Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika šunka v testu

šunka v testu

Lepo pozdravljeni,
za veliko noč nameravam pripraviti šunko v testu. Kar se recepta tiče, mislim, da ne bo težav, vendar pa me zanima, če ima kdo kakšen nasvet glede tega, v čem naj pečem in kako naj štručko okrasim, da bo zgledala res nekaj posebnega. Nekoč sem namreč videla, ko je neka gospa pripravila res lepe štručke; na vrhu so bile okrašene z rožicami in kitkami iz testa, poleg tega pa je bila površina gladka in svetleča, kot bi bila premazana z jajčkom. Za vsak nasvet bom hvaležna.

Jaz okrasim tako, da enostavno iz testa izrežem razne oblike: liste, izdelam kitke …. Testo premažem z rumenjakom, prilepim okraske, ter še njih premažem z rumenjakom …

Tudi sama bi letos spekla šunko v testu in me zanima recept za testo? Mi lahko katera pomaga?

Malo nižje pod temo Kruh, ga imaš, tudi sama delam po tem receptu, ne samo peko kruha ampat tudi vse ostale stvari, kot je šunka v testu, hrenovke…

Drage,
naj vam povem še mojo izkušnjo. Lani sem kuhala šunko, kot po
navadi in eno šunko spekla v testu. Povem vam, da je bila kuhana šunka neprimerno bolj okusna, kot ona pečena v testu.

Pomembno pri kuhanju šunke je:
“vržemo” jo v vrelo vodo in dodamo troje, nekaj strokov česna, cel poper in lovorjev list. Po eni uri kuhanja ali več, odstavimo lonec na hladno in pustimo nekaj časa meso še v vodi.

Poskusite in povejte če vam bo všeč. In LP.

New Report

Close