Suhi lasje – pomoč
Živjo,
mogoče mi katera lahko pomaga, kako gre že tisti domači recept za oblogo za zelo izsušene lase. Mislim, da se zmeša med, olivno olje in še ene dve stvari, pa se ne spomnim kaj. Ne vem niti razmerja in koliko časa jo moraš imeti gor. Mogoče ima katera še kak drug recept, ali zelo dobro izkušnjo s kakšno masko? Na glavi sem imela že kar nekaj dragih kupljenih mask, pa ni kaj prida pomagalo. Imam res zelo suhe lase (beljeni prameni in pogosto pranje in sušenje).
Hvala za pomoč in lep dan, Majči
jaz si občasno naredim masko iz mešanice olivnega olja in jajčnega rumenjaka. Imam kar dolge lase, dam pa ene tri rumenjake in dve mali žližki olivnega olja. dobro premešam, imam na glavi pol ure do uro in sperem.
…enkrat sem pozabila ločiti rumenjak od beljaka in sem si vse natroskala na glavo…potem sem spirala z vročo vodo in imela glavo polno beljaka! je zakrknil in bil čist bel! obup;))
Sem imela podobne probleme pred porodom, ko sem imela tudi še naravno skodrane lase in zato še dodatno bolj suhe. Dolžine nikakor nisem uspela spraviti čez ramena, ker so se mi preveč cepili.
Probala sem vse živo – od doma narejenih mešanic (nekatere so bile prava packarija) pa do kupljenih obloh in mask in šamponov in kaj vem česa še vsega.
Se mi zdi, da so mi najbolj pomagale silikonske kapljice, zelo dober pa se mi zdi tudi šampon, ki sem ga kupila v trgovini Lush zraven mestne hiše v Lj. Je pa v kosu in ga moraš raztopit v vodi.
Skratka, težave so po porodu itak mimo, ker las tudi slučajno nimam več tako skodranih. Pri frizerki sem bila nazadnje aprila in do danes ni ne duha ne sluha o kakšnem cepljenju, še konice niso suhe. Me zanima kaj bo po drugem otročku …
1 Rumenjak, malo olivno olje , malo ruma, mogoče malo meda ali pa ne po želji, vse zmešaš, si razmažeš po suhih laseh, zaviješ lase v aluminijasto folijo in pustiš 1/2 ure, nato umiješ s šamponom, spereš , si natreš lase z balzamom razčešeš, spereš in posušiš, to je to. Zelo pomaga. Jaz imam suhe lase od barvanja in mi kar lep las ta maska naredi,
Lep dan ,
Darja
Evo nasvet moje frizerke (frizerstvo Vera iz Postojne):
Maska za mastne lase:sok pol limone
med
rumenjak
Maska za suhe lase:naribana čebula
rumenjak
kefir
Maska za vneto lasišče:zdrobljen česen
rumenjak
kvas
Masko za suhe lase sem preizkusila in pravi mali čudež,ampak bog ne daj da te s tem na glavi preseneti kakšen obisk – tega definitivno v tem življenju ne srečaš več,vonjave so namreč precej izrazite.S tem na glavi poskusi eno uro počivat.Pa še eno pravilo:izsušenih las nikar ne muči z alkoholom(pa tudi če je konjak še tako dober)ker jih samo še bolj izsušuje.
V reviji 7 dni sem zasledila tale nsvet za suhe lase:
Eden največjih sovražnikov las so radiatorji, ki pozimi lase dobesedno uničujejo in jim zaradi suhega zraka, ki ga povzročajo, odvzamejo ves lesk. Še hujši so sušilci za lase. Če je le mogoče, si lase posušite na sobni temp. tik pred koncem pa jih na hitro oblikujte s sušilcem ali električno krtačo.
Lasem občasno privoščite dobro hranljivo masko: zmešajte nekaj žlic majoneze s pol narezanega avokada, da dobite gosto maso, ki jo nanesete na lase, nato pa glavo ovijete s toplo brisačo. Po dvajsetih minutah temeljito izperete.
Srečno!