Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek surova slanina in rogljiček

surova slanina in rogljiček

Imam problem. Nameravala sem delati rogljičke s slanino in sirom. Zdaj pa sem videla, da sem kupila surovo slanino, ki je sicer že narezana na majhne koščke. Ampak rogljički so pečeni v 10min, predvidevam, da slanina ne more bit tako hitro. Kaj mi je za naredit?

Kako surovo slanino? Kos mesa ali kaj?

Vrž slanino za kakšno minutko v ponev, pol pa….
Jao ženske!!!
A vam res vse moram povedat?
🙁

Jah, kot kos mesa, samo, da je narezan na 2x1cm koščke :))) atom, a si ziher, da bo to to?? Bo to tak hiter pečeno? 🙂

Itak, da ne bo buhtenimarat…
Slanino popečeš nekako napol preden ju združiš z rogljičkom.
Predigra pa to…
Slišala kdaj?

Se hecaš ali kaj? A surovo slanino nisi nikoli jedla? Prešano ali rolano? To je vse surovo. Jaz jo ne bi nič pekla prej, bo presuha, če pa že želiš prepečt, pa res samo da zacvrči v ponvi. Kje pa drugače kupiš že pečeno slanino v koščkih?

Ja ne vem jaz, prvič to delam.. piše pač gor , da pred zaužitjem jo je treba dobro popeči.

1. Dobro popeci slanino (ponev)
2. Speci rogljičke pečica
3. Prereži rogljičke in jih nafilaj s slanino
4. Pokliči me.

4. Pokliči me.[/quote]

Bljak, pa kaj vse to ne jeste, maščobo na maščobo. Čez par let boste pa zaradi hetrz infarkta ali pa kapi jamrali.

Avtorica, če si kupila slanino, ki je vkosu na kg ali vakumpak kot hamburška slanina je to termično obdelana slanina -torej barjena na 60 stopinj – poglej tisto želatinasto spodnjo kožico, da je mehka in kuhana.

Če si kupila pa suho kraško panceto, je pa to sušeno na zraku in konzervirano s soljo. Torej v nobenem primeru ni oboje surovo.

4. Pokliči me.[/quote]

Bljak, pa kaj vse to ne jeste, maščobo na maščobo. Čez par let boste pa zaradi hetrz infarkta ali pa kapi jamrali.

Avtorica, če si kupila slanino, ki je vkosu na kg ali vakumpak kot hamburška slanina je to termično obdelana slanina -torej barjena na 60 stopinj – poglej tisto želatinasto spodnjo kožico, da je mehka in kuhana.

Če si kupila pa suho kraško panceto, je pa to sušeno na zraku in konzervirano s soljo. Torej v nobenem primeru ni oboje surovo.[/quote]

je pač bljak… z nobeno stvarjo ni dobro pretiravat, kot tudi ne samo s korenčkom na korenček…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

če še nisi začela, daj slanino in sir na testo, zrolaj in speci, bo čist ok.

ne vem, zdi se mi, da je kupila na kockice narezano slanino za ocvirke

New Report

Close