Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sušilni stroj

Sušilni stroj

Zanimajo me vaše izkušnje z sušilnimi stroji.

Sama sem na meji, da ga nabavimo, ampak tukaj se ustavi.
Nekateri so mi celo povedali da imajo kar tistega brez kondenzatorja v bloku, ali hiši in sploh ni nobene vlage in podobno.

Kakšne so vaše izkušnje in mnenja?
Hvala,
m.

Jaz imam takega brez kondenzatorja, ker je cev za vroči zrak speljana iz hiše ven skozi steno. Res pa je, da ker smo v hiši, smo to lahko že prej predvideli. So tudi občutno cenejši od kondenzatorskih. Včasih, sploh pozimi, ko je v stanovanju zelo suh zrak zaradi centralne, obrnem cev iz stene v prostor za nekaj časa in tako navlažim zrak. Mislim pa , da ni dobro imeti nekondenzatorski stroj, če zato nimaš pogojev.

lp Maja

Lep pozdrav !

jaz si sploh ne znam več predstavljati, da ne bi imeli sušilca, sploh v takih deževnih jesenskih dnevih…

da bi z njim vlažili sobe, se mi ne zdi ravno primerno, jaz uporabljam pri pranju mehčalec, pa tudi samo pralni prašek ima vonj, ki lahko bolj občutljive ljudi (sploh otroke) draži pri dihanju.

zato priporočam s kondenzatorjem.
LP

Jaz imam tistega z zračno cevjo, ker jo imamo lahko napeljano v zračnik, ki ga imamo v hiši. Če te možnosti ni, potem ga ne priporočam, ker se potem to izpihuje po vsem prostoru in je nesnaga vse naokoli!

Poglej si tale link in malce preštudiraj zadevo, da se boš lažje odločila za nakup!!

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Mi imamo kondenzatorskega. Dela vročino, zato ponavadi zadnji stroj sušim, ko se gremo kopat. Kako paše:)) Drugače pa imam odprto okno in vrata. Kreme rade tečejo hehe. Pa imam veliko kopalnico:)

Imam kondenzatorskega ( Boschevega), z veliko stopnjami sušenja in sem zelo zadovoljna. Opozorilo velja le glede zračenja – ko sušim, je treba nujno odpreti okno, saj nastane nasičena vročina, tako da po moje v kopalnicah brez okna sploh ne pride v poštev. Jaz ga imam v pralnici v kleti.
Suši odlično, brisače so puhaste, sušenje z nastavitvijo ‘za likanje’ je ravno prav suho in se krasno lika.
Moti me edino vonj perila, mehčalec sicer uporabljam, a se med sušenjem vonj izgubi. Ravno danes grem kupit posebne lističe za vonj, baje se dobijo v Mullerju.

Prej sem ga imela z odvodom, ta novi je kondenzacijski. Prvič berem, da ga katera kritizira zaradi vročine, kar je res velik minus. Mi ga imamo v majhnem prostoru, pa okno od kraja odprto, pa je še vroče, še posebej poleti.

Napotki od Lole so super. Samo to glej, da bo elektronski, tak, ki meri vlago. To je zelo pomembno, saj pri časovni nastavitvi nikoli ne zadeneš prave stopnje vlažnosti. Enkrat je še mokro, drugič presušeno.

New Report

Close