Sušenje laka
Med plastmi sušim po eno uro. Podlak ne dajem, ker na mojih naravnih nohtih imam tanko plast gela, da so ti trši. Čez pa dajem navaden lak. Lakiram enkrat tedensko. Gel ne odstranjujem, razliko med narastkom in gelom spoliram z buffer pilico, a je pogosto ni ker dajem zelooo tanko plast gela. Nekje enkrat mesečno, ko je narastek pol nohta, spet dodam tanko plast gela in spoliram prehod med gelom in nohtom. Čez gel dam navaden lak, eno plast. Pustim cca 1 uri. Dam drugo plast. Drug dan po službi z buffer pilico malo spoliram navaden lak, tam kjer je kakšna neravnina, mehurčer … gor dam nadlak.
Vsaj 2 uri še ne sme z rokami v vodo, v žepe, če bo šla spat bo imela vzorec oddeje.
[/quote]
Današnji laki se v glavnem vsi hitro sušijo, še posebej če jih nanašaš v več tankih plasteh. Tudi Seche Vite ali podobni hitrosušeči laki pospešijo sušenje. Jaz delam tako, podlak, 2.3 plasti laka, hitrosušeči nadlak, ko je suh na otip umijem roke z mrzlo vodo, to nekako še dodatno ‘fiksira’ vse skupaj. O odtisih tkanin na laku ne vem nič, to se mi nikoli ni dogajalo.