šunka v testu

Lepo pozdravljeni,
za veliko noč nameravam pripraviti šunko v testu. Kar se recepta tiče, mislim, da ne bo težav, vendar pa me zanima, če ima kdo kakšen nasvet glede tega, v čem naj pečem in kako naj štručko okrasim, da bo zgledala res nekaj posebnega. Nekoč sem namreč videla, ko je neka gospa pripravila res lepe štručke; na vrhu so bile okrašene z rožicami in kitkami iz testa, poleg tega pa je bila površina gladka in svetleča, kot bi bila premazana z jajčkom. Za vsak nasvet bom hvaležna.



Drage,
naj vam povem še mojo izkušnjo. Lani sem kuhala šunko, kot po
navadi in eno šunko spekla v testu. Povem vam, da je bila kuhana šunka neprimerno bolj okusna, kot ona pečena v testu.
Pomembno pri kuhanju šunke je:
“vržemo” jo v vrelo vodo in dodamo troje, nekaj strokov česna, cel poper in lovorjev list. Po eni uri kuhanja ali več, odstavimo lonec na hladno in pustimo nekaj časa meso še v vodi.
Poskusite in povejte če vam bo všeč. In LP.