Sušilni stroj v vgradni omari na hodniku?
Pozdravljene!
Ker nam obešalniki za sušenje perila porabijo ogromno prostora v stanovanju,in ker nas je 5 bi nam zelo prav prišel sušilni stroj…problem je seveda kam ga postaviti.Kopalnica premajhna-na pralnem stroju previjamo dojenčka;imamo pa precej velik hodnik z vgradno omaro,v kateri je sedaj med drugimi tudi zmrzovalna omara.To bi prodali,kupili pol manjšo ter zraven oz. na njo postavili sušilni stroj.Kar se tiče vlage in to se vam zdi to ok?Še kakšen predlog,nasvet…na kaj naj bom pozorna pri nakupu sušilca?Katere znamke…
Res hvala in lep dan vsem skupaj! Čaja
Naj še povem ,da je narejena notranja konstrukcija omare(police,za onbešalnike), drsnih vrat pa (še) nimamo.V bistvu bi bil samo ograjen(na levi bi bil zid,nad njim pa police …kopalnica pa je tako majhna da bi čisto zabilo prostor če bi bil nad pralnim strojem…proizvaja dosti vlage?Ker naš hodnik je dosti bolj zračen koT kopalnica,ki je majhna in povrhu vsega še brez okna…
Hvala za inf in predloge…lp,Čaja
Imam Boschevega, kondenzacijskega (to pomeni,d a se odvečna voda zbira v posodi, ki jo kasneje sprazniš).. Dali smo ga v majčkeni WC, na pralni stroj. Ni lepo, je pa praktično, saj preložim iz enega stroja v drugega brez težav. Glej tudi na ta vidik! Poznam primer, ko so imeli sušilca v drugi etaži hiše, eni celo v kleti. In potem prenašaš lavorje gor in dol in gor in dol….saj se da, seveda, a zakaj bi? Zakaj raje narediti zadeve res praktične za gospodinjo. To je tako kot če bi imela pomivalca v kopalnici in ne v kuhinji….
Drugače pa ja, oddaja vlago in vročino in hrup, in to že od začetka. Pa sem kupila kar dober model.
Po mojem ideja, da stoji v omari, ni dobra. Nikakor ni dobra. Predvsem zaradi vlage. Dodatno tudi zaradi hrupa – a ni škoda, da ti bo odmevalo na tvojem velikem hodniku? Tudi jaz bi ti priporočila, da ga daš na pralni stroj, dojenčka pa previjaš drugje. Lažje prestaviš dojenčka kot sušilca :-)) In dojenček tudi ne bo več dolgo pleničar, a ne.
Sušilec se tudi segreje, kar pomeni, da se lahko nanj zatakne obešalnik z oblačilom, ki ga ne želiš mečkati v sušilcu. Nanj pa lahko daš tudi najlonke, da se ti lepo posušijo itn.
Se strinjam da so ploščice fajn kar se vseh teh stvari tiče. V našem primeru bi bila levo in zadaj stena(ker to je razširjeni del hodnika,ki smo ga zapolnili z policami in trenutno je tam tudi hladilna skrinja),iverka bi bila samo nad sušilcem,pa še to ne tik nad njim-skratka ne bi bil zatlačen nekje v omari kot si to nekater predstavljate:) Kopalnica pa je 2 koraka proč in mi ne bi bilo težko nositi lavorjev z perilom do sušilca(tudi zdaj nosim po stanovanu da obešam na obešalnike…)
Kakšen sušilec pa je to na toplotno črpalko? Lp,Čaja