Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sušilni stroj – čas sušenja?

sušilni stroj – čas sušenja?

Dober večer,
mene pa zanima koliko časa se suši perilo v sušilnem stroju, recimo da gre za mešane tkanine…pa da je recimo 5 kg perila…
No, vsaka izkušnja in odgovor sta več kot dobrodošla.

Jaz običajno sušim 100-120 min, je pa perilo oežto pri 1200 vrljajih – to je zelo važno!! Manj ko so cote ožete, daljši je čas sušenja!

sušim 80 min pralni stroj pa ima 1200 obratov….je popolnoma suho perilo…..sicer pa imajo stroji nastavitev temperature in čas sušenja da se nastavi.

U, Pikica, hvala za hiter odgovor. Ja, pol pa je tud naš v mejah normale, meni se je zdelo ful, ko je napisal na displejčku, da bo sušil 90 minut. Je nov, ga preizkušamo. Zato nisem imela pojma koliko časa bo trajalo, ga imam prvič.
No, hvala in lahko noč.

Najdaljše sušenje na našem sušilcu (Bosch brez displeja, tako da sama ne vidim časa v naprej koliko bo trajalo) traja največ eno uro (belo bombažno perilo, težko tudi več kot 5kg in ožeto na 1000 obratov – edino to perilo se tako dolgo suši). Ko traja dlje, vem da je potrebno sčistiti “ta velik” filter. 100 ali celo 120 minut se mi zdi zelooo dolgo in preveč.

lp,

N.

Perilo, ki je ožeto na 1400 obratih sušim 70 minut, včasih 10 ali 20 minut več. odvisno kakšno vrsto perila sušim. Perilo , ki je ožeto na 1000 obratih, dam še enkrat raje ožemat (11 min.), ter sušim potem enako, kot tiste na 1400, kot pa da se perilo suši še eno uro dlje! Upam, da nisem zatežila.

Ammm….no, sem včeraj pisala medtem ko je sušil….izgleda, da on sam preštudira :-)) Ker napisal mi je 90 minut za program, ki sem ga izbrala, pa se mi je zdelo ful. Je začel sušit, je sušil nekaj časa in pol čez ene 15 minut grem pogledat, pa piše na displeju, da ima še 20 minut sušenja. Tako da je na koncu koncev sušil vsega skupaj cca 1 uro in vse je bilo suho. Ma ga bom že pogruntala….

Perilo ožeto na 1600 obratov 5 kg sušim cca 40 minut. Res je odvisno od tega kako je ožeto perilo!

Imamo težavo s sušilnim strojem Candy, nikoli ni perilo popolnoma suho, čeprav je ožeto  na 1200 vrtljajih. Kaj delamo narobe?

V dobri ure je perilo suho. Razen kakšna zelo debela tkanina.. sušilni stroj je odlična zadeva in ga vsakomur priporočam.

Naš nikoli ne posuši v prvo, da bi bilo perilo čisto suho. Se mi pa zdi, da odkar imamo sušilni stroj s toplotno črpalko, da le-ta suši dlje.

New Report

Close