suho pecivo
Pozdravljene/i!
Ker moram speči večje količine suhega in slanega peciva, me zanima ali lahko dam suho pecivo (rogljički, razpokančki…)in slano pecivo (razni slani rogljički) v skrinjo za par dni? Kako je potem to pecivo najboljše odtajati?
Ali lahkoo spečem razpokančke, linške oči… en teden prej in jih dam v plastične oz kovinske škatle? Kako dolgo pol tako pecivo zdrži…
Vem, da ni isto kot če bi bilo sveže ampak druge variante nimam.
Lep pozdrav!
Vsak predlog je dobrodošel 🙂
Brez skrbi napeči in daj v škatle in dobro zapri. Bo zdržalo. Preverjeno že večkrat. Jaz piškotov nikoli ne dajem v skrinjo. Ni potrebe.
V skrinjo dam le kakšno pecivo, npr. skutine kocke. Zamrznem in vzamem ven tisti dan, ko potrebujem. Sem tudi že naredila, da sem vzela ven tik preden smo začeli s piknikom in se je ravno prav odtalilo, ko smo zunaj pojedli meso. Pecivo je bilo hladno in je vsem prav pasalo.
Ne oziraj se na tiste, ki pišejo, da starega peciva ne bi jedli. Seveda ga ne bi, ker ga nimajo. Moje pecivo so še vsi pojedli in si obizovali prste. Pa prosili, da ga naslednjič spet prinesem. se
Potem pa poskusi narediti medenjake in jih jesti sveze. Lahko ti zazelim dober tek… in dobre zobe. :)))
Suho pecivo, odvisno od vrste, je obstojno od 1 tedna do 3 mesecev. Shranjuje se v dobro zaprtih skatlah. Ce nimas dovolj kovinskih, lahko das tudi v vecje kozarce za vlaganje. Linske oci zdrzijo dolgo, ce marmelado posusis. Ce hoces svezo marmelado, pa shrani suhe spodnje in zgornje dele in sestavi dan ali dva preden jih rabis.
Zamrzovala jaz ne bi, ker se lahko pecivo pri odmrzovanju zarosi in razmoci. Poskusi vtakniti v skrinjo nekaj kupljenih keksov ali napolitank, ce imas ravno doma kako odprto skatlo. Pusti 2 dni in potem odtajaj. Sama se nisem poskusila, ampak po mojem ne bo v redu.