superge za otroke
Imam tri fante, vsi so zelo aktivni in ves čas v gibanju. Sprobali smo vse, od najcenejših (Lidl, Deichman,…) do boljših, dražjih (Nike, Adidas, Ciciban) in na koncu vedno ugotovili, da se ne splača kupovati poceni, ker kvaliteto tudi plačaš. V Fila se jim je noro potila nogica, recimo. Kupujem jim samo še Nike, Adidas, Ciciban, Geox in Superfit. Ne zaradi afnanja, ampak ker so dejansko bolj kvalitetni.
Včasih nismo imeli niti za kinderjajček, čevlji pa so bili visoko na prioritetni lestvici, vedno novi, nikoli ponošeni, z najboljšim anatomskim stopalom, najboljša kopita in najboljši materiali. Cicban – Petejan visoko pred ostalimi, vse od copatkov naprej. Nogica je tista, ki bo vse življenje držala telo pokonci. Še danes je miselnost nas vseh takšna, da pri čevljih ne šparamo, pa četudi je na ta račun česa drugega manj.
ok, ampak za eno športno igro ali na igrišču pa ne potrebuje čevljev z anatomskim kopitom, superge pa imajo čisto navaden podplat.
[/quote]
Naša je imela močno povišan mišični tonus, kar smo v dve leti korigirali z redno fth. vadbo. Ortoped, ki je spremljal razvoj in korekcijo, je priporočil obutev Ciciban. Morda so danes na tržišču že boljši in ustreznejši, ne vem, ampak prav gotovo pa s Cicibanom ne moreš sfalit. Če bi mi ortoped priporočil Najkice, bi ti napisala pač to. Tudi za igro na igrišču je pomemben stabilen korak in jaz ga nisem zaupala kitajcem. Cicban proizvaja, ali pa vsaj je, tudi supergice in čvrste hišne copatke . Če so vam copatki predragi, naj po hiši hodi s čeveljčki, samo ne z nekimi mehkimi zajčki, ki stopalo naravnost ubijejo. Od prvih čevljev je lahko odvisna drža in razvoj hrbtenice. Bistveno bolj pomembno kot pa brendirane firmice oblačil.
Če otrok nima težav, kot jih opisuje predhodnica, ne potrebuje takih čevljev, kot jih je nosil otrok te gospe. Meni je npr. zdravnik svetoval čisto običajne copatke in ne cicibanovih, ravno zaradi loka, ki ga imajo. Za primer mi je dal, da če zdravi nogi nudimo tako oporo, je po popolnoma neprimerno, enako, kot če bi hodil s palico, čeprav je ne potrebuješ. Mišice na nogi v takem primeru namreč lenarijo, kar pa ni zaželeno. cicibanovi copati so bili včasih kar vsi ortopedski, zdaj pa ne vem kako je.
Važno je tudi, iz kakšnih materialov in kako je čevelj narejen. Da nogica diha, da niso materiali prepojeni s strupenimi kemikalijami (kot je npr. bila afera z neoriginalnimi Crocksi, za kaj vse pa sploh ne izvemo) itd. Žal je tako, da večinoma še vedno drži rek: Malo denarja, malo muzike.
Pri nas je bil vedno Pediped, zadnje čase Geox in Ecco.
ciciban nima športnih copat z mehkim vrhnjim delom, so bolj podobni športnim čevlji, pri njih sicer kupujemo copate, tiste na trd podplat, mogoče bi zdej pri treh letih menjali za mehke, ker pišete, da se mišice polenijo. Sicer pa, a ne pravijo, da naj bo otrok čim več bos oz v nogavicah oz v mehkih copatih?
Dokler je bil manjši, sem v Deichmanu vedno pogledala za outlet ponudbo adidas superg in sem vedno dobila ugodno – do 25€ na par.
Od št. 30 smo preklopili na Alpina – so udobni, trpežni in otrok jih sam lažje obuva kot adidas, se lažje razprejo.
Najstarejši je na št. 38 in je preklopil nazaj na adidas…pravi, da se je naveličal skoz Alpina znaka. Ok, naj bo, najstnik.
Supergice, če se jim tako lahko reče, pa sem v Hoferju kupila samo 1 x. Zdržali so točno 2 tedna – ko so bili prsti oglodani…barvni vrhni sloj je šel vidno dol. Pa še plastični so. Pa saj ne more biti kaj več za 12 eur.
Jaz pri prvi kupovala vecinoma superfit z goretex. Tako ni bilo skrbi da ji kej premoci v vrtcu med potikanjem po gizu in travnkmi ko je zunaj rosa oz se kaj mokro od dezevja. Ker so imel krampast podplat tudi ni bilo problemov s pohodi. Moga ji ni svicala. Je zelo dinamicna in motoricna. Zdaj bomo prvic testirali intersportovo znamko protech se mi zdi. Pri mlajsemu pa superfit ne pride v upostev kot superga, ker pri nas ne dobis superga z njihovo najsirso sirino W ampak samo M. Ima pa siroko nogo in visok nart. Blo bi super da bi kje lahko probala najsirsi model pa ga nimam kje. Zdaj smo mu kupili salomon z njihovo aquabase pa da vidimo kako se bo obneslo. Gre se pa za st 26 oz 29. Prve cevlje pa sta imela froddo, ene take res mehke. Na fth ki sta ju obiskovala, ja pac oba, sta obe zdravnica na pregledu kot ft rekki notri bosa noga v nogavici ali navaden solski copatek. Ne trdi podplati zaradi pozicije gleznjev ob sedenju na stopalih in ne zaradi loka. Jima dam prav. Vsaj ko sem videla kaj tak trd copatek dela gleznju ce se otrok vsede na stopalo….
Včasih opazim superge za otroke v hoferju, lidlu. Cena je res nizka, a takoj ko jim primem v roke, jih tudi odložim nazaj. Podplat je trd, nič upogljiv, grozen.
Kupujem Nike in Adidas – ne zaradi znamke, a ker so se izkazali kot udobni in trpežni. Ob raznih akcijah se jih dobi za 25 evrov, otrok jih nosi, dokler jih ne preraste. Jaz raje kupim cenejše čevlje zase, pa dam za otroka več. Oziroma kupujem oblačila iz druge roke, igrače večinoma dobimo od otrok prijateljev, pri čevljih pa res ne varčujemo.