Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Super učenje – je lahko res kaj na tem?

Super učenje – je lahko res kaj na tem?

Videla sem reklamo za super učenje. Je lahko res kaj na tem, kar piše spodaj?

To je tehnologija binauralnih tonov, ki nam omogoči, da brez težav dosežemo Alfa možgansko valovanje pri frekvenci 10.0Hz. To frekvenco so psihologi poimenovali tudi SUPERUČENJE, saj smo takrat neposredno povezani z dolgotrajnim spominom. Tehnologija binauralnih tonov in njihova uporaba v medicinske namene izvira že iz leta 1839.

V ALFA stanju smo neposredno povezani z dolgotrajnim spominom! Frekvenca 10.0Hz, ki jo v možganih dosežemo s pomočjo preizkušene tehnologije, je tista v kateri smo najbolj dojemljivi za sugestije. Leva in desna možganska polovica delujeta sinhrono, zato si vsebino, ki se jo učimo lažje zapomnimo, znanje pa je bolj kvalitetno in dolgotrajno.
V BETA stanju dosežemo popolno koncentracijo! Frekvenca 20.0Hz pa je tista, ki nas brez prekinitve drži v popolni koncentraciji, to je predvsem pomembno pri učenju težje razumljivih, tehničnih in abstraktnih vsebin. Pomaga pri deduktivnem in induktivnem načinu učenja.
Postopek: V CD predvajalnik vstavimo CD, si nadenemo slušalke in se učimo tako kot smo bili vajeni do sedaj.

Ta CD si daj pod blazino (povster ) ko gres spat – 300% pomaga 🙂
.
.

jaz sem bil na tečaju v Pirničah.Z menoj je delal individualno profesorica in sicer sva delala 45 minut teorije brez alfa stanja, potem pa 45 minut kao v alfa stanju (jaz še danes ne vem kakšna je razlika med alfa stanjem in običajnim stanjem-nisem čutil nobene spremembe)
Delal sem 1 teden po cele dneve-hitro pridobljeno znanje pa je tudi hitro skopnelo.Pisal sem si vse nove besede v en zvezek…potem pa sem ta zvezek po 2 letih slučajno dobil v roke in malo pogledal.
Kar nekj besed nisem poznal (takrat sem jih).
Sicer pa so tam ljudi v alfa stanje spravljali z glasbo v 4 četrtinskem taktu na slušalkah (npr. Vivaldija 4 letni časi).
Za tisti denar ki sem ga tam porabil za učenje in potem še nočitve v bližnjem hotelu, bi si lahko plačal par mesecev individualnega učenja jezika-počasnejše učenje in trajnejše znanje.
Moje mnenje!!

prehod v alfa stanje ni možen na ukaz !!!
Ne moreš ti delat 45 minut z inštruktorjem, potem pa v drugo sobo in hopla v alfa stanje.
To je daljši proces.Jaz sem si lahko privoščil Karnion v Pirničah in hotel Rogla (smučišče) kjer je nekdo ( ne spomnim se kdo) organiziral učenje italijanščine v alfa stanju.
Razlika je ogromna (za mene seveda).
V Karnionu te burnejo na fotelj, nadenejo slušalke in hočeš nočeš poslušaš glasbo in tekst ki si naj bi ga zapomnil.
Na Rogli je učil Hrvat v hrvaškem jeziku (lahko bi bil problem prevanje iz hr. v slo. in potem še ital. npr.
Ampak ta možakar na Rogli je bil res profi. Tudi tam smo najprej delali za mizo klasićno (pozabil sem napisat da to ni bil individualni študij-skupina), potem pa nas je polegel v drugem prostoru na mehke blazine in smoskozi najegove nasvete-vodenje in glasbo počasi prešli v alfa stanje.Med tem vodenjem smo pokrčili in sprostili skoraj vse posamezne mišice od prstov na nogi do temena, prešli vse barvne nianse….na koncu sem čutil, kako lebdim v nekem temnem okolju…poleg teh navodil v vodenju smo tudi vsi dihali kot eden, vdih-zadrži-izdih……beseda-zadrži-prevod….beseda-zadrži-prevod….
počutje je bilo enkratno, ko nas je na koncu vodil z besedami-počasi odprite oči-dvihnite roke-počasi spustite roke-pokrčite kolena-počasi nazaj……počasi se vsedite…….skratka super vodenje, dosti ceneje in jaz sem dosti več znanja odnesel v istem času (sicer drugi jezik).

Jaz predlagam, da ga poješ. Veš, tro je bolj direkten stil z njim, kot če ga daš samo pod povštrček. Na majhne koščke, pa bo šlo 🙂

Easy come easy go! Tako je to v pirniški nateganciji!!

nepopolnoma res. Takšna je tudi moja izkušnja.

Zadeva vseeno ni tako bedasta kot se sliši na prvi pogled le, da da ravno ne deluje tako preprosto kot je tu prikazano.

Poenostavljeno povedano:
Dejavnost naših možganov je v osnovi pogojena z električnimi impulzi okoli katerih se ustvarja neko (relativno) šibko magnetno polje določene frekvence, ki se širi okoli nas. Jakost polja in višina frekvence se spreminjata glede na intenzivnost in tudi način našega razmišljanja.
Zadeva deluje tudi v obratni smeri torej, če se izpostavimo točno določeni jakosti in frekvenci v okolju bomo razmišljali v določeno smer nap, nas prežemajo tesnobni občutki ali nas zadeva navdaja z veseljem, bolje rečeno nas vpliv iz okolja pripravi do tega, da razmišljamo pozitivno nap.

Zadeva meji na mejna področja znanosti, obstajajo pa zgodovinski viri, ki pričajo o tem, da so nekatera ljudstva v preteklosti že uporabljala to “tehnologijo”.
Danes obstajajo čisto običajne naprave (sodobnejši tv-ji, monitorji….) ki so sposobni v prostor širit določene frekvence ob katerih uporabnik razmišlja na željen način. Sevanje se lahko vključi/izključi na daljavo po želji nekoga, ki upravlja s to rečjo….
Kaj se iz tega potem naučiš oz ne naučiš je pa druga zgodba….. :/

Začetke te tehnologije je postavil Nikola Tesla o katerem se (namenoma?) ne govori veliko, kljub temu, da je človek patentiral kup resnično uporabnih stvari na katerih temelji današnji “moderni svet”. Je “žal” imel preveč čudne ideje po katerih bi človeštvo imelo zastonj energijo na razpolago, a to se ni skladalo s takratno miselnostjo obvladovanja množic (kakor se tudi še danes ne)… :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Hodila en teden v Holistični center Karnion v Pirniče. Kakšnega velikega efekta ni bilo.

Jaz sem tudi hodil v Karnion – ni bilo efekta. Stran vržen denar. Čista nategacija.

je mogoče kdo bil zadovoljen s programom, pristopi in pridobljenim znanjem tujega jezika pri holističnem centru karnion? razen seveda pozitivnih izkusenj, ki jih lahko zasledimo ( peter prevc,….)

je veliki financno zalogaj, ce si placas sam.
ce ti placa firma financnih stroskov sicer nimas, pricakujejo pa da bos po tecaju obvladal.
tako da…

kaksne so vase izkusnje ?
kaj predlagate ? klasicne tecaje? kaksne druge tecaje s posebnimi pristopi kot uporabljata sita in karnion? tecaje v tujini?

bom zelo vesela vsakega komentarja

Popoln bulšit in skubljenje denarja. Tako kot čudežno hujšanje – brez napora ni uspeha in ne moreš se v enem tednu naučit 500 steani, tako kot ne moraš shujšat 50 kil.

Poleg tega je označeno popolna neumnost; dokazano je, da je beta stanje koncentracije uporabno za tehnične vsebine in pomnjenje podatkov, medtem ko je alfa stanje pomembno za dojemanje abstraktnih vsebin. Rabiš pa OBE stanji, če se želiš naučit karkoli, in to ne s pomočjo piskanja za netopirje.

Ena redkih (ali skpraj edina) res v praksi uporabnih knjig na to temo je A Mind For Numbers. In ne, ne obljublja čudežev in učenja v spanju :)))

Ja, nekaj je na temu, definitivno. Je pa res, da je učenje jezika v alfa stanju DRAGO. Cene klasičnih jezikovnih tečajev se v Sloveniji gibljejo med 80 in 350 € / tečaj, učenje v alfa stanju pa doseže tudi 2000 €. Je pa Slovenija specifika, saj imamo ogrooooomno jezikovnih šol.

Tukaj je precej spisanega o tematiki: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/ucenje-jezika/jezikovni-tecaji-cene-vrste-trajanje-in-komu-zaupati/

Ja, nekaj je na temu, definitivno. Je pa res, da je učenje jezika v alfa stanju DRAGO. Cene klasičnih jezikovnih tečajev se v Sloveniji gibljejo med 80 in 350 € / tečaj, učenje v alfa stanju pa doseže tudi 2000 €. Je pa Slovenija specifika, saj imamo ogrooooomno jezikovnih šol.

Tukaj je precej spisanega o tematiki: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/ucenje-jezika/jezikovni-tecaji-cene-vrste-trajanje-in-komu-zaupati/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close