surova slanina in rogljiček
1. Dobro popeci slanino (ponev)
2. Speci rogljičke pečica
3. Prereži rogljičke in jih nafilaj s slanino
4. Pokliči me.[/quote]
Bljak, pa kaj vse to ne jeste, maščobo na maščobo. Čez par let boste pa zaradi hetrz infarkta ali pa kapi jamrali.
Avtorica, če si kupila slanino, ki je vkosu na kg ali vakumpak kot hamburška slanina je to termično obdelana slanina -torej barjena na 60 stopinj – poglej tisto želatinasto spodnjo kožico, da je mehka in kuhana.
Če si kupila pa suho kraško panceto, je pa to sušeno na zraku in konzervirano s soljo. Torej v nobenem primeru ni oboje surovo.
1. Dobro popeci slanino (ponev)
2. Speci rogljičke pečica
3. Prereži rogljičke in jih nafilaj s slanino
4. Pokliči me.[/quote]
Bljak, pa kaj vse to ne jeste, maščobo na maščobo. Čez par let boste pa zaradi hetrz infarkta ali pa kapi jamrali.
Avtorica, če si kupila slanino, ki je vkosu na kg ali vakumpak kot hamburška slanina je to termično obdelana slanina -torej barjena na 60 stopinj – poglej tisto želatinasto spodnjo kožico, da je mehka in kuhana.
Če si kupila pa suho kraško panceto, je pa to sušeno na zraku in konzervirano s soljo. Torej v nobenem primeru ni oboje surovo.[/quote]
je pač bljak… z nobeno stvarjo ni dobro pretiravat, kot tudi ne samo s korenčkom na korenček…