Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Sušilni stroj-kako vam uspeva sušiti in ne skrčiti

Sušilni stroj-kako vam uspeva sušiti in ne skrčiti

Lep pozdrav, rabim pomoč pri uporabljanju sušilnega stroja. Imamo Zanussijev TCE 7124( tako, če ima katera istega) prosim za nasvet, kako vam uspeva sušiti vse . Tako nekatere prisegajo, da lahko sušijo vse. Ne vem, ali sem totalen netehnični tip, ker mi je uspelo srčiti bombažne majice. Zato sedaj sušim samo brisače, serviete , pa seveda plenice. No vsaj za nekaj ga znam uporabiti, da ni brez veze pri hiši. Res pa me zanima, KAJ PA OSTALO? Hvala vam za pomoč in lep petkov večer še naprej.

nimam istega modela, mam whirpoola, in sušim raje vse na programu kjer je mal nižja temperatura..kot za sintetiko al neki. res pa sušim vse razen pletenin seveda

lp, lara

jaz edino brisače sušim na 60st., vse ostalo na 40st. in se mi še ni 0 skrčilo nikoli

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.
nova
Uredništvo priporoča

Nove stvari po prvem pranju posušim na zraku, ne v stroju. Ko pa stvari sušim v stroju, pa na najvišji temperaturi sušim le brisače, serviete, prte in posteljnino, drugo pa na najbolj nežnem programu.

Je pa res, da stvari, ki so slabe kvalitete, se znajo tudi pri obzirnem sušenju skrčit. Tako sem tudi jaz uničila eno belo bombažno majico.

Tudi mi smo od začetka nekaj “pokrčili”:)
Potem pa smo ugotovili, da je dobro sušiti na nižji temperaturi.
Sedaj nam gre že 10 let kar v redu in tudi tisto, kar smo želeli, da bi se skrčilo, se ni hotelo:)

Nisi totalen netehničen tip, samo včasih se je treba kakšne “novosti” enostavno navadit:)

Vse sušim na višji temperaturi, zato kupujem večje in kvalitetne stvari. Nekatere stvari dam v stroj le toliko, da se “zlikajo” (kavbojke, majčke,…), potem pa jih obesim na štender s palicami za sušenje, ki imajo premer dva centimetra ali na radiator. Če sušim iste majčke do konca, se ne skrčijo, mogoče za malenkost, se niti ne opazi.

ostalo lahko sušiš na dober, staromodni način: na štriku za perilo. pa še zastonj je.

Sušenje na štriku je sicer res zastonj, ni pa zastonj elektrika, ki jo potem porabiš za likanje.

se mi zdi, da peglezen vseeno pokuri manj kot sušilni stroj!
in sploh, če cunje obesiš takoj, ko pridejo iz stroja, je poglanje komajda potrebno…če pa jih po pranju lepo zložiš in pustiš v škafu odležat kaki dve uri, pa še toliko manj. jaz komaj kaj peglam pa smo vsi živi, zdravi, nepomečkani.
vse te silne naprave življenje otežujejo, namesto da bi ga olajšale!

Jaz imam ta sušilni stroj, ki je zakon. Skoraj nič ne zmečka razen če je ful poln. Nekaj cunjic se nam je malenkostno skrčilo le prvo sušenje. Sušim pa vse razen volne. Včasih dam na manjšo temperaturo. Men je res ful dober. Če te še kaj zanima piši! Čao

Ej Balonček, daj pomagaj mi. Ker imaš isti model bova takoj na isti frekvenci. OK razumem, kako naj ravnam z brisačami in ostalim kar lahko sušim na visoki temp. povej pa mi prosim za ostalo(kavbojke, hlače-bombažne, majčke in srajčke-bombažne, sp.perilo,…….)Če ti ni odveč in se ti ljubi pisat. Hvala ti za pomoč, saj vem da praksa naredi svoje. Ampak če pa imamo ta super forum, mi bo pa kakšna stvar še vedno prav in ne premala po mojem preiskušanju stroja. Pa lep sobotnoi dan in HVALA že vnaprej. Seveda pa hvala tudi vsem ostalim za odgovore, če berete tole.

Avtor: zajčka
Datum: 12-03-05 13:37

Ej Balonček, daj pomagaj mi. Ker imaš isti model bova takoj na isti frekvenci. OK razumem, kako naj ravnam z brisačami in ostalim kar lahko sušim na visoki temp. povej pa mi prosim za ostalo(kavbojke, hlače-bombažne, majčke in srajčke-bombažne, sp.perilo,…….)Če ti ni odveč in se ti ljubi pisat. Hvala ti za pomoč, saj vem da praksa naredi svoje. Ampak če pa imamo ta super forum, mi bo pa kakšna stvar še vedno prav in ne premala po mojem preiskušanju stroja. Pa lep sobotnoi dan in HVALA že vnaprej. Seveda pa hvala tudi vsem ostalim za odgovore, če berete tole.

pri nas sušimo na štriku pa nikol nič ne likamo, pač vse je v znanju obešnaja. Že kar nekaj let počnem tako pa se noben ni pritožil. Edino 2 srajci sta taki ki pa zahtevata likanje ker je zanič material.

Jaz vse sušim pri najvišji temperaturi, ker če sušim na nižji, je perilo še vlažno (če ne drugje, pa po šivih, kjer je tkanina bolj debela).
KAKO VAM USPE P O S U Š I T I PRI NIŽJI TEMPERATURI?

Če se ne posuši, dam na časovni program in sušim še kake 10 minut. Takrat je sigurno posušeno.

Sori ker se tolk časa nisem oglasla saj veš ni časa. Brez panike daj notri kavbojke, bombažne majčke, komplet belo perilo, skratka res vse razen volne. Preverjeno vse bo ok. V mojem primeru jaz perem skupaj kavbojke, pa T-shirt majčke, bombažne majčke, temne nogavice… skratka temne cunje. Suši se malj dalj časa zaradi kavbojk oz. kakšne debelejše trenirke.Sušim pa vse na C programu. Kar korajžno suši boš videla da boš zadovoljna. Kakšen pa imaš pralni stroj?Jaz prav od tega proizvajalca, skup kupili. Pa pa Balonček

Ali tudi žametne hlače sušite v sušilcu?

Meni sicer ne uspeva, a kljub vsemu vse sušim v sušilcu. Na nižji temperaturi, če ni suho, pač dam še malce sušit.
A … malce se mi skrči vse po vrsti. Zato sem začela kupovati vse majice, pulovarje, nogavice… številko večje. Po nekaj sušenjih so nam popolnoma prav:).

Vse, vse sušim v sušilnem stroju brez problema. Že tri leta se več ne mučim z obešanjem in pretežno tudi z likanjem ne. Sušilni stroj = pralni stroj, popolnoma enakovredna in nepogrešljiva.

Jaz sušim praktično vse (razen otroških žabic in nogavičk pa kakšnih žametk ali pa kavbojk ne stlačim noter). Imam gorenjev sušilec, kondenzacijski, sušim na normalni temperaturi, kar je, če se kaj spoznam na navodila približno 60 stopinj. Brez sušilca ne bi preživela!

Ojla

Ima katera pralno sušilni stroj Candy smart inventer? Zanima me zakaj mi ne posuši, probala sem že več kombinacij in mi ne uspe. Želela bi pranje z avtomatskim sušenjem. Prosila bi, če mi kdo lahko pove pravilen postopek, mogoče jaz kaj narobe pritisnem.

Hvala

Imam Bosch. Star je že 10 let, sušim vsaj 10-krat na teden. 4-je otroci, pač.

V sušilcu sušim res vse. Ne zunaj, ne v hiši nimam stojala.

Največ na Mix, brisače,  bombažne majice, posteljnino sušim na bombažu.

Res občutljivo na volni ali svili. Torej volno, svilo, ostale delikatne materiale.

Nikoli se nič ne skrči.

Pa še vedno stroj dela brezhibno.

Je pa takrat stal malo več kot 1000€.

New Report

Close