Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sušenje estriha

sušenje estriha

Za tiste, ki ste gradili oz. gradite, kakšne imate izkušnje s sušenjem estriha?
Mi smo preuredili podstrešje v mansardo in konec januarja “položili” estrih. Po dobrih 5 mesecih (baje se en 1cm estriha suši 1 mesec), je v estrihu še ogromno vlage, tako da ne moremo začeti s polaganjem parketa.
Tudi vreme nam ni naklonjeno, saj je bila pomlad slaba, sedaj pa še tako vlažno poletje.
Vem, da je ena rešitev sušenje z elek. turbinami, vendar je to strošek cca. 200 jurjev, ki pa jih žal nimamo.
Kakšen predlog ali nasvet, kako čimprej posušiti tla?

mislim, da druge možnosti nimate. Škoda, da niste že v osnovi uporabili hitro sušečega estriha, ki je suh zelo zelo hitro.

Naredite prepih.

prepih ne pomaga, edina varianta je izsuševanje.

Ne vem sicer, kaj imaš v mislih z elektroturbinami, ampak glede na strošek, ki ga navajš, sigurno ni isto, kot smo imeli pred dvema letoma mi…

sposodili smo si 3 sušilce, ki vlečejo vlago iz prostora nase. Vsak sušilec je velik kot malo večji sesalec, postaviš ga v prostor in nam je v enem dnevu potegnil nase cca 7 l vode. V desetih dneh smo s tremi sušilci izsušili 200 litrov vode, kar je zadostovalo, da smo 2 meseca po polaganju estrihov že polagali parket. Glede na to, da smo v hiši že leto in pol in da se parket nikjer ni dvignil, je očitno bilo dovolj :)))

Cene izposoje sušilnikov se ne spomnim točno, ampak vem, da je bilo pod 1.000 sit/dan/sušilnik.

Oh, Zalka imava podobno usodo (mogoče sva sosedi :)). Tudi jaz čakam že od januarja, da se posušijo estrihi in bi lahko začeli s finalizacijo parketa. Že en mesec hodim odpirat in delat prepih, vendar danes vlaga še vedno ni padla na priporočen nivo za polaganje parketa. zato bomo prisiljeni v sušenje. Strošek, ki ga omenjaš je žal kar pravi (cca 340.000 za en teden). Edina opcija je da ga preložiš na investitorja, če ne delaš nepremičnine v lastni izvedbi.

Pa s čim to sušite, da je tako drago? A mislite, da “naša varianta”, ki je vsaj 10 krat cenejša, ne pride v poštev? Vsaj pozanimajta se, tudi če potem ugotovita, da v vajinem primeru ni prava rešitev.

Hvala za nasvete.
Ja, žal prepih ne pomaga kaj preveč. Tudi sama čez dan odpiram okna in vh. vrata, da vleče na veliko, čez noč pa so okna odprta na “kip”. Tudi na to, da bi zalaufali centralno smo pomislili.
Mojca** te bom kontaktirala prek maila, da mi posreduješ, kje ste se dogovorili za izposojo sušilcev.

Uf, saj bi že prej na forum napisala, če bi se spomnila. Vem kje je ta firma (blizu Hobby programa v Vižmarjih), saj sem po sušilce šla sama, zato sem že na internetu iskala po naslovu in se poskusila spomnit imena…. skleroza zgleda deluje. Bom poskusila najti, pa se potem javim.

sem jih našla in ti poslala mail.

Mojca: pošlješ prosim kontakt še meni! hvala 100x! Ceno ki jo navajam pa nam je sporočil parketar in mi ni padlo na pamet, da obstaja še kakšna druga opcija.

Tudi jaz bi rada kakšno informacijo za kontakt. Lahko dobim?

LP,

New Report

Close