Superge za tek katere?
Tiste, ki jih “začutiš” v trgovini bodo najbolj prave. Med modeli, ki ti ustrezajo (pronacija, supinacija) izberi tistega, ki ti najbolj “sede” na nogo. Boš najmanj zgrešila. Pusti znamke in barve ob strani. Pa pazi, da bodo dovolj velike – hitro se pojavijo težave z nohti, če so superge prekratke.
Jaz osebno tečem z Asics. Med modeli vseh znamk, ki sem jih pomerila, so bile te najbolj “taprave”.
Sprobaj čim več ustreznih modelov v trgovini in se potem odloči. Jaz sem šla v trgovino odločena, da kupim karkoli, le Nike ne. Prodajalec mi je prinesel vse sorte znamk superg primernih za mojo nogo in na koncu sem kupila model od Nike – edini, ki mi je res sedel na mojo nogo. Odločila sem se super- najprej sem se zasekirala zaradi cene a že po prvem teku mi ni bilo več žal niti centa
Priporočam, da malo pobrskaš in vprašaš na tekaškem forumu, tam boš našla ogromno informacij o supergah in izkušnjah tekačov. Potem obišči tomasport ali intersport, naj ti naredijo sken noge, probaj par modelov, pobrskaj po spletnih trgovinah, primerjaj ceno in se na koncu odloči za nakup.
Jaz uporabljam Mizuno Wave rider 12.