Sušilec mi uničuje zadrge!
Imela sem 5 jop. Od tega so se mi že 4 jope uničile (vse po večkratni uporabi sušilca). Pri vseh en in isti problem – zadrga. Zadrga se sicer zapne, ampak gre zelo hitro spet narazen, tako da so tiste 4 jope zdaj neuporabne. Včeraj pa se mi je na tak način uničila še povsem nova bunda! Torej je tudi pri bundi šla zadrga, in sicer po ENKRATNI uporabi sušilca! Tako pri bundah kot pri jopah izberem njim ustrezen program. Preden jih dam v sušilca jih zaprem z zadrgo, da le-ta ne opleta in ropota v sušilcu. Ali je mogoče to narobe, da jih zaprem in se zaradi tega uničijo? Z ostalim perilom nimam problemov, saj se vse lepo posuši. Tudi ostalo perilo z zadrgo (npr. kavbojke, posteljnina) se ne uniči. Samo pri jopah in zdaj še pri bundah. Ali ima še kdo podobne težave z jopami in bundami ter kako jih odpraviti oz. preprečiti? Ali je najbolje, da jop in bund ne dajem v sušilca? Pa še to… Ali se da že uničene jope in bundo nekako popraviti?
Hvala za odgovore in lp
Mašinca, he he. Ja, tisti del malce, z občutkom stisni skupaj s kleščami. Jaz sem kupila tak plašč in sem bila zelo jezna, ker zadrga “ni delala”, potem pa sem po naključju nekako prišla na misel, da je mogoče to krivo – in je bilo res. Stisnila sem ta delček, kjer je gor potem držek za zapenjat, in dela, kot je treba.
Mogoče ima vezo to, da gre za plastične zadrge, pa jim visoka temperatura škodi? Na kavbojkah je namreč kovinska zadrga.
Najbolje da to vse enkrat na teden susis na nizji temp. Meni se je v parih letih tole na adidasovi jopi naredilo , po moje kvaliteta teh le ni tako visoka, ker drugje se mi se nimnikoli, pa imamo teha veliko, ker je malims tem zelo obdarjen.
Aja pa nikoli ne zapnem zdrge. Malo se sicer res slisi, ampak nisem tam cel cajt