Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sušilni stroj v vgradni omari na hodniku?

Sušilni stroj v vgradni omari na hodniku?

Pozdravljene!
Ker nam obešalniki za sušenje perila porabijo ogromno prostora v stanovanju,in ker nas je 5 bi nam zelo prav prišel sušilni stroj…problem je seveda kam ga postaviti.Kopalnica premajhna-na pralnem stroju previjamo dojenčka;imamo pa precej velik hodnik z vgradno omaro,v kateri je sedaj med drugimi tudi zmrzovalna omara.To bi prodali,kupili pol manjšo ter zraven oz. na njo postavili sušilni stroj.Kar se tiče vlage in to se vam zdi to ok?Še kakšen predlog,nasvet…na kaj naj bom pozorna pri nakupu sušilca?Katere znamke…
Res hvala in lep dan vsem skupaj! Čaja

Ne vem, če je to dobra ideja, saj poleg vlage stroj poizvaja tudi vročino. Raje dojenčka previjajte kje drugje (na postelji, kavču, komodi,… v ikei imajo tudi previjalne, ki jih namontiraš na zid in po uporabi spraviš). Če pa res ni druge, pa počakajte z nakupom, da dojenček zraste.

jaz ne bi postavljala sušilca nekam not v omaro, res ne.

Sušilec ni za v omaro, pa tudi za zraven zamrzovalne omare ni, ker se segreva.

Naj še povem ,da je narejena notranja konstrukcija omare(police,za onbešalnike), drsnih vrat pa (še) nimamo.V bistvu bi bil samo ograjen(na levi bi bil zid,nad njim pa police …kopalnica pa je tako majhna da bi čisto zabilo prostor če bi bil nad pralnim strojem…proizvaja dosti vlage?Ker naš hodnik je dosti bolj zračen koT kopalnica,ki je majhna in povrhu vsega še brez okna…
Hvala za inf in predloge…lp,Čaja

Prevsem kupi kondenzacijskega. Ta ne oddaja vlage. Pazit moraš le toliko, da po vsakem sušenju sprazniš posodico vode.

Če ne bo direkt grel skrinje jaz ne vidim problema.

seveda tudi ta oddaja vroč in tudi vlažen zrak v prostor – vsa vlaga se ne nabere v posodi, nikakor ne.

Ne med skrinjo in sušilcem bi bila polica.Kupili bi kondenzacijskega.
Pri sosedi sem videla da imajo skrinjo na balkonu?Kaj mislite o tem,ker to bi bila tudi opcija za nas-pa ne vem???Hvala in lp!Teja

Jaz bi to naredila. Kupite kondenzacijski sušilni stroj. V najslabšem primeru bi v času delovanja pustila vrata omare odprta za zračenje, itak se ponavadi suši ponoči, ko je elektrika cenejša.

Kaj pa susilca na balkon? Mislim, raje na balkon kot v napol omaro.

seveda tudi ta oddaja vroč in tudi vlažen zrak v prostor – vsa vlaga se ne nabere v posodi, nikakor ne.[/quote]

Naš stroj nikoli ni oddajal ne vročega ne vlažnega zraka.

Imam Boschevega, kondenzacijskega (to pomeni,d a se odvečna voda zbira v posodi, ki jo kasneje sprazniš).. Dali smo ga v majčkeni WC, na pralni stroj. Ni lepo, je pa praktično, saj preložim iz enega stroja v drugega brez težav. Glej tudi na ta vidik! Poznam primer, ko so imeli sušilca v drugi etaži hiše, eni celo v kleti. In potem prenašaš lavorje gor in dol in gor in dol….saj se da, seveda, a zakaj bi? Zakaj raje narediti zadeve res praktične za gospodinjo. To je tako kot če bi imela pomivalca v kopalnici in ne v kuhinji….
Drugače pa ja, oddaja vlago in vročino in hrup, in to že od začetka. Pa sem kupila kar dober model.
Po mojem ideja, da stoji v omari, ni dobra. Nikakor ni dobra. Predvsem zaradi vlage. Dodatno tudi zaradi hrupa – a ni škoda, da ti bo odmevalo na tvojem velikem hodniku? Tudi jaz bi ti priporočila, da ga daš na pralni stroj, dojenčka pa previjaš drugje. Lažje prestaviš dojenčka kot sušilca :-)) In dojenček tudi ne bo več dolgo pleničar, a ne.
Sušilec se tudi segreje, kar pomeni, da se lahko nanj zatakne obešalnik z oblačilom, ki ga ne želiš mečkati v sušilcu. Nanj pa lahko daš tudi najlonke, da se ti lepo posušijo itn.

No pa saj so tudi v kopalnici stroji obdani s steno zadaj in od strani ane?Tako bi bilo tukaj na hodniku,omara je odprta,brez vrat zaenkrat(ko pa bodo ih bom pa piustila odprta v času delovanja sušilca…) ? Lp

Moj ima na eni strani steno, na drugi pralni stroj, preko pa je “pult”, torej je tudi zaprt z vseh strani, pa v cca. 11 letih še nisem opazila, da bi se nabirala vlaga ali da bi se kaj pregrevalo. To je že drugi sušilec,oba kondenzacijska.

Torej, sušilec NA ali ZRAVEN hladilne omare, vse skupaj pa v omari. Sušilec se mal trese, proizvaja vročino, delno tudi paro (in še hrup). Tresenje in vročina najbrž hladilni skrinji ne bosta všeč, stenam omare pa ne vlaga.

vendar ploščice paro prenašajo malce drugače, kot pa iverka za omare…

Kupi tistega s toplotno črpalko, ne oddaja toplote. Mi ga bomo isto dali v omaro.

Tudi tisti s toplotno črpalko se segrevajo in segrevajo prostor okoli sebe. Sušilec potrebuje zadaj zrak, drugače dela dlje, kot je treba.

Se strinjam da so ploščice fajn kar se vseh teh stvari tiče. V našem primeru bi bila levo in zadaj stena(ker to je razširjeni del hodnika,ki smo ga zapolnili z policami in trenutno je tam tudi hladilna skrinja),iverka bi bila samo nad sušilcem,pa še to ne tik nad njim-skratka ne bi bil zatlačen nekje v omari kot si to nekater predstavljate:) Kopalnica pa je 2 koraka proč in mi ne bi bilo težko nositi lavorjev z perilom do sušilca(tudi zdaj nosim po stanovanu da obešam na obešalnike…)
Kakšen sušilec pa je to na toplotno črpalko? Lp,Čaja

Sušilci, ki so razred A, imajo večinoma toplotno črpalko. Delujejo ravno obratno kot hladilnik in zato porabijo manj energije kot ostali. Ponavadi so tudi tišji in oddajajo manj toplete, ker jo vrnejo nazaj v cikel sušenja.

Prosila za še kakšen “predlog, nasvet”, sedaj pa se zdi, da te bolj razdražijo kot ne……? Lahko sem tudi tiho :-))))

ne ne,vsi tile odgovori so dobrodošli in hvala!:)

Nočem bit slišat nesramna – ampak ti sprašuješ za mnenje, v bistvu pa si se že odločila, samo iščeš potrditev svoje odločitve. Zdaj pa te ne dobiš, ker ima večina drugačno mnenje. Naredi, kot si se odločla in nosi posledice – če bodo.

mi ga bomo dali na balkon! samo ne kondenzacijskega

Tudi mi.

New Report

Close