretmajem, ki ga opravljajo nekateri frizerji.
Sama sem svojega ponudnika našla preko SpaMatch aplikacije in je res čudovito poskrbel za moje lase.
Predlagam, da v aplikaciji ustvariš povpraševanje in potem vidiš, kakšne ponudbe boš dobila v svojem željenem kraju, ter se odločiš za enega ponudnika na podlagi cene, ocene in razdalje.
Veliko sreče ti želim pri ”zdravljenju” svojih las