Sušilni stroj mi ful krči perilo-pomoč
Kot sem že povedala v naslovu mi moj sušilec res noro krči stvari. Prav bojim se dati sušit perilo, ker vem, da bo spet vse šlo skupaj. Ali se še kateri to dagaja? Sušim pa na nižji tem., na programu za “suho za v omaro”. Sem poskusila tudi na drugim programih pa ni nič bolje. Kupujem št. večje cunje pa mi moj starejši sine skoz toži, da so mu rokavi prekratki ( po sušenju v sušilcu). Imamo pa electrolux sušilec. Za vsak nasvet hvala.
Moj sušilec pa skoraj nič ne krči, tudi če se zmotim in sušim na “ta močnejšem” programu. Sploh ni potrebno, da bi kupovala kakšne večje številke. Pa tudi na oznake na oblačilih ne pazim, kar sušim vse po vrsti in je vse ok. Še celo copate, ko jih operem, posušim kar v sušilcu.
Jaz imam na sušilcu kar nekaj programov, imam ločene programe za belo in barvasto perilo, nato pa še funkcijo nežno. Poskusi malo spreminjati programe, morda najdeš “ta pravega”, ki bo ustrezal tvojim tkaninam. Jaz sploh ne upoštevam njihovih navodil in napisov, ampak sem se navadila, da uporabljam svoje programe, kateri mi najbolj ustrezajo.
Hja, no, mi pač imamo Boschevega, tako da je že v osnovi jasno, da bo ok;))))) – (hecam se)
lp,
N.
Vse sušim v sušilcu (razen volnenih puloverjev) in do sedaj še nisem imela nobenih problemov. Sem pomotoma notri vtaknila tudi nogavice iz volne, pa so ostale isto velike. Imam tudi Boscha in sušim na programu suho. To je drugi najdaljši program, kajti imam slab pralni stroj in krajši programi mi ne posušijo do suhega. Nikoli pa ne uporabljam programa za nizko temperaturo, preprosto zato, ker nisem imela nobenih problemov in se nanj sploh ne spomnim. Tudi, ko sem dala notri pravo svilo, je ven prišla nepoškodovana in nespremenjena.
Tudi moj ( Bosch) sušilec nam daje občutek, da smo zrasli – pižame so postale nekam majhne…
Na sploh sem nad sušilcem razočarana – nekatere tkanine se tako zmečkajo (čisti bombaž, satenasta posteljnina), da se jih ne da več zlikati. Tudi spodnje perilo postane nekako nelepo, brez oblike.
Torej v sušilcu sušim edino brisače ( te so pa res puhaste in lepe) in že skrčene pižame – in nič drugega.
Perilo, blago namenjeno za sušenju v sušilnem stroju se po paravem ne bi smelo krčiti. Na sušenje so bolj občutljivi umetni materiali, zato je potrebna še toliko večja previdnost.
Mogoče vam bo koristila povezava, ki opisuje simbole za vzdrževanje perila:
Lep pozdrav
Maja
Zadnje sporočilo pove vse Glej etikete, če se še vidijo…
Jaz najprej “fine” stvari posušim naravno, šele po tem jih dam v sušilni stroj, da mi ni potrebno likati samo za 20′ ali 40′ odvisno od stvari.
Otroške bodije,sp.majčke, sp.hlače ,brisače ne gledam. Ostalo pa malo popazim, ker drugače se res krči, če ne naenkrat pa pri večih sušenjih …
Lep pozdrav
Vestna
V šestih letih kar sušim v sušilnem stroju znamke Gorenje WT 610 se mi ni še niti ena stvar skrčila, suši odlično, tako, da večino stvari lahko kar zložim. Tud tista vprašanja o nekem smradu ne razumem, ker meni perilo vedno lepo pridiši iz stroja. – Mislim, da morajo biti in sušilni in pralni stroji čimbolj enostavni, tako pravi moj serviser in tudi sama sem tega mnenja. Več kot je kompliciranih programov, slabše je.
LP