Sušenje las
Perem 2x tedensko, šamponiram samo lasišče, ostalo ‘zavarujem’ z balzamom in po šamponu še enkrat balzam. Posušim na toplo samo lasišče, ostalo z mrzlim ali nič.
Slama se lahko naredi tudi zaradi premalo vlage, preveč pranja, prevroča voda, vroč fen, radiatorji. Če so lasje valoviti, rabijo več vlage, še več pa kodri.
Če se mi mudi, jih pošijem s fenom na srednji temperaturi, prej pa jih kar se da dobro ovijem v brisači. Sicer se to pri meni zgodi redko.
Ponavadi si lase umijem zvečer, pustim kakšno uro zavite v brisači, nato jih dobro zbrišem in grem spat. Las si ne sušim, so potem še bolj suhi.
Uporabljaš poleg šampona in balzama tudi kakšno sredstvo za zaščito las, ki si ga naneseš pred sušenjem s fenom? Mogoče ti manjka še neka dodatna zaščita, če si lase večkrat sušiš.
Feniram skoraj vsak dan. Tam 5-6x tedensko. Imam tanke lase. Mastno lasišče, suhe konice. Če si jih ne perem redno so grozni. Sploh lasišče. Sem padla na foro suhih šamponov in si totalno uničila lasišče. Je trajalo da se je spravilo nazaj v normalo.
Za nasvet: pred pranjem si konice namažem z oljem (kokosovo), potem šamponiram (lasišče) in nanesem masko. Regeneratorjev ne uporabljam ker naredijo slamo. Kupi si dobro masko za lase in jo uporabljaj namesto regeneratorja. Če imaš močne lase lahko tudi ko so suhi daš malo olja na konice. Jaz imam tanke in jih to samo obteži. Uporabljam pa zaščito pred toploto preden jih sfeniram. Lase perem zjutraj, zavijem v mikrofibro brisačo ki jih skoraj posuši da so samo še vlažni in potem fen+krtača. Strižem se 2x letno, imam dolge lase do nekje sredine hrbta. Barvam se ne.
Imam dolge lase, zato potrebe po oblikovanju frizure ni. Lase samo zavijem v brisačo, potem odvijem in pač počakam, da se posušijo. Ker so lasje gosti in dolgi, pozimi to traja kar nekaj ur.
Tudi jaz sem imela mastne lase in še v kombinaciji s prhljajem. Umivala kar naprej, probala vse živo … Na koncu sem ugotovila, da so najboljši šamponi kakšni otroški in pa čim bolj navadni. In pa lase si umivam samo še enkrat tedensko. Ja, je trajalo, da sem prišla na tak interval, ampak sedaj nimam več problemov ne z mastnimi lasmi niti s prhljajem.
Že ves lajf pustim da se lasje posušijo naravno, padajoč čez hrbet.
Šampon brez silikonov, ker le ti obtežijo, zadušijo lase, jim s tem škodijo. Še balzama večinoma ne uporabljam, mask nikoli (to vse ima silikone) pa imam na otip mehke lase.
Slamnate imaš tako lahko zaradi zunanjih izdelkov (tudi barva seveda, če se barvaš) lahko pa tudi notranjih dejavnikov (prehrana, voda-če ne uporabljaš agresivnih zadev za “nego” las, barve, fen), seveda lahko tudi oboje.
Jej kikiriki, ima ogromno vitamina b ki je za lase najpomembnejši 😉
Že dolgo časa so na tržišču proizvodi brez silikona (če smo že ravno pri tem, jih ima tudi večina šamponov, sploh za suhe lase). Se je potrebno malo posvetit, ampak so. So pa te stvari običajno dražje. Jaz že leta uporabljam tako šampone, balzame in maske, ki so clean, tako silikonov kot drugih packarij.
Že dolgo časa so na tržišču proizvodi brez silikona (če smo že ravno pri tem, jih ima tudi večina šamponov, sploh za suhe lase). Se je potrebno malo posvetit, ampak so. So pa te stvari običajno dražje. Jaz že leta uporabljam tako šampone, balzame in maske, ki so clean, tako silikonov kot drugih packarij.
[/quote]
Seveda so tudi šamponi brez silikonov, jih že dolgo uporabljam. Ne vemo pa kakšne ima avtorica, zato sem povedala za sebe.