šunka v testu
Ker si je moj mož zaželel da bi naredila šunko v testu,sem se odločila da se obrnem na vas.Namreč še nikoli nisem tega delala.Sicer testo za pizzo znam naresti,vendar nisem prepričana če lahko naredim isto testo za šunko.Namreč bojim se da bom dala preveč moke ali pa kvasa in mi potem stvar ne bo uspela.Bila sem tudi že na Kulinarični Sloveniji,pa je tam samo en recept,pa še ta ne pove kakšne mere naj dam za testo,da bi mi uspelo!!!Bila bi zelo vesela če bi mi kakšna od vas pomagala!!!!!!!!!!!
Ne mores sfalit.
Testo kot za pizzo ali kruh, le malo trse in naj ne bo slano (sicer je sunka lahko preslana). Naj ga bo veliko, tako da je plast testa lahko debela kake 2 cm okrog in okrog. Iz 1 kg moke ne bo nic prevec, ce imas velik kos mesa, lahko tudi malo vec. Na 1 kg moke das priblizno 500-600 ml vode in eno kocko kvasa.
Pece se glede na to, kako debela je sunka – 3/4 ure za prvih 5 centimetrov in za vsak naslednji cm se dodatnih 10 minut na 180/190 stopinj. To velja za surovo sunko, vecina suhega mesa, ki ga dobis v prodajalnah, je ze toplotno obdelanega in zato cas pecenja skrajsas.
Sunko ohladis v testu.
Eni imajo radi tudi kruhovo skorjo, meni pa ni posebno vsec – mogoce prvi dan, ko je se cisto topla, v nedeljo pa po mojem ne bo vec dobra.
Bos videla, da bo slo.
pozdravcek,
proxima
Jaz dam za 2 kg šunko:
50 dag moke
1 kocko kvasa
3 dl mleka
1 žlica olja
1,5 žlička soli
Ker moraš peči toliko časa kolikor kilogramov tehta šunka, je testo okrog tako precej trdo in prepojeno s sokom od šunke. Jaz ga imam rada, drugi ga pa ne jedo. Tako da ne bo hudo, če daš malce več ali manj kvasa.