Suhi lasje in prhljaj
Moj fant ima že po naravi zelo suhe lase, kot slama. Ima pa tako službo, da si mora vsak dan umivati lase, tako da se je situacija še poslabšala, saj se mu je pojavil še prhljaj. Nekaj časa si je na lase dajal ene zvarke (balzam, ki se ga ne spere), ki mu jih je svetovala frizerka, pa je bilo prhljaja še več. (zapravil je pa cel kup denarja) Zdaj si lase maže kar z navadno kremo Nivea, tisto modro. Zdaj je za silo v redu, ampak ne vem, koliko časa bo držalo.
Ali imate kakšen preizkušen recept zoper suhe lase? Ali lahko navadna krema lasem škoduje?
Hvala za odgovore!
naj proba z olivnim oljem,lase si namaže in pusti stati čez noč oz.enih par urc(gor daš folijo in še čez brisačo) potem dobro našamponiraš in spereš,mogoče bo rabu večkrat oprat lase
drugače pa s pretiranim pranjem bo samo še hujše
jaz imam tudi zelo suhe lase in ti povem da malo dražji šampon in balzam(mislim da je boljši tisti ,ki se spere)sigurno pomaga,take kot majo pri frizerju,npr.keune, biolange,tiggi,..
krema ne škoduje,tudi jaz si jo včasih dam ampak potem pa mi pridejo hrati mastni in suhi lasje in je ful grdo za videt,če si jo dam preveč.