Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek superhrana – jeste? učinki?

superhrana – jeste? učinki?

Goji jagode, maca, murve, inkovske jagode,…..
jeste katero od teh superhran? Opazite kakšne pozitivne učinke? Ali je to samo marketinški nateg.

Itak da je nateg. Za pozitivne učinke je potrebno spremeniti cel življenski slog (prehranjevanje in gibanje, nekajenje…).

Super hrana v naših krajih je krompir, kaša, ječmen pšenica, korenovke in gomoljnice, ki so jih uporabljale stare mame, tudi svinjsko, goveje in meso drobnice, perutnine, stare sorte sadja in gozdnih sadežev,…………………………….. .
Tisto uvoženo iz daljnih krajev, sicer verjetno ni zanič, ampak nekaj novega, na kar se mora organizem navaditi/privaditi, kar se ne uredi v enem tednu, ker smo se mi odločili, kaj je “fensi”.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Super hrana je kislo zelje, ampak, ker se ga ne dobi v prahu in se ga ne meša v smutije, predvsem pa je čisto prepoceni, žal nima ‘uradnega’ statusa.

Ker, da je nekaj super hrana mora očitno priti iz drugega kontinenta, biti v prahu, pakirana v rjave vrečke, predvsem pa mora biti cena super hrane vsaj 20 €/ kg, raje več.

Superhrana je samo in zgolj tista, ki si jo uspeš sam pridelat oz. jo dobiš na maminem ali taščinem vrtu, če imaš to srečo.

Ostalo je pa praznjenje denarnice za brezveze.

Tudi jaz mislim, da je avtohtona zelenjava, začimbnice, zelišča, sadje… najboljše kar lahko zaužijemo.

Živi in pusti živeti

velike težave z zdravjem, med drugim tudi napihnjenost itd, odkar si delam jutranje napitke iz nekaterih nam nedomačih pripravkov, sem pozabila kaj je napihnjenost, imam redno prebavo, ki je prej ni bilo, celo kg so se zmanjšali, posledično dobre volje in več energije.

Nekako takole, ja.
V glavnem, na tržnici se dobi vsa potrebna “superhrana”. Vse ostalo je (draga) modna muha in stran vržen denar.

Katere pripravke pa uporabljaš?

Katere pripravke pa uporabljaš?[/quote]

tuje: chio semena, kokosova moka, kakavova zrna

Govorte kar čte, kilo kislega zelja ne bom pojedla vsak dan, žlico mace ali pšenične trave pa vržem v smuti vsako jutro, skoraj nisem več bolna, ne vem, kaj je prehlad, prej pa skoz nekaj pa skoz utrujena. Ne vem, koliko ste stari, kakšen poklic opravljate, kako čisto je okolje, v katerem živite, koliko je stresa, kako redna prehrana, spanje, itd. Nekaterim prehranski dodatki zelo pomagajo, se pa strinjam, da je treba jesti čimbolj lokalno in čimbolj zdravo hrano.

No ja, ne bit tako preveč negativno nastrojeni.

Tudi zdrava “super” hrana z domačih vrtov in vrtov sorodnikov je lahko zelo oporečna, ker iz tal in iz zraka absorbira ogromno težkih kovin ( svinec, kadmij – predvsem zelenolistna, gomoljasta zelenjava-večina iz skupine zeljnic in solatnic, pa predvsem špinača, blitva, rabarbara, stebelna zelena, brstični ohrovt – in seveda vse, kar je v bližini današnjih cest in avtocest :DDDD

Nekdo, ki pije velike količine zelenolistne zelenjave, zmiksane naprimer v smutijih, se lahko zamisli, koliko težkih kovin pokonzumira. Pa če jih samo pol leta pije naprimer 2-3x tedensko po nekje 3 dl naenkrat….

Še vedno so bolj zdrave in vsebujejo mnogo več klorofila, železa, magnezija, cinka naprimer zelene alge v prahu, ne v tabletah, ki so gojene nekje v laboratorisjkih ceveh ( Evropa), ne v bazenih zunaj – Kitajska, Japonska. Najboljši vir potrebnih mineralov in vitaminov, ki jih ne moremo vnest zadostno zaradi osiromašenosti sadja in zelenjave ( prešpricanost s sredstvi za transport, dolgo skladiščenje pred prodajo, zorjenje s kemikalijami v skladiščih, ipd).

Samo po spletu je treba preverit znamko, proizvajalca, na kakšen način gojijo, kje prepakirajo, kolikorat prepakirajo – dostikrat se kontaminirajo stvari med pakiranjem za maloprodajo…. Enako je s sušenimi zelišči za čaje, tinkture, ipd.

Z namenom in zato, ker mi pomaga, jem proteine industrijske konoplje, njeno olje in zdrobljena semena – najraje tiste gojene v Srbiji ali Romuniji, pa tudi nekaj pridelovalcev v Sloveniji v Prekmurju ima trenutno še vse certifikate ustreznosti.

Uporabljam tudi prah listov kopriv – izjemno koristen del rastline je to ( iz Nemčije, ustrezno certficirano in pakirano že v Nemčiji, ni prepakirano v Sloveniji), prah spiruline in klorele, občasno za čiščenje prebavil pa aktivno oglje z zeleno glino in kumino-lekarna ali L’Angelica – imajo tudi ustrezno certificirano pridelavo in proizvodnjo.

Za dvig odpornosti pa: naravni med, pa propolis, matični mleček, cvetni prah, naravne vire vitamina C – naprimer limetin sok v stekleni embalaži ( DM ali specializirane trgovine), sveža paprika, lubenice ko je sezona ( najraje iz Madeonije 🙂

Pa naravne antibiotike in dvigovalce odpornosti: kurkumo, cimet, sveže čilije (olje v njihovih semenij je najbolj aktivna sestavina), svež nekitajski ingver, ali v prahu, ali v matičnem soku v steklenkah, matični sok granatnega jabolka,….

Najboljši vir vitamina C: pomaranče, limone in limete z juga Italije, če jih kupiš tam, kjer rastejo, kjer je cena 3-4x nižja za kg sadja prve kvalitete kot pri trgovcih 2. kvalitete 🙂 – niso tudi obdelani s sredstvi za transport, tudi po nekaterih trgovskih verigah v Italiji niso, ker nimajo napisane oznake, da je površina obdelana s kemikalijami-konzervansi, pri sadju in zelenjavi, ki pride od dlje, pa je to tam tudi napisano, da je obdelano s konzervansi.

Nekako takole, ja.
V glavnem, na tržnici se dobi vsa potrebna “superhrana”. Vse ostalo je (draga) modna muha in stran vržen denar.
[/quote]

Dandanašnja ponudba s tržnic je precej kontaminirana – tako in drugače. pripeljano iz iltalije, lokalno vsebuje veliko težkih kovin, ki jih načrpa s koreninami ali dobi preko listov iz zraka, pa še:
Zelo znano za prave pristne “solatarice” z zelo znanega predela ljubljanskih vrtov, ki so svojo zelenjavo rade “preparirale” kar z lastnim urinom pa je še nekaj.

Moja bivša sodelavka, ki je živela več kot 30 let tam je vedela, ker je videla na lastne oči, zakaj tista solata ni nikoi uvela med transportom in na štantih tržnice v toplih dnevih: – ne zaradi modre galice, ampak človeške sečnine 😀 Gospa, ki je prodajala na tržici, se je tam za vogalom pourinirala v posodico, nato pa razredčeno z vodo škropila po solati. Solata tako ni uvela na vročini čez dan v času prodaje. Odlično in zdravo!

Zakaj zaboga rabiš klorofil? Saj ne fotosintetiziraš.

Železa dobiš dovolj v mesu in drobovini, če jih ješ enkrat ali dvakrat na teden, ni ti treba zaradi tega žret nekakšnih laboratorijsko vzgojenih alg.

Magnezija je dovolj povsod, v mesu in zelenjavi, manjka ga samo ljudem, ki se hranijo s čudnimi dietami, ljudem s kroničnimi motnjami prebave in alkoholikom. Enkrat dnevno ena žlica suhega kvasa ali ena multivitaminska tableta verjetno pokrije vse ostale potrebe po mikromineralih.

Ne dvomim, da se dobro počutiš pri vseh oslarijah, ki jih spraviš vase, razlog je pa verjetno v glavnem v tem, da imaš dovolj denarja, ki ga lahko sprčkaš zanje, in da glede na to tudi dovolj udobno živiš, kar je najbrž glavni faktor dobrega počutja in nizke obolevnosti.

včasih me spominjate na stare čase: ali je zemlja ravna ali okrogla

saj se ne gre tukaj za to kdo ima prav in kdo ne

ampak, kakšne so izkušnje vsakega posameznika ( pa četudi je samo placebo efekt)

dajte se umirit

Zakaj zaboga rabiš klorofil? Saj ne fotosintetiziraš.

Železa dobiš dovolj v mesu in drobovini, če jih ješ enkrat ali dvakrat na teden, ni ti treba zaradi tega žret nekakšnih laboratorijsko vzgojenih alg.

Magnezija je dovolj povsod, v mesu in zelenjavi, manjka ga samo ljudem, ki se hranijo s čudnimi dietami, ljudem s kroničnimi motnjami prebave in alkoholikom. Enkrat dnevno ena žlica suhega kvasa ali ena multivitaminska tableta verjetno pokrije vse ostale potrebe po mikromineralih.

Ne dvomim, da se dobro počutiš pri vseh oslarijah, ki jih spraviš vase, razlog je pa verjetno v glavnem v tem, da imaš dovolj denarja, ki ga lahko sprčkaš zanje, in da glede na to tudi dovolj udobno živiš, kar je najbrž glavni faktor dobrega počutja in nizke obolevnosti.[/quote]

Samo zate, ker res premalo veš: alge so odličen vezalec toksinov, ki se naberejo v telesu, predvs v črevesju. v alhgah je največ klorofila.

Klorofil je pa odličen razstrupljevalec krvi in celotnega telesa…… Klorofil pomaga pri absorbciji vitamina B12, ki je pomemben za prenos kisika in nastanek hemoglobina v človeškem telesu.

Klorofil pospešuje torej rast celic in obnovo tkiv

Nevtralizira stvari in pline, ki jih vnesemo v telo z vdihavanjem, kadilci še posebno!

asimilira ( kopiči, veže nase) težke minerale in jih izločuje iz telesa, ima tudi odlične protivnetne učinke

Preprečuje oksidativne procese v telesu

ima protimutagene in protikancerogene lastnosti- zaščita telesa še posebej pri tistih, ki uživajo nekatera zdravila s kupom stranskih učinkov 8 predvsem na ledvica, jetra, trebušno slinavko) in tistih, ki uživajo toksine

Prosim, ni za kaj :DDDDD

Oslarije pa zase obdrži :DDDD

Zakaj zaboga rabiš klorofil? Saj ne fotosintetiziraš.

Železa dobiš dovolj v mesu in drobovini, če jih ješ enkrat ali dvakrat na teden, ni ti treba zaradi tega žret nekakšnih laboratorijsko vzgojenih alg.

Magnezija je dovolj povsod, v mesu in zelenjavi, manjka ga samo ljudem, ki se hranijo s čudnimi dietami, ljudem s kroničnimi motnjami prebave in alkoholikom. Enkrat dnevno ena žlica suhega kvasa ali ena multivitaminska tableta verjetno pokrije vse ostale potrebe po mikromineralih.

Ne dvomim, da se dobro počutiš pri vseh oslarijah, ki jih spraviš vase, razlog je pa verjetno v glavnem v tem, da imaš dovolj denarja, ki ga lahko sprčkaš zanje, in da glede na to tudi dovolj udobno živiš, kar je najbrž glavni faktor dobrega počutja in nizke obolevnosti.[/quote]

Se strinjam 🙂 Sploh ko je zacela omenjati alge ,klorofil , razne maticne mlecke , sokove in razne “specializirane” trgovine kjer prodajajo to meglo pa seveda DM mi je hitro postalo jasno da tole gospo s prevec casa in kvazi internetnega znanja ne jemljem prevec zares. Evo se en cisto simpl mainstream link o vasem supefoodu https://www.youtube.com/watch?v=fPGnBkH3fBg

Pa se cisto eno preprosto vprasanje. A vsa ta “tvoja” oz. prehrana ki gre cez tvoje senzorje kot opazam vecinoma uvozena v prahu , sokovih etc. pripravljena predelana v laboratorijih pakirana v fency embalazi ki mislis da ni nic obdelana ali kontamirana ker druge drzave iz kjer izhaja ta hrana so seveda ciste brez onesnazenja to sploh velja za Japonsko , Afriko in razne J. Ameriske drzave pa zadnje case Romunija , Bolgarija , Srbija iz kjer pride vecino te hrane .

Zakaj zaboga rabiš klorofil? Saj ne fotosintetiziraš.

Železa dobiš dovolj v mesu in drobovini, če jih ješ enkrat ali dvakrat na teden, ni ti treba zaradi tega žret nekakšnih laboratorijsko vzgojenih alg.

Magnezija je dovolj povsod, v mesu in zelenjavi, manjka ga samo ljudem, ki se hranijo s čudnimi dietami, ljudem s kroničnimi motnjami prebave in alkoholikom. Enkrat dnevno ena žlica suhega kvasa ali ena multivitaminska tableta verjetno pokrije vse ostale potrebe po mikromineralih.

Ne dvomim, da se dobro počutiš pri vseh oslarijah, ki jih spraviš vase, razlog je pa verjetno v glavnem v tem, da imaš dovolj denarja, ki ga lahko sprčkaš zanje, in da glede na to tudi dovolj udobno živiš, kar je najbrž glavni faktor dobrega počutja in nizke obolevnosti.[/quote]

Se strinjam 🙂 Sploh ko je zacela omenjati alge ,klorofil , razne maticne mlecke , sokove in razne “specializirane” trgovine kjer prodajajo to meglo pa seveda DM mi je hitro postalo jasno da tole gospo s prevec casa in kvazi internetnega znanja ne jemljem prevec zares. Evo se en cisto simpl mainstream link o vasem supefoodu https://www.youtube.com/watch?v=fPGnBkH3fBg

Pa se cisto eno preprosto vprasanje. A vsa ta “tvoja” oz. prehrana ki gre cez tvoje senzorje kot opazam vecinoma uvozena v prahu , sokovih etc. pripravljena predelana v laboratorijih pakirana v fency embalazi ki mislis da ni nic obdelana ali kontamirana ker druge drzave iz kjer izhaja ta hrana so seveda ciste brez onesnazenja to sploh velja za Japonsko , Afriko in razne J. Ameriske drzave pa zadnje case Romunija , Bolgarija , Srbija iz kjer pride vecino te hrane .[/quote]

Dej pojdi raje solit komu drugemu pamet.

Napisano iz lastnih izkušenj – po vseh medrolih, metotraksatih in ostalem kortikosteroidnem sranju in zagonih in potuhah bolezni se mi je telo lepo očistilo z večino naštetega. in imam že 7 let mir. Nobenih bolečin, nobenega stanja in čakanja v revmatološki. kaj pa sedaj? Boš še kuckala?

Dokler nimaš kakršnihkoli izkušenj, ne kuckaj samo zato, da nekaj kuckaš….

Zakaj zaboga rabiš klorofil? Saj ne fotosintetiziraš.

Železa dobiš dovolj v mesu in drobovini, če jih ješ enkrat ali dvakrat na teden, ni ti treba zaradi tega žret nekakšnih laboratorijsko vzgojenih alg.

Magnezija je dovolj povsod, v mesu in zelenjavi, manjka ga samo ljudem, ki se hranijo s čudnimi dietami, ljudem s kroničnimi motnjami prebave in alkoholikom. Enkrat dnevno ena žlica suhega kvasa ali ena multivitaminska tableta verjetno pokrije vse ostale potrebe po mikromineralih.

Ne dvomim, da se dobro počutiš pri vseh oslarijah, ki jih spraviš vase, razlog je pa verjetno v glavnem v tem, da imaš dovolj denarja, ki ga lahko sprčkaš zanje, in da glede na to tudi dovolj udobno živiš, kar je najbrž glavni faktor dobrega počutja in nizke obolevnosti.[/quote]

Naprimer mleko direkt izpod krave, še toplo iz vedra ni priporočljivo za pit, ampak pasterizirano na 70stopinj ( da se odstranijo mikroorganizmi in nekatere patogene bakterije), seveda pasterizacija ni homogeniacija. To toleriraš, ali tudi ne?

Enako je z nekaterimi živili, ki so na tak način s pasterizacijo, pa s sušenjem z vročim zrakom v komorah, ipd. so očiščena vsaj delno mikroorganizmov, nekaterih bakterij med procesom priprave za konzumacijo in uporabo in je bolje tako, ker so tako vseeno še bolj “čista” za vnos v telo – naprimer mešanice čajev, deli rastlin v prahu, pa tebi tako moteča “superživila”, karkoli…. ker večinoma se stvari onesnažijo med transportom od mesta pobiranja, prevoza do embalirnic in med prepakiranjem iz velikih 50 kg vreč v količine za individualno, gospodinjsko uporabo. Zato je pametno kupovat nek izdelek, kk je za končnega kupca že pakiran vakuumsko zaprt, zavarovan že v proizvodnji izvorne države, ne pa prepakiran naprimer v nekem podjetju v Sloveniji kjer se roba skladišči, dostop imajo miši, ipd.

To je popoln nateg . Drgač je pa najbolj super hrana kislo zelje

Pijem rusko cago -befungin in olje crne kumine z medom. Pocutim se bolje. Trudim se ziveti cimbolj zdravo, a tudi v tej smeri ne pretiravam.

New Report

Close