Sultan Sulejman Veličastni
Gledam in obožujem to serijo. Bali beg in Ajbige sta šla vsak na svoj dom; že nekaj št. nadaljevank ju ni. Ampak – mislim, da bodo napletli nekaj v zvezi s Hurreminino hčerkico, ki je že od malega zaljubljena vanj. Daj glej – bo še zanimivo!
Jaz sem v to serijo dobesedno “padla notr”. Naj reče kdo kar hoče, igralci so fenomenalni, jezik zanimiv, moraš se pa malo tudi zgodovinsko osvestiti in kaj prebrati o Sulejmanu in njegovi dobi.
Vzela sem v roke Valvazorja in prebrala kar je o njem napisano in tudi tule na netu se kaj dobi.
Skratka, dobra serija, seveda pa ovita v fantazijo in pravljično pripoved..
Prav primerna za tisto urico od pol šestih do pol sedmih..
Hvala ti!
Ja res je tako kot si napisala.
Jaz sem gledala prvi del pet minut in si rekla, kaj pa je to spet zaena bedarija….kasneje sem pogledala en cel del, pa drugega, tretjega….in popolnoma padla v te spletke:)
Prebrala sem si tudi nekaj zgodovine tistih časov in potem me je popolnoma potegnilo v dogajanje.
Res je, prav zanimiva zadeva, še jezik mi je postal všeč in znam že nekaj besed, hahaha….valida-mati, anne-mami, jok-ne, ibris-hudič, fakat-pravzaprav, benkjarum-vaše veličanstvo…..pa imena so tudi zelo zanimiva…Nigar kalfa, Hurrem, BaliBeg, Ajbige, Hatiđa, Mahidevran, Mihrimah, Gulfem, Gul aga, Zumbul aga…
Uživajva še naprej!:)