Suhi lasje
Ravno imam na sebi kokosovo olje. Vse je isto, nimaš kaj za zgrešit. Imam ga spravljenega v hladilniku, ga postrgam z žlico, v rokah se mi stopi in ga nanesem na lase (ne lasišče). Zdaj bom pogledala film in potem si normalno operem lase z dobrim in kvalitetnim šamponom, ki ni 3€. Na koncu dam balzam, samo na konice. Ko sušim lase, jih zaščitim z arganovim oljem na konicah… to je to.
Syoss šampon in regenerator s keratinom, to je bilo zame odkritje Amerike, ko sem začela uporabljat.
Imela sem še en fluid za suhe lase, od Frieda, saj je bil za dolgo in dober, pa od DM eno leko za lase, tudi ok, sem pa 1x kupila kao za probat laneno olje s keratinom v Eurospinu (ja, ne se smejat) in to mi je top, ne menjam.
Balzam nansem na celo dolžino las razen na lasišče, olje pa samo na konice, kar ga še ostane na dlaneh, pa razmažem po celi dolžini las. Lasje so tako lepi in svileni, da če si jih zravnam in si naredim kito, bežijo iz kite, tako lepi in gladki so.
Jaz sem probala vse možne maske, olja, masla, vse zgoraj našteto. Pa ni efekta. ne rečem, da lasu ne nahranijo, vsak zdi se tako, ampak suhi in naelektreni so pa še vedno. Te pred pralne zadeva zame niso učinkovite. Ravno tako ne olja po pranju – tu pazi, ker če maš tanke lase, se olje lahko uporablja le na suhe lase,če boš na mokre, boš lase zmastila. Edino kak drag gladilec las (kupljen pri frizerju in jasno, drag ko žafran). Tako da, ostajam pri očitno izumirajoči praksi, ki pa deluje. Ogromno regeneratorja na spodnjo tretjino las, ki ga ne sperem popolnoma, dejansko le par sekund curka vode. Pozimi celo regenerator s silikoni. Lasje so nežni, bleščeči, ubogljivi. Aja, pa nikoli jih ne sušim s fenom. Skoraj do konca jih posušim v brisači, potem pa zvijem v figo za kakšno uro. Ne vem, zakaj, a deluje. Kot da se ujame vlaga v lase.