Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek sušilec perila

sušilec perila

Pri razpravi o likanju je bil večrat omenjen sušilec. Nimam ga, pa me zanimajo vaše izkušnje. Poleti še gre, pozimi pa mi obešanje in prenašanje perila vzame precej časa, saj se pri petih družinskih članih precej nabere. Kako dolgo se suši npr. belo in kako dolgo pisano perilo in koliko se pozna pri računu za elektriko.
Lahko zložiš vse iz pralnega stroja v sušilec? Tu in tam kaj slišim, a glede na povedano ne vem ali se naj odločim za nakup ali ne. Kaj pa sušilec na senzor, kaj sploh je to? Naj ne izpadem bukova, ampak imam pralni stroj star kar nekaj let in ker še deluje, z vsemi novostmi nisem seznanjena.
Pa če smo že pri pranju, kakšen pralni prašek uporabljate? Jaz v glavnem Ariel in Persil, a v kvaliteti ne opazim kakšne bistvene razlike in ker tudi v ceni ni bistvene razlike kupim pač tistega, ki je takrat, ko ga potrebujem, v akciji.
Pa lep dan vsem in hvala za vaša mnenja!

Pozdravljena

Ravno letos sva kupila že drugi sušilec (prvega sva pred 11 leti dobila za poročno darilo). Pri nas je ogromno v uporabi in je super. Perilo se suši približno enako dolgo, kot se drugo pere, tako, da običajno eno žehto dam sušit, pa novo prat in tako cikel, dokler ni vse oprano. Pri dveh otrokih in dveh odraslih se tega kar nabere.

Glede praška pa – če grem slučajno v Italijo, potem ga kupiim tam, ker je razlika v kakovosti, če pa ga kupim pri nas pa nisem zaznala kakšne razlike. Tako kot ti ne.

Tudi mi smo ga kupili pred časom. Sem zelo zadovoljna z njim. Res pa je, da vsega ne moreš sušiti. Nekatere hčerine stvari so se kar skrčile. Treba je pač gledat deklaracijo, kjer je navedeno ali je sušenje dovoljeno ali ne.

Jaz imam Gorenjevega starega 2 leti. Čas sušenja lahko nastaviš na uro ali pa izbereš kako posušeno perilo želiš imeti – ali čisto suho za v omaro, ali bolj ali manj vlažno za likat. Ima pa tudi možnost bolj hladnega sušenja za občutljivo perilo.

Sušilca sicer nimam, ker imam dovolj prostora, da postavim dva ”konja” za sušit cunje, kar je pa bolj nujno, vržem na cevni radiator v kopalnici.

Praški: za belo rabim Dash (drugi so me razočarali); za barvano in puloverje rabim Chantecler (??) Marsiglia (tekoči prašek) – tako lepo diši in ta vonj ostane v cunjah en lep čas (v otroških bundah – mmm, s takim užitkom potem stiskam in mečkam moji punci :-))

Pri računu za elektriko se ne pozna kaj dosti. Če je poraba 1000,00 sit več, ti pa zato ni treba porabiti veliko časa z obešanjem nogavic, spodnjih hlač, robcev …. pač pa vse zmečeš v stroj in to je to. Poleg tega določenih stvari ni potrebno likati, kar ti zopet prihrani čas in pa tudi denar za elektriko, saj jo tudi likalnik nekaj porabi. Jaz osebno, če nimam časa in ne poberem perila takoj ven, ko je suho, poberem ven samo tiste stvari, ki jih je tako ali tako potrebno likati, tiste, ki pa jih ne likam, potem še za cca 10 minut dodatno vržem v stroj, pa se zopet zgladijo. Od kar imam sušilec, si ne znam več predstavljati življenja brez njega.

Tudi jaz sem z njim zelo, zelo zadovoljna.

Imamo Candy-jev sušilni stroj. Sem zelo zadovoljna, saj mi v naši petčlanski družini prihrani marsikatero uro v družbi z likalnikom. Kondenzirano vodo, ki se nabere v rezervoarju, uporabljam za likanje. Je pa pri sušenju v sušilcu, vsaj zame, ena slabost: perilo ne diši več ne po pralnem prašku, ne po mehčalcu, skratka brezizrazit vonj. Jaz pa imam rada, da perilo diši po svežem….Pa še nekaj je: pri pranju uporabljam le tekoči pralni prašek, ker tisti v prahu, oz. tabletah ostane na vratcih sušilca in v lovilcu smeti kot fin, droben bel prah, kljub dodatnemu izpiranju perila v pralnem stroju.

pozdrav,

popiKa

Za moje pojme najboljši izum zadnjega časa. 🙂 Imam sicer star pralni stroj z malo obrati, tako da sušenje traja okrog 2 uri, ampak kaj je to proti trem dnem pacanja perila na stojalih (govorim o pozimi; poleti sušim zunaj).

Mehko, diši, če ga takoj po sušenju pobereš iz stroja in zložiš, večine stvari tudi nii treba likat… Sušim pa vse, razen nekaj zelo občutljivih volnenih puloverjev. Pri bolj občutljivem perilu pač nastavim nižjo temperaturo sušenja.

Sušilec imam že več kot 10 let, Gorenje in sem zelo zadovoljna. Mislim, da brez njega ne bi mogla več biti, noter gre praktično čisto vse razen rjuh in posteljnine.

Glede naših praškov za belo perilo je pa kriza, za pisano uporabljam Persil.. za belo perilo uporabljam Amway po potrebi skupaj z njihovim belilom. Je enkraten (ampak samo za belo perilo- za pisano sem ga tudi že imela, pa nisem padla v nezavest).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close