Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Suho lasišče? Prhljaj?

Suho lasišče? Prhljaj?

Evo, zmanjkalo mi je idej. Lasišče imam strahotno suho – par cm po lasišču od čela navzgor. Koža je luskinasta, če grem s prsti skozi lase kar frčijo stran beli cufki kože. Bljak v glavnem. Drugje po glavi ni težav.
Zamenjala sem več znamk šamponov, uporabljala “2v1” variante in posamezno šampon in balzam, pa ni nič boljše. Enostavno ne vem več, kje naj se lotim.
Kakšen nasvet, preden bankrotiram zaradi šamponov?

Obriti.

Meni se na jesen in pomlad isto dogaja. Ugotovila, da mi pomaga Head&Shoulders šampon ki vlaži Hydrating. Obvezno ne sušiti las s sušilnikom. Čimdlje pustit vlažne, zato si ponavadi lase posušim z brisačo na glavi.

Ma ja, če bi bil v laseh problem. Razen če dam še kožo stran… 🙂

Si že bila v lekarni?

Moja sodelavka se po umivanju za 10 mnut namaže z majonezo nato pa spere. Pa je full opazno lasje ji kar sijejo.

Majonezo???
Bljaka kok more to potem smrdet.

Nič ne smrdi, samo ne vem pa če se potem še enkrat šamponira. Jo bom prašala.

No daj, ker mi ni jasno, če si daš gor majonezo in samo spereš ma si ne morem predstavljet heheheh, res pa je da imam jaz na glavi 15 min dve pesti balzama 🙂

Jaz pa mislim, da je Mtj dolgčas, pa neumnosti tukaj gor kvasi :)).

To z majonezo sem jaz enkrat v enem filmu videla … so je ena gor dajala. 🙂 Samo mene tudi zanima – kaj potem šamponiraš še enkrat ali kako?

Ker jaz imam tudi isti problem kot ti, mi tudi cele krpe stran letijo in to tudi nad čelom. 🙁
Elaine ima sicer dober predlog :)))), ampak baje bo pred poletjem še pošteno mraz, tako da bomo še rabile kaj las na glavi :)))

Prisežem na otroka, moža starše, da je to resnica. Ravno danes smo imeli to debato. So jo drugi spraševali, če nič ni težko dol sprat, pa je rekla da ne. Ne vem sicer kako deluje to na prhljaj lasje so pa res lepi. Prisežem

OK saj verjamem da ne lažeš sam zaporedje me zanima!

Evo sem ravnokar govorila z njo.

Na suhe lase “namažeš” majonezo in pustiš 15 – 30 min. Nato pa 2x našamponira na koncu pa še balzam.

100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bi prakticirala pa imam na žalost mastne lase, katerim pomaga samo vsakodnevno umivanje.:(

mtj malo te bom zezala :::)))))))
A je vsaka majoneza dobra? A je lahko light??
No bom probala!!

Čakej jo bom prašala:)))))

Ma zakaj se tako čudite glede majoneze?:)) Že od nekdaj je veljalo, da so rumenjaki dobri za lase. Pa olje tudi (recimo oljčno, za vtiranje v lase in lasišče). In kaj je majoneza drugega, kot rumenjaki in olje.

Ni pa to proti prhljaju.

podobni problemi, rešila z Oljčno masko za lase od L’OCCITANA. stane okoli 7.ooo sit, samo je za dolgo časa, ker jo ob enempranju porabim samo za velikost lešnika.

moji problemi se vsako leto začnejo ob začetku jeseni ko se začne kurilna sezona in moje lasišče postane suho in polno prhlaja. po vsakem pranju las oljčno masko uporabim kot balzam in že po prvem pranju je občutna razlika. Poleg tega si lase poskušam samo dobro sfrotirat in posušit na zraku brez uporabe fena.

veliko uspeha,

predvsem uporablji dlje časa en šampon. vsaj pri meni je to pomagalo. zdaj že dolgo uporabljam head&sholders, za balzam pa kar fructisovo masko. pa meni je pomagal. samo če pa zamenjam šampon pa se mi takoj vrne prhljaj

dermatolog ti bo predpisal dyprosalic ali kaj podobnega. preverjeno pomaga

Pri H&S se mi je to začelo pojavljati. Po letih uporabe istega šampona. Potem sem sprobala še par drugih, pa ni nič boljše (no, slabše pa tudi ne).
Bom poskusila še kakšno od zgoraj naštetih variant. Hvala.

Majonezo je imela Julia Roberts na laseh v filmu Čedno dekle 🙂

New Report

Close