Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Superge za v hribe za 6 letnika

Superge za v hribe za 6 letnika

Imamo suheca, ki ga težki pohodni čevlji ovirajo pri hoji v hibe, zato mu letos namesto pohodnih čevljev nameravam kupit supege z malo bolj grobim podplatom. Rabim v št. 28 ali 29. Imate kakšno idejo kaj bi bilo primerno?

Čisto običajne superge ne bodo v redu. Kupi mu treking čevlje z močnejšim podplatom. Recimo mckinley ima zelo kvalitetne otroške pohodne čevlje.

Pa Spoert direct s Karrimorjem tudi. Kupi take z mocnejsim podplatom, lahko tudi tavisoke.

Ja tak je moj namen, da bi bil podplat bolj robusten. Mckinly ima pretežke čevlje zanj, smo že pomerjali, so pa super čevlji, ostali imao vsi pohodne McK.

Pogledam še Karrimor, kakšne so.

Hvala obema za predloge!

Naš je imel Nike superge, take z goratexom, na spuerge.si sem dala zanej 15 €, prepričana, d ajih bo obul 2 x. Na koncu jih je nosil 2 sezoni, non stop, čim je odlezel sneg. Edini minus je bil, da so imele vezalke, ki so se zelo težko sproščale in je čevelj komaj-komaj sam obul. Drugače so bile pa res super, polvisoke, z malo znižanim petnim delom, da ga niso nisi 1 x ožulile.

Kaj pa Alpina? Jaz imam vse od orng gojzarjev do mal višjih in mal nižjih treking čevljev od Alpine. Se mi zdijo zelo lahki čevlji. Z otroškimi pa nimam izkušenj.

S firmo Karrimor imamo mi zelo slabe izkušnje. Guma na posplatu kot plastika in so drseli čisto na vsaki podlagi. Neuporabni.

poglej tole:

http://www.superge.si/Teva/charge-wp-k{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}27s-8066637/

Pa v Intersportu od Merrela imajo tudi luštne modele.

Če te zanima in si iz Ljubljane
Zelo malo rabljeni, niso klasični gojzerji, temveč lažji pohodni čevlji
http://public.fotki.com/zaanas/oblacila/otroski-visoki-cevlji.html
Kontakt: zbestey (at) gmail.com
(at) nadomestiš z @

S firmo Karrimor imamo mi zelo slabe izkušnje. Guma na posplatu kot plastika in so drseli čisto na vsaki podlagi. Neuporabni.[/quote]

Še slabši so alpinini. Tako razočarana, kot sem bila 2 x nad alpinino otroško robo, že zelo dolgo nisem bila nad nobeno. Kupili kao “trekking” čevlje za otroka, po 2 dveh mini vzponih (Šmarna in Sv. Peter) podplata sploh ni bilo več. Nč. Ravno, kot pobrito. Nesem nazaj in je prodjalka brez besed vzela čevlje nazaj, češ nismo niti prvi in niti edini. Ponudi druge čevlje za zamenjavo, ti so pa menda “njihovi”, delajo kao sami, ti pa bodo. So bili ja, 3 mes, v tem času jih obul recimo da 6x, vsakič jih je nosil cca 3 ure, pa nismo šli ne vem kam, da bi po kakem skalovju rinil – po 3 mes je imel v podplati 1 cm veliko – LUKNJO! Sem jih nesla v trgovino pokazat, ker se mi 55 € le ne zdi tako malo denarja, naj jih obdržijo za vzorec, kaj delajo. Trgovki je bilo zelo nerodno, se je opravičevala – pa saj vem, da ona s tem nima kaj dosti. Obljubila je, da jih bo poslala v proizvodnjo, naj napišem reklamacijo in izberem še en par. Sem se ji zahvalila pa odklonila ponudbo – mi rabimo čevlje, ki jih otrok nosi in ne take, da mu razpadajo na nogah.

Čez kak mesec pa dobim pismo z opravičilom, pa da naj sporočim TRR, da mi bodo 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kupnine vrnili na TRR. Nad tem sem bila pa res zelo presenečena, česa takega pa še nisem doživela. Kupnino so mi nato res vrnili, otroških čevljev pa pri njih ne kupujem več, žal. Zase pa marsikaj najdem, to pa.

Ma tole s pretežkimi pohodnimi čevlji je en larifari. Jaz imam tudi suhljato 6-letnico pa niso čevlji nobena ovira.

Superge preprosto niso varne – ne zaščitijo gležnjev in precej bolj drsijo.

Glej ene otroke pretežki čevlji pač ovrajo, razumeš. Moj je že tak. Vsak pohod je prosil, da nebi imel težkih čevljev. Sem mu kupila nizke Merell pa ni več nobenega problema, ker so res peresno lahke.

Starejši ima Karrimor in se odlično obnesejo. Ni res, da drsijo.

Nad pohodnimi čevlji Karrimor sem hudo razočaran. Prvi dan uporabe sta odleteli dve kljukici – sestavna delčka skozi oz. ob katerih potekajo vezalke. Sramota! Kaj takega se mi so zdaj še ni zgodilo nikoli pri niti enih pohodnih čevljih, ki sem jih nosil dokler nisem izrabil podplata.

Kupil sem jih prek spleta sports direct, dostava pa je edino iz Velike Britanije – čemur se skušajte izogniti. Najprej reklamirajo nizko ceno dostave, ko hočeš nabaviti je cena dvojna – ni kaj smo čefurji Evrope. Sledi še udarec, ko te začne driblati DHL zavoljo carinskega postopka in moraš izpolnjevati neke njim razumljive postopke, pa čeprav ni carine. Pa še to, DHL ti zagrozi s plačilom ležarine, če v treh dneh ne izpolniš glupih postopkov, za katere sem moral klicati njihovo pomoč!

Kaksno pa ima stopalo? Ozko, visok nart, siroko z visokim nartom,ne pozabit na to. Hci ima stopalce, zenstveno da ji veliko obutve plese. Recimo geox, ciciban, alpina, salamon, ipd sploh niso za njo. Tokrat gredo pri nam v test tile, le da sem vzela punckaste in pa vedno vzamem z membrano, da se ne rabim bat vsake rose, mini kapljic….https://www.intersport.si/pro-touch-ridgerunner-6-aqb-jr-otroski-tekaski-copati-423817. Sin pa ima peavo malo sapo. Siroko stopalo, visok nart….za njega kaj pametnega dobit je tud umetnost. Poglejte se addidas kolekcijo terrex, tudi zelo robusten podplat. Je pa zelo odvisno kje hodite. Ce greste na pohode kjer poti niso pretirano skalnate in po meliscih ipd so supergi dovolj, ce otrok obvlada hojo oz dobro hodi in je motoricen. Ce greste na zahtevnejse terene pa nujno kupit visoke. Sprobat vec njih. Preglejte online trgovine, tudi proizvajalcevo stran, nekatere imajo tudi tezo cevlja napisano. Tudi, decathlon je tak, ko ima nspisan vse mogoce podatke. Drugac pa neste digitalno vago,pa cevelj zvagite. Trgovec ni nujno da bo poznal v nulo tezo vsakega modela obutve.

Kaksno pa ima stopalo? Ozko, visok nart, siroko z visokim nartom,ne pozabit na to. Hci ima stopalce, zenstveno da ji veliko obutve plese. Recimo geox, ciciban, alpina, salamon, ipd sploh niso za njo. Tokrat gredo pri nam v test tile, le da sem vzela punckaste in pa vedno vzamem z membrano, da se ne rabim bat vsake rose, mini kapljic….https://www.intersport.si/pro-touch-ridgerunner-6-aqb-jr-otroski-tekaski-copati-423817. Sin pa ima peavo malo sapo. Siroko stopalo, visok nart….za njega kaj pametnega dobit je tud umetnost. Poglejte se addidas kolekcijo terrex, tudi zelo robusten podplat. Je pa zelo odvisno kje hodite. Ce greste na pohode kjer poti niso pretirano skalnate in po meliscih ipd so supergi dovolj, ce otrok obvlada hojo oz dobro hodi in je motoricen. Ce greste na zahtevnejse terene pa nujno kupit visoke. Sprobat vec njih. Preglejte online trgovine, tudi proizvajalcevo stran, nekatere imajo tudi tezo cevlja napisano. Tudi, decathlon je tak, ko ima nspisan vse mogoce podatke. Drugac pa neste digitalno vago,pa cevelj zvagite. Trgovec ni nujno da bo poznal v nulo tezo vsakega modela obutve.
[/quote]
Tale šestletnik si že sam obutev išče 🙂

Pohodni iz Dechatlona-razlicni modeli. Nobenega od otrok ne zulijo in ne drsijo. Imeli nizke in visoke. Visoke nosita kar namesto zimskih cevljev.

New Report

Close