Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Šunka za veliko noč

Šunka za veliko noč

Ker je velika noč že blizu, že razmišljam o letošnji velikonočni prehrani. Odločila sem se za prekajeno vratovino, ker je bolj sočna kot šunka. Kupila jo bom na tržnici, ad bo res prava (prekajena). Bi jo pa rada pekla v testu. Ima kdo kakšen nasvet glede testa in časa peke. Jo je treba prej kaj kuhat. Nekje sem pred časom brala, da se jo lahko tudi v pečici sopari, menda nad pekačem z vodo???
Vsak nasvet oz. vaša izkušnja mi bo prišla prav.

LP
Brigita

pejt na forum PREHRANA! Sej ni daleč:))

Ni potrebno predhodno kuhanje. Zavij v testo, premaži z jajcem ter peči na 170 stopinj toliko časa, koliko tehta šunka/šink.

A ni velika noč prazni, ko naj bi slavili življenje, ne pa pošiljali pujsov v smrt?

Saj bomo slavili življenje – prascev itak ne moreš izničit.

New Report

Close